fbpixel

Search icon
Search
Το παγωτό του TikTok που έγινε viral: αξίζει να το δοκιμάσετε;
TASTE

Το παγωτό του TikTok που έγινε viral: αξίζει να το δοκιμάσετε;

Η συνταγή υπόσχεται ένα νόστιμο παγωτό πλούσιο σε πρωτεΐνη


Ακόμα και αν δεν έχετε λογαριασμό στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, είναι δύσκολο να μη γνωρίζετε το TikTok και να μην έχετε σκρολάρει πάνω από έστω μία από τις viral συνταγές που διαδίδει κατά καιρούς. Αυτήν τη φορά, την τιμητική του έχει το παγωτό και μάλιστα το είδους που προετοιμάζεται σε λίγα λεπτά χωρίς την απαραίτητη χρήση ειδικής συσκευής.

Δύο είναι τα μεγάλα προσόντα αυτής της συνταγής, πρώτον ότι γίνεται εύκολα με τη χρήση ενός μπλέντερ και δεύτερον ότι προσφέρει περισσότερα θρεπτικά συστατικά (και λιγότερες θερμίδες) από τα κλασικά παγωτά με την επιλογή (ανάλογα με τα πρόσθετα υλικά που επιθυμούμε να προσθέσουμε) να μπορεί να αποτελεί και μία καθημερινή θρεπτική απόλαυση χωρίς τύψεις.

The concept

shutterstock-281680307.jpg

Συνήθως τα παραδοσιακά παγωτά περιέχουν λίγη πρωτεΐνη και μεγάλες ποσότητες απλών ζαχάρων (κυρίως από την ζάχαρη που περιέχουν) και λίπους. Η πρωτεΐνη αποτελεί ακρογωνιαία λίθο για την ανάπλαση και συντήρηση της μυϊκής μάζας αλλά επίσης σημαντικά βοηθά στο αίσθημα κορεσμού. Με άλλα λόγια, αν καταναλώσετε ένα γεύμα που μεταξύ άλλων περιέχει πρωτεΐνη, θα νιώθετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χορτάτα και η διαχείριση βάρους θα είναι πιο εύκολη. Δεν θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο το απολαυστικό σας παγωτό να περιέχει και μία καλή ποσότητα πρωτεΐνης;

The recipe

shutterstock-530990824.jpg

Η συνταγή είναι απλή και εξαιρετικά εύκολη για παραλλαγές:

Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε:
1. Τα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως μπανάνα ή φράουλες
2. Το μυστικό υλικό (όχι, δεν είναι σκόνη πρωτεΐνης)
3. Προαιρετικά έξτρα υλικά για γεύση όπως μέλι, σφένδαμο, κακάο, φυστικοβούτυρο κ.λπ.

Το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες και είναι έτοιμο, τόσο εύκολα!

The secret ingredient

shutterstock-1927347464.jpg

Το μυστικό υλικό γενικότερα θεωρείται άνοστο και αδιάφορο (η αλήθεια είναι ότι μόνο του, δεν λέει και πολλά) αλλά σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνεται! Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κλασικό γαλακτοκομικό «διατροφής», το cottage! Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, οι οπαδοί τις συνταγής θα σας διαψεύσουν. Κάντε λοιπόν ένα google search για το δημοφιλές cottage cheese ice cream και βρείτε την ανταλλακτική που θέλετε να δοκιμάσετε, ελπίζουμε να σας αρέσει!

Υπάρχουν άλλες νόστιμες συνταγές για το καλοκαίρι;

Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές δροσιστικές συνταγές που είναι νόστιμες και θρεπτικές, μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες κι εδώ.

Καλή όρεξη και καλό καλοκαίρι!
niki-dietitian.jpg

Η Νίκη Αθανασιάδου PhD MSc RDN CDN, είναι κλινική διαιτολόγος με πολυετή εμπειρία στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.