fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια μονοκατοικία μεταμορφώθηκε σε ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον όπου το λευκό χρώμα πρωταγωνιστεί
INTERIORS

Πώς μια μονοκατοικία μεταμορφώθηκε σε ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον όπου το λευκό χρώμα πρωταγωνιστεί

Βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι σχεδιασμένη από την Kerry Franses


Χτισμένο τη δεκαετία του '80, αυτό το σπίτι που είναι τοποθετημένο πολύ κοντά στο κέντρο του Λονδίνου, αποτελεί τρανή απόδειξη για το ότι το πέρασμα του χρόνου δεν έχει καμία σημασία σε ό,τι αφορά στο interior design. Από τότε μέχρι πολύ πρόσφατα είχε ανακαινιστεί μόνο μία φορά, γεγονός που το έκανε να φαίνεται αρκετά παλιό, σκοτεινό κι εντελώς αδιάφορο σε σχέση με τις υπόλοιπες υπερπολυτελής κατοικίες που βρίσκονταν γύρω του. 

Έντεκα χρόνια πριν, το 2009, το σπίτι νοικιάστηκε σε ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο κατάφερε να εντοπίσει την κρυμμένη γοητεία των σκοτεινών χώρων του και να θελήσει να το κάνει δικό και να το διαμορφώσει έτσι ακριβώς όπως ονειρευόταν. Για τότε, είχαν δημιουργήσει από μόνοι τους ένα σύγχρονο σκηνικό που δε θύμιζε σε τίποτα το παλιό σπίτι. Φτάνοντας ωστόσο στο σήμερα, οι φθορές του χρόνου ήταν αρκετά εμφανείς και μια δεύτερη ανακαίνιση ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να μπει επειγόντως στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών.

1-djndj.jpg


Στην όλη τους προσπάθεια να φέρουν το σπίτι τους και πάλι στο σήμερα, ζήτησαν τη βοήθεια της διακεκριμένης interior designer Kerry Franses, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ούσα επιτυχημένη στον χώρο της, η Franses σκέφτηκε πως η συγκεκριμένη κατοικία θα έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα, απόλυτα λειτουργικά για τα δεδομένα της καθημερινότητας της οικογένειας κι εναρμονισμένα στις τωρινές τάσεις στον σχεδιασμό αλλά και τη λειτουργικότητα.

Χρησιμοποίησε, λοιπόν, λιτές και παράλληλα μοντέρνες γραμμές στα έπιπλα, επικεντρώθηκε στο λευκό χρώμα κι «έπαιξε» με extras στη διακόσμηση που αναβάθμισαν το total αποτέλεσμα. Ένας λευκός καμβάς, μεταλλικά details που δίνουν διάσταση και pop χρώματα από απίθανα artworks, συνθέτουν το όλο decor αυτής της υπέροχης κατοικίας που αξίζει να εξερευνήσει κανείς από δωμάτιο σε δωμάτιο, δείχνοντας προσοχή στα στοιχεία που το αποτελούν.

2-AaBPj.jpg


Το κατάλευκο σκηνικό συμπληρώνεται απόλυτα με τις art αναφορές στους τοίχους και τα statement στοιχεία στις επιφάνειες. Η όλη αύρα γίνεται ακόμα πιο cozy με τα υφάσματα που έχουν επιλεχθεί και όλο το vibe γίνεται μαγικό γι' αυτούς τους μήνες του χρόνου, αλλά ταυτόχρονα και για κάθε εποχή. Πλέον, μιλάμε για ένα σπίτι που βρίσκεται κάπου στη μέση των ψυχρών τόνων και των γήινων αποχρώσεων, του κλασικού και του μοντέρνου design, της minimal και της rustic διακόσμησης, έχοντας τον τρόπο να εντυπωσιάζει.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, το ξύλο συμπληρώνει μια απολύτως ονειρική εικόνα και φαίνεται να δένει συγκλονιστικά με τις μινιμαλιστικές γραμμές που ποντάρουν σε βολική διαμονή για την οικογένεια. Οι ανοιχτόχρωμοι wooden τόνοι είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόταν το ψυχρό λευκό για να απογειωθεί, τη στιγμή που όλοι οι χώροι αποπνέουν έναν απαράμιλλο μοντερνισμό τον οποίο κάθε σπίτι πρέπει να αντιγράψει.

3-H5saV.jpg
Θαυμάστε στην gallery περισσότερα σημεία της κατοικίας!