fbpixel

Search icon
Search
Πώς να σχεδιάσετε ένα ιδανικό reading room στην κατοικία σας
INTERIORS

Πώς να σχεδιάσετε ένα ιδανικό reading room στην κατοικία σας

Δημιουργήστε τώρα έναν χώρο όπου θα χαλαρώνετε


Είτε έχετε έναν ξεχωριστό χώρο στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας γραφείο ή ακόμα και reading space, είτε θέλετε να σχεδιάσετε μια cozy γωνιά μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, παίζοντας με τα διάφορα είδη διακόσμησης και αναζητώντας αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο, παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες ιδέες από εμπνευσμένους designers για να κάνετε το δικό σας δωμάτιο όπου μπορείτε να διαβάζετε, να εργάζεστε αλλά και να χαλαρώνετε! 

Χρησιμοποιήστε cozy χρώματα για να δημιουργήσετε το καταφύγιό σας

w950-q65.jpeg

Η δημιουργία ενός χώρου που μοιάζει με «καταφύγιο» μέσα στο ίδιο σας το σπίτι πρέπει να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν εύκολο για χαλάρωση και διάβασμα. Πρέπει να είναι άνετο και να νιώθετε ασφάλεια μέσα σε αυτό. Η κατάλληλη φιλόξενη ατμόσφαιρα είναι το «κλειδί», και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επιλογή ενός ζεστού χρώματος σε όλον τον χώρο, συμπεριλαμβανομένης της οροφής. Προτιμήστε έναν χώρο που μπορεί να είναι πιο μικρός, να βγάζει μια οικειότητα και γιατί να μην συνδυάσετε σε αυτόν ένα πιο σκοτεινό και μελαγχολικό τόνο χρωμάτων για να αναπτύξετε μια πιο δραματική αισθητική. Παράλληλα, αν είστε λάτρεις των πιο απλών χρωμάτων, το μπεζ, το χρώμα της άμμου και το off-white ενδείκνυνται επίσης.

Ο ατμοσφαιρικός, κατευθυντικός φωτισμός είναι το παν 

w1900-q65.jpeg

Ο φωτισμός είναι το απόλυτο κλειδί, καθώς κανείς δεν θέλει να κουράζει τα μάτια του για να διαβάσει - ομοίως, όμως, δεν θέλετε ο χώρος να είναι υπερβολικά φωτισμένος, καθώς θα χαθεί κάθε στοιχείο «ζεστασιάς». Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με όμορφα κατευθυνόμενα φώτα ανάγνωσης - όπως αυτά που σας επιτρέπουν να στρέφετε την πηγή φωτός ανάλογα με τη θέση σας. Μπορούν να είναι σύγχρονα και με ένα stylish μεταλλικό φινίρισμα, ή ίσως πιο trad, με συγκεντρωμένες αποχρώσεις, ανάλογα με την αισθητική σας.

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι ο φωτισμός πρέπει να είναι εξίσου σωστός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο προσανατολισμός της πολυθρόνας σας - όπου θα διαβάζετε - είναι πολύ σημαντικός σε σχέση με το παράθυρο για να έχετε καλό φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, και επίσης ένα φωτιστικό δαπέδου ανάγνωσης είναι κατάλληλο για τα βράδια. Αυτό δίνει στο υπόλοιπο δωμάτιο μια υπέροχη, «ζεστή» λάμψη που διατηρεί τη διάθεση χαλαρή και ατμοσφαιρική. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε περισσότερες επιτραπέζιες λάμπες σε ράφια ή στο γραφείο σας και ένα φως οροφής μόνο στη με διακόπτη ντίμερ, όπου απογειώνει τη συνολική διακόσμηση. 

Προσθέστε απαλές «πινελιές»

3-mZrY4.jpg

Το πιο σημαντικό στοιχείο σε έναν χώρο ανάγνωσης είναι μια πολύ άνετη πολυθρόνα ή μια μπερζέρα όπου μπορείτε να αναπαυθείτε και να έχετε καλή στήριξη για την πλάτη και τα χέρια σας, ώστε να μπορείτε να «χαθείτε» πλήρως σε μια ιστορία. Η άνεση είναι υψίστης σημασίας, γι' αυτό και μπορείτε να γεμίσετε τον χώρο με soft αντικείμενα. Επιλέξτε για παράδειγμα ένα coffee table σε κυκλικό σχήμα, ώστε να μην υπάρχουν σκληρές γωνίες. Το λινό είναι επίσης μια υφή που «μαλακώνει» και προσδίδει το αίσθημα άνεσης σε έναν χώρο.

Επενδύστε σε όλες τις αισθήσεις 

4-cpZhZ.jpg

Επιπλέον, δώστε έμφαση στα αρώματα και την απαλή μουσική - ένα ωραίο ηχοσύστημα για εύηχο, χαλαρωτικό μουσικό background - θα σας βοηθήσει πραγματικά να αισθανθείτε ήρεμοι και αποστασιοποιημένοι από την καθημερινή ζωή και τα άγχη. Ο χρόνος σας στο reading room σας θα πρέπει να είναι μια πραγματική απόλαυση για όλες τις αισθήσεις σας.