fbpixel

Search icon
Search
Delusionships: Η dating τάση που είναι viral στο TikTok
WELLNESS

Delusionships: Η dating τάση που είναι viral στο TikTok

...και τα σημάδια ότι βρίσκεστε σε μία τέτοια «σχέση»


Αν έχετε συνδεθεί στο TikTok τον τελευταίο καιρό και ακολουθείτε τους σύμβουλους σχέσεων, ή λίγο πολύ οποιονδήποτε μιλάει για την ερωτική του ζωή, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια νέα λέξη που εισέρχεται στο λεξικό της dating life: το delusionship.

shutterstock-2094579118.jpg

Μπορεί να ακούγεται κάπως τρομακτικό, αλλά το delusionship είναι κάτι που πιθανώς όλοι γνωρίζουμε, αλλά ίσως με άλλο όνομα. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε σε μια τέτοια σχέση; Ρωτήστε τον εαυτό σας: φαντασιώνεστε συχνά κάποιον, παρόλο που δεν είστε ακόμα μαζί; Για την ακρίβεια, μπορεί μόλις ν 'αρχίσατε να ανταλλάσσατε μηνύματα. Έχετε φανταστεί μια ζωή με κάποιον παρόλο που δεν έχετε βγει ούτε ένα ραντεβού ακόμα; Ή έχετε μπλοκάρει τον εαυτό σας από πιθανά νέα ραντεβού επειδή είστε πραγματικά επικεντρωμένοι σε ένα μόνο νέο άτομο... Το οποίο τυχαίνει στην ουσία να είναι ένας ξένος; Τότε μάλλον βρίσκεσαι σε μια σχέση ψευδαισθήσεων. Ναι, θα μπορούσατε να είστε σε μία με τον barista σας, τον Timothée Chalamet ή το αφεντικό σας.

Εάν αναζητάτε έναν ορισμό από τους ειδικούς, η dating coach του app Bumble, Dr. Caroline West, λέει: «είναι το πάθος που έχετε για κάποιον με τον οποίο δεν έχετε καθιερωμένη σχέση - κάποιον που βλέπετε στο τρένο κάθε πρωί ή κάποιον με τον οποίο έχετε ταιριάξει σε μια εφαρμογή γνωριμιών αλλά δεν έχετε συναντηθεί ακόμη.» 

shutterstock-790669093.jpg

Ουσιαστικά, το delusionship είναι ο τρόπος του 2023 να πεις ότι σκέφτεσαι πολύ ένα φλερτ. Οπότε, ναι, όλοι το έχουμε περάσει αυτό. Το TikTok το αποδεικνύει, καθώς υπάρχουν πάνω από 16,1 εκατ. hashtags για τον όρο, με έναν τόνο συσχετιζόμενων βίντεο ανθρώπων που περιγράφουν λεπτομερώς τις εμπειρίες τους. Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ οικεία και τώρα ανησυχείτε αν πρόκειται για μια δυνητικά τοξική συνήθεια, μη φοβάστε - η Dr. West λέει, ότι δεν είναι εγγενώς κακές: «Είναι οκ να ονειροπολείτε για ανθρώπους και πιθανές σχέσεις...

Σκεφτείτε την «παραληρηματική σας σχέση» ως έναν τρόπο να δοκιμάσετε αυτό το άτομο. Αυτή θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να καταλάβετε αν ταιριάζετε μαζί του και θα διαπιστώσετε εάν  στηρίζετε τον εαυτό σας να είστε με κάποιον που θεωρείτε επιθυμητό. Όπως το θέτει η Caroline στο Glamour UK: «Το να έχεις αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου και να αναγνωρίζεις την αξία που θα μπορούσες να προσφέρεις σε μια ρομαντική σχέση είναι απολύτως εντάξει.»

shutterstock-646674091.jpg

Παρόλα αυτά προειδοποιεί: «Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε στην εξιδανίκευση μιας σχέσης ή των αλληλεπιδράσεών μας με ένα άλλο άτομο. Το πραγματικό πρόσωπο κάποιου μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο η ψευδαίσθηση που έχετε για αυτό.»

Το Bumble υποστηρίζει ότι το να είσαι delulu (κάποιος που απολαμβάνει την περιστασιακή φαντασίωση της παραίσθησης) θα μπορούσε να είναι κάτι καλό, καθώς η τάση αυτή συμπίπτει με μια συντριπτικά θετική προοπτική για τα ραντεβού. Το 73% των παγκόσμιων singles της γενιάς Z στο συγκεκριμένο application λέγεται ότι «εκμεταλλεύονται το ραντεβού» και δηλώνουν ότι αισθάνονται «θετικά για το ρομάντζο που τους περιμένει».