fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε πιο σαρκώδη τα χείλη σας με το απόλυτο beauty tool
FACE & BODY

Πώς να κάνετε πιο σαρκώδη τα χείλη σας με το απόλυτο beauty tool

Το gua sha θα τους χαρίσει απίστευτο όγκο και ζωηρό χρώμα


Τα σαρκώδη χείλη είναι το Α και το Ω ενός makeup look, αφού σε συνδυασμό με το ιδανικό κραγιόν μπορούν να απογειώσουν το μακιγιάζ σας. Ωστόσο, πριν αναζητήσετε τη λύση στις αισθητικές επεμβάσεις, τα lip scrubs ή στα overlining tips που κυκλοφορούν κατά καιρούς στο διαδίκτυο, φροντίστε να μάθετε πρώτα για τον πιο απίθανο και πρωτότυπο τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τα χείλη σας πιο juicy κι έτοιμα για φίλημα. Πως; Εντάσσοντας το gua sha, το απίθανο εργαλείο ομορφιάς για το οποίο μιλήσαμε εκτενέστερα σε προηγούμενο άρθρο, στη lip care routine σας θα καταφέρετε να αποκτήσετε πιο πλούσια χείλη χωρίς τη βοήθεια των fillers ή άλλων επεμβάσεων. Δείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και δώστε τον απαραίτητο όγκο. 

lips4.png

1. Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας κατάλληλα

Όπως καταλαβαίνετε, δε θα χρησιμοποιήσετε το gua sha μόνο του, αλλά χρειάζεται να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη προεργασία, για να έχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Αρχικά, καλό είναι να προμηθευτείτε με ένα toner ή ένα face oil, το οποίο πρέπει να απλώσετε στα χείλη σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Εφαρμόστε όποιο από τα δύο επιθυμείτε σε όλο το πρόσωπο -όχι μόνο στα χείλη- για να κάνετε απαλό μασάζ και να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος. Φυσικά, μπορείτε να φέρετε το προϊόν και πιο κάτω, στον λαιμό, για να προσέξετε κι εκείνη τη δύσβατη περιοχή. Αφού τελειώσετε με το μασάζ σας, μην σκουπίσετε ή ξεπλύνετε το δέρμα σας, διότι θέλουμε το έλαιο ή το toner να απορροφηθούν πολύ καλά.

2. Κρατήστε τα χείλη σας σφιχτά

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως η γυμναστική βοηθάει το σώμα να διατηρείται καλλίγραμμο και σφιχτό, το ίδιο ισχύει και για τα χείλη, που χρειάζονται εκγύμναση και κίνηση. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κρατήσετε κλειστά και σφιχτά για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τρεις φορές. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος στα χείλη και θα ξεκινήσουν να φαίνονται πιο ζουμερά.

lips2.jpg

3. Μετακινήστε το gua sha περιμετρικά των χειλιών σας 

Χρησιμοποιώντας το gua sha και κινώντας το αρκετά γρήγορα περιμετρικά των χειλιών σας και όχι ακριβώς πάνω τους, θα τα κάνετε να κοκκινίσουν αμέσως και ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε αυτό το plumping εφέ. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε αρκετά απότομες κινήσεις, για να μην τα τραυματίσετε -άλλωστε το δέρμα σε εκείνο το σημείο είναι αρκετά λεπτό, οπότε χρειάζεται προσοχή. 

Extra Tips

Όπως και σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις γυναικών, που δεν είναι κατάλληλο να εφαρμόσουν αυτή την τεχνική. Αν, για παράδειγμα, έχετε προσθέσει lip fillers πρόσφατα, που περιβάλλουν τα χείλη ή το στόμα σας γενικά, καλύτερα να περιμένετε προτού δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος ίσως αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητά τους, με αποτέλεσμα να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένατε.

61plzymo5bl-sl1056.jpg

Plus, μην ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Γιατί; Η υπερδιέγερση μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και ανεπιθύμητα breakouts, οπότε αρκεστείτε σε μία φορά την ημέρα, ή έστω μέρα παρά μέρα, για να είστε πιο ασφαλείς. 

Bonus: Εάν είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε πληγές που προκαλούνται στα χείλη σας, όπως έρπητες ή σπυράκια, τότε είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτήν τη μέθοδο, γιατί μπορεί να τραυματιστείτε ευκολότερα. Better safe than sorry!