fbpixel

Search icon
Search
Μια sustainable κατοικία στο Λονδίνο, ωδή στο Japanese design
INTERIORS

Μια sustainable κατοικία στο Λονδίνο, ωδή στο Japanese design

Σχεδιασμένη από την Yoko Kloeden


Για την interior designer Yoko Kloeden η κουλτούρα της Ιαπωνίας είναι κάτι που επιλέγει να αποτυπώνει συχνά στις δουλειές της, καθώς θεωρεί πως κάπως έτσι υμνείται η ιστορία κι ένα είδος lifestyle πιο μινιμαλιστικό. Μετρώντας τη μία σχεδιαστική επιτυχία μετά την άλλη, έχει καταφέρει να κάνει το όνομά της συνώνυμο της μοντέρνας αισθητικής, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που την εμπιστεύονται για τους διαμορφώσει τους προσωπικούς τους χώρους.

Πρόσφατα, υπέγραψε αρχιτεκτονικά την ανακαίνιση μιας υπέροχης κατοικίας στο Λονδίνο, η οποία ποντάρει στο Japanese design, αλλά και στο sustaibality. Ένα περιβάλλον απόλυτα σύγχρονο, που εκπέμπει αρμονία σε κάθε του χώρο, χαρίζοντάς μας έμπνευση χάρη στις σχεδιαστικές του αναφορές.

Go inside!
yoko-kloeden-london-house-hallway-64fb2ca93396f.jpg


Η κατοικία είναι αποκλειστικά κατασκευασμένη από sustainable υλικά και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να θέλουμε να περιηγηθούμε στο εσωτερικό της, αλλά και να ανακαλύψουμε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό του outdoor σκηνικού της. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που η αισθητική και οι γραμμές της Ιαπωνίας έχουν χαρίσει μοναδικό χαρακτήρα σ' ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στην «καρδιά» της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, βλέπουμε πως τα φυσικά υλικά έχουν συνθέσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, που ενσωματώνει τη μινιμαλιστική προσέγγιση στο design μαζί με ultra modern πινελιές που αναβαθμίζουν κάθε γωνία. Οι επιφάνειες από ξύλο πρωταγωνιστούν σε κάθε δωμάτιο, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν δεν ξεφεύγουν από την παλέτα των γήινων και ουδέτερων αποχρώσεων.

Μεγάλα παράθυρα που χαρίζουν υπέροχο φως, άνετα corners για ατελείωτο relaxing, λειτουργικοί χώροι και ξεχωριστές λεπτομέρειες, είναι μερικά ακόμα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, τα οποία αντικρίζει κανείς με ένα γρήγορο house tour. Ακόμα και τα υφάσματα που έχουν επιλεχθεί, είναι φιλικά προς το περιβάλλον κι ενισχύουν τη minimal αύρα που αποπνέεται από χώρο σε χώρο. Όπως κι αν στραφεί το ενδιαφέρον μας, η αρμονία είναι αυτή που μας έρχεται πρώτα απ' όλα στο μυαλό.

Πέρα από την ανοιχτόχρωμη απόχρωση που έχει το ξύλο σχεδόν σε ολόκληρο το σπίτι, παρατηρούμε πως το γκρι και το λευκό συμπληρώνουν το όλο σκηνικό. Ουδέτερες αποχρώσεις που έχουν ταιριάξει φανταστικά με το vibe, τη στιγμή που τα φυτά εσωτερικού χώρου έρχονται για να δώσουν μια extra χρωματική πινελιά, αλλά και ενισχύσουν την ultra fresh ατμόσφαιρα.

yoko-kloeden-london-house-living3-64fb2c6cb402e.jpg


Ο πρώτος όροφος αναδιαμορφώθηκε για να στεγάσει ένα μεγαλύτερο μπάνιο, όπου υπάρχει μια μπανιέρα και ξεχωριστό ντους, με ένα εντυπωσιακό γκρι μάρμαρο που ενισχύει διακριτικά την παλέτα των υλικών. 

Η Yoko Kloeden δημιούργησε ένα αξιοθαύμαστο καταφύγιο στην πόλη του Λονδίνου, όπου το ζευγάρι που αγόρασε αυτό το σπίτι να μπορεί να αποσυρθεί και να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, αποτίοντας φόρο τιμής στην αγάπη τους για την ιαπωνική κληρονομιά και τον πολιτισμό.

Μια «ζωντανή» απόδειξη για το πώς τελικά μπορούμε να ενταχθούμε σε ένα πιο ποιοτικό κι eco-frienldy lifestlye, πραγματοποιώντας τις ιδανικές επιλογές για το σπίτι και δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, με όμορφες λεπτομέρειες και high-end αισθητική.

Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Anna Stathaki, Elle Decoration