fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στη Virginia αποδεικνύει ότι το λευκό είναι ιδανικό ακόμα και για το φθινόπωρο
INTERIORS

Μια κατοικία στη Virginia αποδεικνύει ότι το λευκό είναι ιδανικό ακόμα και για το φθινόπωρο

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του Darryl Carter


Ο Darryl Carter φαίνεται πως έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας, καθώς πίσω από κάθε αρχιτεκτονικό του δημιούργημα κρύβεται μια μοναδική ιστορία. Ο ίδιος έχει ως έδρα του την Washington, αλλά το όνομά του κάνει τον γύρω του κόσμου, με τα περισσότερα έργα του να εντοπίζονται στην Αμερική. Πάντα διαβασμένος κι ενημερωμένος για όσα «τρέχουν» στον χώρο του design, αυτό που τον ξεχωρίζει είναι φυσική η υψηλή αισθητική του, ο τρόπος που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο και η προσέγγισή του στον μινιμαλισμό που δε μοιάζει με καμία άλλη.

Πριν από μερικούς μήνες, ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση ενός υπέροχου σπιτιού πολλών τετραγωνικών στη Virginia. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά family houses που «περιηγηθήκαμε» το τελευταίο διάστημα, θαυμάζοντας το one-of-a-kind εσωτερικό του. Η οικογένεια στην οποία ανήκει αυτή η κατοικία εμπιστεύτηκε το ταλέντο του Carter με κλειστά μάτια!

Ας εξερευνήσουμε έναν προς έναν τους χώρους του σπιτιού!
edc100123carter-004-6500cb900a0d0.jpg


Από την είσοδο ακόμα καταλαβαίνουμε πως ο interior designer προτίμησε γι' άλλη μια φορά τις λιτές γραμμές και τα ουδέτερα χρώματα - στοιχεία ορατά παντού μέσα στο σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρούμε πως το λευκό έχει κυριαρχήσει σε κάθε γωνία - από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τα extras στη διακόσμηση. Από εκεί κι έπειτα, η παρουσία του ξύλου είναι εξίσου φανερή. Σκούρες και πιο ανοιχτόχρωμες wooden επιφάνειες έχουν εξασφαλίσει αρμονία και εκπληκτική διάσταση.

Αναφορικά με τα έπιπλα, βλέπουμε πως το όλο concept διατηρεί τα standards μιας απόλυτα λειτουργικής προσέγγισης στον σχεδιασμό, με σκοπό να εξασφαλίζεται ένα άκρως πρακτικό living για την οικογένεια. Ωστόσο, όσα έχουν επιλεχθεί από την αρχιτεκτονική ομάδα είναι ultra stylish και αποτελούν «κομμάτι» στο συνολικό σκηνικό, χωρίς να δημιουργείται καμία υπερβολή στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα πολλά παράθυρα και οι έντονες γεωμετρίες στους τοίχους και τις επιφάνειες είναι δύο extra στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας αντικρίζοντας το total σκηνικό. Το καθένα από τα δωμάτια «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, ενώ το λευκό στους τοίχους που λειτούργησε ως καμβάς ήταν η τέλεια επιλογή για να εξασφαλιστεί ζωντάνια και απόλυτη αρμονία.

edc100123carter-003-6500ce3fbd4fb.jpg


Ο κλασικός σχεδιασμός έχει προσεγγιστεί αυτήν τη φορά με τρόπο που δείχνει πιο μοντέρνος από ποτέ άλλοτε. Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι πίνακες έχουν εξασφαλίσει διάσταση από γωνιά σε γωνιά. Σε όλα τα δωμάτια επικρατεί αρμονία, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση, τίποτα το περιττό. Ποτέ ξανά ο μινιμαλισμός δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο σύγχρονο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουμε να παρατηρούμε την κάθε γωνία.

Παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθείται και στα υπνοδωμάτια, εκεί όπου η οικογένεια ζήτησε ακόμα πιο έντονα την αίσθηση της ηρεμίας που θα απέπνεαν μετά το makeover. Κι έτσι ακριβώς έγινε! Η αντίθεση του λευκού με το μαύρο είναι υποδειγματική, η vintage αισθητική κυριαρχεί και οι σύγχρονες λεπτομέρειες αναβαθμίζουν το καθένα από τα δωμάτια.

Όλες οι αρχικές προσδοκίες των ιδιοκτητών, έγιναν πραγματικότητα, μιας και οι αρχιτέκτονες έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης του σπιτιού τρομερή προσήλωση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Σαν βάση τους, επέλεξαν το λευκό χρώμα, το οποίο λειτούργησε σαν τον τέλειο καμβά, πάνω στον οποίο δημιούργησαν ένα φανταστικό σκηνικό. Ζεστασιά, διακριτική πολυτέλεια και διαχρονικός χαρακτήρας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που παρατηρεί κανείς βλέποντας έναν προς έναν τους χώρους.

edc100123carter-005-6500cf3aa6fd4.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: William Waldron, Elle Decor