fbpixel

Search icon
Search
Preppy is back: Πώς να εντάξετε την τάση στο στιλ σας
STYLING TIPS

Preppy is back: Πώς να εντάξετε την τάση στο στιλ σας

Με τον πιο ανανεωμένο και effortlessly chic τρόπο


Φαίνεται πως το preppy στιλ, επιστρέφει δυναμικά, με έναν τρόπο όμως που δεν έχουμε ξαναδει. Με την Old money ή Quiet luxury να έχει σαρώσει το διαδίκτυο αλλά και το TikTok - ήταν μάλλον το φυσικό επόμενο. Από micro mini της Miu Miu, την αναγέννηση της J.Crew και την ξαφνική επανένταξη των "πανεπιστημιακών" στολών με έναν τρόπο cool, πρόκειται για την πλέον νέα τάση του street style.

Αυτό που μοιάζει ιδιαίτερα καινούργιο σε αυτή την επανάληψη είναι ότι φαίνεται να έχει χάσει πολλές από τις αποκλειστικές ιδιότητες του πρωτότυπου. Δεν είναι πια ο ενδυματολογικός κώδικας ενός κλειστού κόσμου, αλλά ένα "κοστούμι" που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας.

Rugby shirts

screenshot-2023-09-14-at-44034-pm.png
Image source: Splash News

Πρόκειται για το trend που άρχισε η ίδια η πριγκίπισσα Diana και από τότε η A-listers το προτιμούν, συνήθως, στα laid back look τους, συνδυασμένο με τζιν και sneakers. Το έχουμε δει φορεμένο από τις Kendall Jenner, Bella Hadid και όχι μόνο.


White shirt

a80744bdc711b3c43170808e5d715acd.jpg

Δεν υπάρχει κάτι πιο εμβληματικό από ένα λευκό button down πουκάμισο, ειδικά όσον αφορά το preppy στιλ. Crispy και καθαρό, αυτό το key item προσθέτει αυτόματα έναν εκλεπτυσμό, χωρίς προσπάθεια. Ταιριάζει άρτια με οτιδήποτε επιλέξετε, από τζιν μέχρι φούστα (σε οποιοδήποτε μήκος). Τα minimal στιλ με μυτερό γιακά είναι για πάντα core items της γκαρνταρόμπας, ενώ οι εκδόσεις με φουσκωτά μανίκια  και υπερμεγέθεις σιλουέτες προσθέτουν μια μοντέρνα, εξίσου chic πινελιά.

Timeless knitwear

fashion-month-outfit-ideas-282930-1570372359611-image900x0c.jpg
Image source: Style Stalker

Ένα preppy κομμάτι που είναι άξιο επένδυσης είναι ένα πλεκτό. Είτε είστε φανατική οπαδός τις σιλουέτας, είτε αναζητάτε το cosiness κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι απαραίτητο. Τα κασμιρένια crewnecks και τα ευέλικτα V-necks μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα - από φαρδιές μίντι φούστες μέχρι ψηλόμεσο τζιν. Δημιουργήστε ένα layering effect προσθέτοντας πουκάμισο από μέσα, και αν πρόκειται για ένα αρκετά μακρύ sweater dress, υιοθετήστε το pantless trend και φορέστε με μπότες. 

Smart footwear

335936949-3403099233306892-3705000194352214889-n.jpg
Image source: @hoskelsa

Υπάρχει μεγάλη γκάμα από preppy styles παπουτσιών για να επιλέξουμε, όμως φέτος στο προσκήνιο είναι τα loafers. Celebrities όπως η Hailey Bieber & Elsa Hosk τα φοράνε on repeat, με το υπόλοιπο "school girl uniform" με λευκή κάλτσα, mini φούστα, πουλόβερ και μακρύ παλτό. Αν από την άλλη δεν σας τραβάει η γοητεία των loafers, μπορείτε να επιλέξετε εκλεπτυσμένα ballet flats ή Mary Janes. Αν αναζητάτε μια high heeled επιλογή τα mules που παραπέμουν και στα 90's ή οι minimal γόβες (με t-bar ή χωρίς) είναι ιδανικά. Όσον αφορά το τελείωμα, επιλέξτε μεταξύ δερμάτινου σουέτ σχέδια που είναι ιδιαίτερα διαχρονικά σε ουδέτερες αποχρώσεις.

Staple blazer

affordable-plaid-blazer-297227-1641952052593-image900x0c.jpg
Image source: @salome.mory

Τα σακάκια αποτελούν σήμα κατατεθέν του preppy aesthetic, ειδικά εκείνα με παραδοσιακά καρό και πλούσια υφάσματα όπως tweed. Σε γενικές γραμμές το blazer έχει γίνει βασικός πυλώνας σε κάθε fashion-forward γκαρνταρόμπα, είτε σας αρέσουν περισσότερο τα σπορ στιλ είτε η minimal, scandi αισθητική. Ταιριάξτε με οτιδήποτε θέλετε από jeans & ballet flats το πρωί, μέχρι με night out dress το βράδυ. 

Bonus tip

Τα διακριτικά αξεσουάρ δε θα έπρεπε να λείπουν από μια preppy γκαρνταρόμπα. Επιλέξτε κοσμήματα που υπακούν στη μινιμαλιστική τάση, αλλά και χαρακτηριστικά jockey καπέλα και κορδέλες για τα μαλλιά. 

Feature image source: @hoskelsa, @fakerstrom