fbpixel

Search icon
Search
Πώς να επιλέγετε το ιδανικό γυμναστήριο με στόχο τη σωστή προπόνηση
WELLNESS

Πώς να επιλέγετε το ιδανικό γυμναστήριο με στόχο τη σωστή προπόνηση

Ανακαλύψτε αυτά που σας ταιριάζουν και μεγιστοποιείστε τα αποτελέσματα


Μερικές φορές, η διαφορά ανάμεσα σε μια καλή προπόνηση και σε μια προπόνηση που σας κάνει να ενθουσιαστείτε και να αποδώσετε στο μέγιστο έχει να κάνει με τον χώρο στον οποίο βρίσκεται αλλά και με τον trainer. Ένας καλός γυμναστής μπορεί να σας παρακινήσει να προχωρήσετε παρακάτω, μπορεί να σας προκαλέσει με νέες κινήσεις και μπορεί ακόμη να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την ιδανική φόρμα χωρίς να κάνετε τα συχνότερα λάθη. Και αν αυτή η μεταχείριση σας φαίνεται υπερβολική τότε σας διαβεβαιώνω πως οι άνθρωποι που είναι ειδικοί για αυτή τη δουλειά, είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται όποια στιγμή το ζητήσετε... δίπλα σας.

Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα δεσμευτείτε για τους στόχους σας και μοιραστείτε τους με τον άνθρωπο που θα σας βγάλει το προσωπικό σας πρόγραμμα στον γυμναστήριο. Μοιραστείτε μαζί του την επιθυμία σας να δοκιμάσετε κάτι νέο ή να εξελίξετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας, φορέστε ρούχα από τις αθλητικές συλλογές που ξεχωρίζουν και γίνετε fit, χωρίς καν να το καταλάβετε! 

Οι γυμναστές

Μπορεί να έχετε περάσει ώρες σε αίθουσες, να έχετε ιδρώσει πολλές φορές με απαιτητικά προγράμματα και φυσικά να έχετε περάσει από δεκάδες όργανα, μέχρι να βρείτε αυτά που θα εντάξετε στην προπόνησή σας. Σε όλα αυτά ένας κοινός παρονομαστής είναι ο άνθρωπος. Επομένως, χωρίς τους κατάλληλους γυμναστές κάθε σας απόπειρα να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας μπορεί να αποτύχει. Οι γυμναστές του χώρου που θα επιλέξετε αποτελούν κατά 60% τον λόγο που θα είστε αποτελεσματικοί.

gimnastirio-1.jpg
Motivation: Ενώ μερικοί προτιμούν έναν ήπιο γυμναστή, άλλοι χρειάζονται την περαιτέρω ώθηση υψηλής ενέργειας για να φτάσουν χαμηλότερα στα squats. Δεν είναι ότι η μια προσέγγιση είναι εγγενώς καλύτερη από την άλλη, αλλά έχει να κάνει με τις διαφορετικές προτιμήσεις. Αν και εσείς ανακαλύψετε το motivation style που σας ταιριάζει -είτε όταν κάνετε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα είτε όταν χρειάζεστε καθοδήγηση στα όργανα- τότε αναμφίβολα οι αποδόσεις σας θα φτάσουν στο μέγιστο!
Warm up and cool down: Αν ξεκινήσουμε από τη βάση πως εσείς δεν είστε επαγγελματίες τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για μερικά βασικά πράγματα χρειάζεστε καθοδήγηση. Για άλλη μια φορά ο trainer πρέπει να είναι έτοιμος να σας δώσει τις σωστές "γραμμές". Σιγουρευτείτε ότι πριν από κάθε προπόνηση κάνετε το απαραίτητο ζέσταμα και πως στο τέλος δίνετε χρόνο στην αποθεραπεία. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι βασικά για τη διατήρηση όχι μόνο της ευεξίας αλλά και για την αποφυγή από τραυματισμούς. 
gimnastirio-4.jpg

Confidence: Ίσως πολλές φορές να περιμένετε πολλά πράγματα από τους άλλους, αλλά αυτή είναι μια καλή βάση για να μάθετε να διεκδικείτε αυτά που σας αξίζουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να σας τονώσουν την αυτοπεποίθηση στη στιγμή και αυτούς οφείλετε να επιλέγετε. Όχι γιατί θέλετε να ακούτε τα πιο όμορφα λόγια αλλά επειδή σας αξίζει τις ώρες που επιλέγετε να αφιερώσετε στον εαυτό σας, να νιώθετε την απαραίτητη υποστήριξη. Έτσι, θα έχετε τη δύναμη να προχωρήσετε παρακάτω, να συζητήσετε αυτά που σας προβληματίζουν, να πάρετε τα απαραίτητα tips και κυρίως να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας. Πως; Γνωρίζοντας ότι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας δεν είναι η πιο γυμνασμένη, αλλά η πιο χαρούμενη! 

To γυμναστήριο

Ερχόμαστε στο δεύτερο και εξίσου σημαντικό σκέλος. Μπορεί κάποιος άλλος να το έβαζε στην πρώτη θέση αλλά όταν οι κατάλληλοι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση, πολλές φορές τα υπόλοιπα ακολουθούν. Ο χώρος που θα κάνετε τη γυμναστική σας πρέπει να αποτελεί ένα μέρος χαλάρωσης, ευεξίας και ένα "περιβάλλον" όπου θα ταιριάζει στα standerds σας.

gimnastirio.jpg


Spending more: Έχοντας επιλέξει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, διαθέτετε ένα ποσό χρημάτων για κάποιες υπηρεσίες. Εάν η βασική αρχή του χώρου είναι να σας πιέζει μονίμως για extra παροχές τότε αυτό δεν είναι ένα καλό σημάδι. Η πραγματική εστίαση βρίσκεται στην προπόνηση που έχετε επιλέξει να ακολουθείτε και όχι στο να ξοδεύετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Goals: Σε μερικά γυμναστήρια αποτελεί βασική αρχή όχι μόνο το να ακούν τα δικά σας "θέλω" αλλά το να συζητάνε και να επιδιώκουν μαζί σας ένα καλύτερο αποτέλεσμα, βασισμένο στις δικές σας ανάγκες. Ναι, δε χρειάζεται να έχετε personal trainer για να διαθέτετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα. Αυτό που απαιτείτε είναι ο σωστός χώρος με τη σωστή πολιτική.

gimnastirio-3.jpg

Εquipment: Δε χωράει αμφισβήτηση στο ότι τα όργανα επηρεάζουν την απόδοσή σας. Επιθυμώντας για παράδειγμα θεαματικά αποτελέσματα από το pilates δε φτάνει μόνο να ασκηθείτε με το σώμα σας αλλά απαιτούνται και τα κατάλληλα tools. Ακόμη, ένα step σε κάθε προπόνησή σας, μπορεί να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα. Όσο για το όργανα; Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως όταν είναι καινούργια όχι μόνο σας κάνουν να θέλετε να τα "δοκιμάσετε" περισσότερο αλλά και πως έχουν καλύτερη απόδοση.