fbpixel

Search icon
Search
Home Decoration: Τα χρώματα που προτείνουν οι interior designers για το φθινόπωρο
INTERIORS

Home Decoration: Τα χρώματα που προτείνουν οι interior designers για το φθινόπωρο

6 trendy colors για να εισάγουμε στην κατοικία μας


Διανύουμε αυτήν την εποχή που οι αλλαγές στο σπίτι είναι αναπόφευκτες! Κάθε νέα σεζόν νιώθουμε την ανάγκη να προβούμε σ' ένα mini makeover στους προσωπικούς μας χώρους, κάνοντάς τους πιο cozy και φιλόξενους για την καινούρια σεζόν. Οι επιλογή των χρωμάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς τελικά δείχνει το σπίτι μας, γι' αυτό και οι interior designers προτείνουν τα πιο trendy colors του φθινοπώρου, που μπορείτε να εισάγετε στην κατοικία σας.

Meet the colors!

1. Hints of Lavender

marypatton-riceblvd-191-9ee37b3c05994772a918493a4d5d7919.jpg

Είναι μια απόχρωση του μωβ που βλέπουμε εδώ και πολλές σεζόν να κυριαρχεί, αλλά λίγοι είναι αυτοί που έχουν τολμήσει να την εντάξουν στην κατοικία τους. Για εσάς τους λιγότερο τολμηρούς, λοιπόν, επιλέξτε το χρώμα της λεβάντας τοποθετώντας μικρές λεπτομέρειες στον χώρο σας, όπως φρέσκα άνθη, κεριά ή έργα τέχνης. Συνδυάστε το lavender με πιο ουδέτερους τόνους, όπως το λευκό, το καφέ, το γκρι και το μπεζ.

Bold Shades of Red

127e73cf474aafdce2085bf51cd44a2d.jpg

Το κόκκινο είναι ξεκάθαρα το χρώμα της σεζόν, το οποίο βλέπουμε παντού - τόσο στη μόδα και το interior design όσο και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Μπορεί να είναι έντονο, αλλά η αλήθεια είναι πως η παρουσία του στον χώρο χαρίζει την αίσθηση της ζεστασιάς, κάνοντας αυτόματα κάθε γωνία πιο «φιλόξενη» και απίστευτα trendy. Ταιριάζει φοβερά με το πάντα κλασικό και αγαπημένο καφέ.

Sophisticated Pinks

b005da0e6d74db80ffaff0327d609784.jpg

Μπορεί να αποτελεί μια παρεμφερή απόχρωση με τις δύο παραπάνω, αλλά σίγουρα εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο ουδέτερο κι «εύκολο» ώστε να το επιλέξει κανείς για το σπίτι του. Το pastel ροζ και άλλοι παρόμοιοι τόνοι αυτής της παλέτας, δίνει μια «γλυκύτητα» στα σημεία όπου τοποθετείται. Δημιουργεί απευθείας φθινοπωρινό vibe, ενώ είναι και μια κορυφαία επιλογή για παιδικό δωμάτιο.

Brown Hues

reading-corner-design-modern-comfortable-elegant-1.jpg

Τι πιο φθινοπωρινό από το καφέ χρώμα! Λίγα είναι τα σπίτια που δεν έχουν έστω και λίγο καφέ στο εσωτερικό τους και αυτήν τη σεζόν οι interior designers προτείνουν να το πάμε all the way! Καφέ τοίχοι, έπιπλα, διακοσμητικά. Φυσικά, είναι σημαντικό να «παίξετε» με τις αποχρώσεις, έτσι ώστε να υπάρχει διάσταση στο τελικό αποτέλεσμα και να μην είναι μονότονο. Απογειώστε με μερικά details που θα κάνουν τη διαφορά, όπως χρυσά κηροπήγια και πολύχρωμα coffee table books.

Blue & Green Shades

9eee27bb756f4fb091e5e99eeacb3944.jpg

Πολλοί θεωρούν πως το μπλε και το πράσινο αποτελούν δύο χρώματα που είναι καλύτερο να επιλέγονται τους πιο ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες - κάτι που, όπως φαίνεται, δεν ισχύει! Το μυστικό κρύβεται στον τόνο αυτών των δύο χρωμάτων, ο οποίος πρέπει να είναι αρκετά σκούρος, έτσι ώστε να ταιριάζει με το vibe του φθινοπώρου. Για να δώσετε φως στο τελικό αποτέλεσμα προσθέστε λίγο λευκό ή γκρι και διατηρείστε όσο πιο minimal γίνεται το υπόλοιπο decor.

Go For Metallics

gold-color-in-the-interior-2.jpg

Διαχρονικά και κομψά -εάν επιλεχθούν με προσοχή-, τα metallics μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολυτελές σκηνικό, που να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από luxury ξενοδοχείο. Προσοχή όμως! Φροντίστε να είστε μετρημένοι στις επιλογές σας, με σκοπό να υπερισχύσει η κομψότητα και όχι η υπερβολή. Και πάλι «παίξτε» με τις λεπτομέρειες, συνδυάζοντας το χρυσό ή το ασημί με οποιοδήποτε χρώμα μπορείτε να φανταστείτε.

It's time for changes!