fbpixel

Search icon
Search
Πώς να εντάξετε στους χώρους σας την απόλυτη χρωματική τάση της εποχής
INTERIORS

Πώς να εντάξετε στους χώρους σας την απόλυτη χρωματική τάση της εποχής

Το μπορντό είναι συνώνυμο της εορταστικής περιόδου που πλησιάζει


Οι γιορτές πλησιάζουν και ήδη έχουμε μπει στη διαδικασία ανανέωσης του σπιτιού μας, εντάσσοντας μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν ένα πιο festive vibe. Στο κομμάτι της διακόσμησης, σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή των χρωμάτων και τι καλύτερο γι' αυτήν την εποχή από το να επιλέξετε το πάντα κλασικό μπορντό, η παρουσία του οποίου θα χαρίσει την αίσθηση της ζεστασιάς στους χώρους σας, εξασφαλίζοντας ένα απόλυτα in αλλά και διαχρονικό τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω τα pro tips για να εισάγετε με επιτυχία το μπορντό στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Μπορντό τζάκι

ae7a2ef317785b558221d237d28e2a13.jpg

Έχετε τζάκι; Εάν ναι, τότε η λύση για να χαρίσετε διάσταση στον χώρο σας είναι να το βάψετε με ένα έντονο χρώμα που θα κάνει τη διαφορά. Αυτό δεν είναι άλλο πέρα από το μπορντό, η παρουσία του οποίου θα προσδώσει πόντους πολυτέλειας και θα ταιριάξει τέλεια με αυτήν την εποχή. Θα κάνει super αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα του σπιτιού σας, καθώς ξεχωρίζει για τον statement χαρακτήρα του.


Μπορντό έπιπλα

4e544f7784eff5b4e24006df0832436f.jpg

Εάν πάλι αναζητάτε μια λιγότερο «μόνιμη» λύση για την κατοικία σας, τότε θα πρέπει να στραφείτε σε άλλες επιλογές, τις οποίες θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσετε από τον χώρο σας, δίχως να απαιτείται μεγάλη διαδικασία. Μια από αυτές είναι τα μπορντό έπιπλα που θεωρούνται ιδιαίτερα cool ακόμα και για την πιο κλασική κατοικία. Στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε μια βιβλιοθήκη, ένα coffee table ή ακόμα κι ένα γραφείο. Ο τέλειος τρόπος για να προστεθεί χρώμα με μία μόνο κίνηση!


Μπορντό κουζίνα

christmasseasonp255-c1df4b5c44be4b79b622f411f77746db.jpeg

Πώς θα σας φαινόταν μια μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα σας; Το μπορντό μια χρωματική λύση την οποία συναντάμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες -και στα μπάνια-, αλλά στην πραγματικότητα έρχεται από το παρελθόν. Σκεφτείτε, λοιπόν, το ενδεχόμενο να αλλάξετε το χρώμα του ντουλαπιών, κάνοντας τον χώρο σας να φαίνεται πιο ζεστός και απίστευτα μοντέρνος. Θα ταιριάξει τέλεια με χρυσά πόμολο, αλλά και με λευκό μάρμαρο. Αποφύγετε αυτήν διαδικασία εάν το σπίτι σας είναι μικρό ή αν δε φωτίζεται επαρκώς, γιατί θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.


Vintage αισθητική

tim-clarke-reminisces-the-beach-vibes-into-interior-projects-5.jpg

Κάτι που θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό vibe στην αισθητική του σπιτιού σας είναι οι vintage προσθήκες. Για παράδειγμα, μια μπορντό βελούδινη πολυθρόνα ή ένας δερμάτινος καναπές θα αλλάξει εντελώς τη διακόσμηση του χώρου σας, ενώ θα αποτελέσει ένα στοιχείο διαχρονικό, στο οποίο θα επενδύσετε για μια ζωή. Το υπόλοιπο σκηνικό μπορείτε να το κρατήσετε σε πιο minimal στιλ εάν θέλετε να αποφύγετε τις μεγάλες αλλαγές.


Μοντέρνες λεπτομέρειες

361978544-2427991270698073-5777888274906754304-n.jpg
Image source: Ehrlich Interiors

Ως γνωστόν, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε ένα σκηνικό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέξετε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια της κατοικίας σας. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ένα oversized έργο τέχνης σε ένα μοντέρνο σχέδιο, που θα λειτουργήσει ως center piece στον χώρο σας. Είτε στο σαλόνι και την τραπεζαρία είτε στο υπνοδωμάτιο και το γραφείο, θα ορίσει με την παρουσία του το design ολόκληρου του χώρου.