fbpixel

Search icon
Search
Χαλιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν τα τοποθετήσετε για τον χειμώνα
INTERIORS

Χαλιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν τα τοποθετήσετε για τον χειμώνα

Πώς να δημιουργήσετε ένα απόλυτα cozy περιβάλλον για τους κρύους μήνες του χρόνου


Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι πρώτες χαμηλές θερμοκρασίες είναι γεγονός. Η ανανέωση του σπιτιού μας για τους κρύους μήνες του χρόνου αποτελεί μονόδρομο, καθώς έτσι μπορούμε να απογειώσουμε τη διάθεσή μας στα ύψη και να μεταμορφώσουμε τους προσωπικούς μας χώρους σε απόλυτα cozy περιβάλλοντα. Στη διαδικασία αυτή, τα χαλιά είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να απουσιάζει, χαρίζοντας ζεστασιά όπου κι αν τοποθετηθούν.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα tips που πρέπει να γνωρίζετε πριν στρώσετε τα χαλιά σας για τον χειμώνα!

Επιλέξτε το ιδανικό μέγεθος

0b2ba1615888a2edea973a020631f401.jpg

Πριν προβείτε στην αγορά ενός καινούριου χαλιού ή πριν στρώσετε αυτά που ήδη έχετε, καλό θα ήταν να επανεξετάσετε ένας προς ένας τους χώρους σας. Η διαδικασία αυτή θα σας βοηθήσει στο να πάρετε τις σωστές αποφάσεις σχετικά με το τι ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας σπίτι σε ό,τι αφορά, αρχικά, στο μέγεθος. Είναι πραγματικά άσχημο όταν βλέπουμε χαλιά να είναι μεγαλύτερα από ό,τι χρειάζεται ο χώρος ή όταν τοποθετούνται κάτω από καναπέδες και κρεβάτια, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης στα συγκεκριμένα σημεία.

Προσοχή στην υφή του χαλιού

living-room-rug-3-1573248615.jpg

Δεδομένου ότι ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά μας, είναι σημαντικό να επιλέξετε χαλιά που εναρμονίζονται με την εποχή. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να στρέψετε την προσοχή σας σε κομμάτια με πιο χοντρή πλέξη, που θα ζεστάνουν εσάς αλλά και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Δερμάτινες υφές, γούνα, αλλά και ολόμαλλες δημιουργίες -πάντα sustainable- είναι μερικές από τις προτάσεις μας για την κατοικία σας.

Τα χρώματα & τα prints έχουν σημασία

anthropologie-brilliant-rug-2.jpg

Μπορεί τα έντονα χρώματα και τα bold prints να φιγουράρουν στις κορυφαίες τάσεις του interior design για φέτος, αλλά πριν τα προτιμήσετε θα πρέπει να σκεφτείτε εάν όντως μπορούν να ταιριάξουν με τον χώρο σας. Η τελική επιλογή σας θα πρέπει να «συμφωνεί» με τις αποχρώσεις του υπόλοιπου σπιτιού σας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτα αρμονικό σκηνικό. Ιδανικά, προτιμήστε σκούρα χρώματα για να μη σας ταλαιπωρήσουν στο καθάρισμα. Σε ό,τι αφορά τα prints, τα ρομαντικά floral είναι μια λύση στην οποία αξίζει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» σε ένα γεωμετρικό item, το οποίο θα είναι πάντα trendy όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις στη διακόσμηση.

Το rug layering είναι η απόλυτη τάση για φέτος

at-archive-3dde342ff8b390655eaf129d3b825e4d735a7e6a.jpg

Εάν ακολουθείτε πιστά τις τάσεις, τότε θα ξέρετε πως το layering στα χαλιά είναι ό,τι πιο hot right now! Τολμήστε το, λοιπόν, δημιουργώντας κάτι πολύ μοντέρνο στον χώρο σας και, παράλληλα, χαρίζοντας ένα bonus ζεστασιάς που θα σας κάνει να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τους κρύους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, εάν ο χώρος σας είναι μικρός ή εάν δε φωτίζεται επαρκώς, τότε καλό είναι να μην το επιλέξετε, διότι στην προκειμένη περίπτωση δε θα λειτουργήσει σωστά.

Πείτε «ναι» σε ένα vintage κομμάτι

gentry-44-1-YQLbf.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν και οι τάσεις στο design ολοένα και διαμορφώνονται, παρατηρείται έντονα μια ιδιαίτερη αγάπη για το vintage! Σε ό,τι αφορά στα χαλιά, μια πραγματικά υπέροχη ιδέα είναι να εντάξετε στον χώρο σας ένα κομμάτι βγαλμένο από άλλη εποχή, το οποίο θα δώσει μοναδικό χαρακτήρα στην κατοικία σας, κάνοντάς την να ισορροπήσει φανταστικά ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες. Για να το κάνετε να δεσπόζει, διατηρήστε ένα πιο low decor style στον υπόλοιπο χώρο και θα δείτε πόσο εύκολα θα τον μεταμορφώσει!