fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Χαλιά: Πώς να τα εντάξετε στη διακόσμησή σας ανάλογα με την ποιότητα, το στιλ και τις υφές

Μοντέρνες λύσεις που θα χαρίσουν το απόλυτο cozy αποτέλεσμα για τους χειμερινούς μήνες


Χαλιά: Πώς να τα εντάξετε στη διακόσμησή σας ανάλογα με την ποιότητα, το στιλ και τις υφές

Ήδη έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το ξεκίνημα του δεύτερου lockdown και για πολλούς ένα mini makeover στο σπίτι αποτέλεσε επόμενο γεγονός. Όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε, ακόμα και οι μικρές αλλαγές στη διακόσμηση είναι ικανές να ανεβάσουν την ψυχολογία μας στα ύψη, κάνοντάς μας να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω την κατοικία μας και να περάσουμε δημιουργικές στιγμές μέσα σε αυτή. Κι επειδή ο χειμώνας έρχεται, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα σπίτι που εναρμονίζεται στα στις ανάγκες τις σεζόν είναι τα χαλιά.

Εάν ψάχνετε έμπνευση για το πώς θα βρείτε τα ιδανικότερα carpets για την κατοικία σας και για τον τρόπο που θα τα κάνετε να λειτουργούν μοναδικά στην όλη διακόσμηση, keep reading!

Βρείτε το κατάλληλο σχήμα & μέγεθος

flooring-1-easy-living-4jan14-chris-tubbs-b.jpg

Πριν αγοράσετε χαλιά για οποιοδήποτε δωμάτιο της κατοικίας σας, καλό είναι να επανεξετάσετε κάθε χώρο και να σκεφτείτε εκ νέου. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα τετραγωνικά του σημείου που θέλετε να καλύψετε κι έπειτα να προβείτε στην αγορά, βάσει των μέτρων που αφορούν στις ανάγκες του σπιτιού σας. Είναι πραγματικά άσχημο όταν βλέπουμε χαλιά να είναι μεγαλύτερα από ό,τι χρειάζεται ο χώρος ή όταν τοποθετούνται κάτω από καναπέδες και κρεβάτια, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης στα συγκεκριμένα σημεία. Extra tip: Για να είστε πάντα μέσα στη μόδα ακόμα και στο decor του σπιτιού σας, επιλέξτε στρογγυλά χαλιά που είναι η νούμερο ένα τάση στο interior design εδώ και αρκετούς μήνες.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα

tai-ping-taxonomy-142.jpg

Δεδομένου ότι θα τα έχετε στρωμένα στα πατώματά σας τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, οφείλετε να σκεφτείτε έξυπνα και να καταλήξετε στα σωστά χρώματα. Ακριβώς επειδή δε θα έχετε την ευκαιρία να τα πλένετε again and again, προτιμήστε σκουρόχρωμους τόνους προκειμένου να μη σας ταλαιπωρήσουν εξαιτίας των λεκέδων και των ρίπων που θα ήταν εμφανείς πάνω σε λευκό ή άλλα παρεμφερή χρώματα. Δείτε τι ταιριάζει με τον διάκοσμό σας κι εμπιστευτείτε το καφέ, το σκούρο μπλε, το space grey, ακόμα και το μαύρο. Extra tip: Για εσάς του maximalism lovers μια ωραία και άκρως πρακτική ιδέα είναι να πείτε «ναι» σε εμπριμέ patterns ή ακόμα και σε animal prints.

Προσέξτε την υφή

beni-king-skj-24-final.jpg

Επειδή οι κρύοι μήνες που έρχονται είναι πιο κοντά από ποτέ, αξίζει να επενδύσετε σε ένα απόλυτα χειμερινό χαλί με χοντρή πλέξη που θα ζεστάνει εσάς αλλά και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε δερμάτινες υφές, σε γούνα, αλλά και σε ολόμαλλες δημιουργίες. Extra tip: Εννοείται πως αξίζει να προσέξετε την κατασκευή του χαλιού και να επιλέξετε αποκλειστικά fake και eco friendly συνθέσεις, υιοθετώντας ένα ποιοτικότερο lifestyle ακόμα και στα κομμάτια που επιλέγετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Τολμήστε το layering

beni-king-skj-04-final.jpg

Να και κάτι που ίσως δε γνωρίζατε! Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως το carpet layering εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στα δεδομένα του interior desing και αποτελεί μια εντυπωσιακή ιδέα για όλους εσάς που ακολουθείτε σχεδόν ευλαβικά τα trends στη διακόσμηση. Εάν σας αρέσει, φροντίστε να συνδυάσετε αρμονικά μεταξύ τους τα χρώματα τόσο στα χαλιά που θα προτιμήσετε, κάνοντάς τα να δένουν με το υπόλοιπο σπίτι για ένα μοναδικό και super updated αποτέλεσμα που θα χαίρεστε να βλέπετε. Extra tip: Η συγκεκριμένη πρόταση είναι ορθότερο να εφαρμόζεται σε μεγάλους χώρους, έτσι ώστε να μη δείχνει υπερβολικά «φορτωμένο» το final result.

1

Animal print

Leather, Zara Home BUY HERE

2

Vintage

Heatset, Practiker BUY HERE

3

Round

Jute rug, H&M Home BUY HERE

4

Fluffy

Linear shine rug, Marks&Spencer Home BUY HERE