fbpixel

Search icon
Search
Πρίγκιπας William & Kate Middleton: Tι κρύβεται πίσω από την αλλαγή του ονόματός τους στα social media;
PEOPLE & PARTIES

Πρίγκιπας William & Kate Middleton: Tι κρύβεται πίσω από την αλλαγή του ονόματός τους στα social media;

Μήπως το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει επικοινωνιακή τακτική;


Στο Kensington Palace, στην επίσημη κατοικία του πρίγκιπα William και της Kate Middleton στο Λονδίνο, υπάρχουν περίπου 100 μέλη προσωπικού, οι οποίοι συμβάλλουν στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, από το μαγείρεμα και τον καθαρισμό του έως τις επικοινωνίες και τα οικονομικά του ζευγαριού. Μάλιστα, τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου, το royal couple έχει τους δικούς του υπεύθυνους επικοινωνίας, που διαχειρίζονται τα social media του. Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, το βάρος των περισσοτέρων βοηθών του William και της Kate, έχει πέσει στη στήριξη του μιντιακού προφίλ των Cambridges -οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα στο εξοχικό τους, Anmer Hall.

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, ο λογαριασμός των Cambridges, στο Instagram και στο Twitter @KensingtonRoyal παρουσιάζει περισσότερα προσωπικά μηνύματα, καθώς και μία εσωτερική ματιά στην καθημερινή ζωή του ζευγαριού. Για πρώτη φορά, ωστόσο, συνέβη μια μικρή αλλαγή -την οποία δεν πρόσεξε κανείς- αποδεικνύοντας πως η Kate και ο William φαίνεται να παίρνουν πιο σοβαρά τον ρόλο τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Άλλαξαν το όνομά τους από «Kensington Palace» σε «Duke and Duchess of Cambridge» και η εικόνα προφίλ τους ανανεώθηκε, με μια πρόσφατη λήψη των ίδιων με τα τρία παιδιά τους, τον πρίγκιπα George, την πριγκίπισσα Charlotte και τον πρίγκιπα Louis.

Πολλοί λοιπόν, έσπευσαν να πουν ότι αυτή η αλλαγή κρύβει φυσικά ένα έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι του βασιλικού ζεύγους με τα media, ενώ μάλιστα δεν έλειψαν εκείνοι που υπέθεσαν, ότι αυτή η κίνηση σχετίζεται με τον Harry και την Meghan Markle. Mπορεί μετά την αποχώρησή των τελευταίων από την «αγκαλιά» του Παλατιού και της βασίλισσας, ο βρετανικός τύπος να υποστηρίζει ότι οι σχέσεις των δύο ζευγαριών έχουν ψυχρανθεί, ωστόσο φαίνεται πως ακόμα τους απασχολούν κοινοί προβληματισμοί. 

Ένας από αυτούς: Το πώς θα αποκτήσουν περισσότερους ακόλουθους και φανς -ακόμη και διαδικτυακά- ενώ ο βρετανικός τύπος υποστηρίζει πως δεν τους ενδιαφέρει μόνο η προσέγγιση μεγαλύτερου κοινού, αλλά μεγαλύτερου κοινού από αυτό που έχουν οι Meghan & Harry. Πρόκειται, ουσιαστικά για μια «άτυπη» διαμάχη μεταξύ των δύο βασιλικών ζευγαριών για το ποιο royal couple από τα δύο έχει πιο πολλή επίδραση στον κόσμο. 

titlo-fU7Ur.jpg

Σας γυρίζω λοιπόν, στα τέλη του 2018, όταν ο Meghan και ο Harry αποφάσισαν να φύγουν από το Kensington Palace για να μετακομίσουν στο Frogmore Cottage στο Windsor, οπότε και ξεκίνησαν τον δικό τους λογαριασμό @SussexRoyal, τον Απρίλιο του 2019, ενώ άλλαξαν αμέσως την προσέγγισή τους. Τα ονόματά τους ήταν «Duke and Duchess of Sussex» από την αρχή, ενώ επέλεξαν οι ίδιοι τις φωτογραφίες και τις λεζάντες τους, -που φυσικά διακρίνονταν από λιγότερο επίσημο τόνο, ενώ περιστασιακά υπέγραφαν ως Meghan & Harry. Aς μην ξεχνάμε ακόμη, ότι χρησιμοποίησαν τον εν λόγω λογαριασμό για να μοιραστούν ιδιωτικές και αποκλειστικές φωτογραφίες, όταν γεννήθηκε ο γιος τους, Archie Mountbatten-Windsor. Καθώς και τον Ιανουάριο, ήταν πάλι εκεί που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το Παλάτι.

titlo-Whd3W.jpg

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι οι βοηθοί της Kate και του William ελπίζουν ότι θα μπορούσαν να τους κάνουν τους νέους Sussexes ίσως ακολουθώντας παρόμοια τακτική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα μέσα προσέγγισης του κοινού είναι αποκλειστικά το ίντερνετ και τα social media. Κάπως έτσι, έβαλαν τα ονόματα των τίτλων τους στον λογαριασμό, ξεκίνησαν τις κοινές βιντεοκλήσεις με τον κόσμο, ενώ δεν έλειψαν και οι αποκαλύψεις προσωπικών τους στιγμών.

Μπορεί από τα τέλη Μαρτίου, ο λογαριασμός των Sussexes να παρέμεινε σιωπηλός, παρόλα αυτά, ήταν εκείνος που έφερε μαζικές επικοινωνιακές αλλαγές στην Kate και στον William, βοηθώντας τους να συνεχίσουν την αλληλεπίδρασή τους με το κοινό.