fbpixel

Search icon
Search
Pinterest says: Tα κορυφαία "house and travel" trends για το 2023
ESCAPE

Pinterest says: Tα κορυφαία "house and travel" trends για το 2023

H αγαπημένη πλατφόρμα έκανε τις προβλέψεις της για όσα θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά


Πάντα η αρχή κάθε νέας χρονιάς κουβαλάει φρέσκιες ιδέες για εξέλιξη και ενδιαφέροντα κίνητρα για προσωπική ανάπτυξη. Είναι αλήθεια ότι οι κεντρικοί παράγοντες, που μας χαρίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ευεξίας και χαλάρωσης, έχουν άμεση σχέση με τη διαμόρφωση των κατοικιών μας, αλλά και με τα ταξίδια μας σε διαχρονικούς, αλλά και καινούργιους προορισμούς. Η πλατφόρμα του Pinterest ανέκαθεν ήταν ταυτισμένη με την πρόβλεψη των κορυφαίων παγκόσμιων τάσεων. Γι' αυτό και τα στατιστικά του στοιχεία, όπως και η αναλυτική του έρευνα εστιάζει στα "house and travel" trends, που θα απογειωθούν μέσα στο 2023. 

Let's take a look together!

About house experience

The perfect "rendez-vous"

eee8251ca8ab99bad9cfaec21d7a59ab.jpg

Είναι αρκετές οι φορές, στις οποίες έχουμε κάνει λόγο για μια άκρως ενδιαφέρουσα αισθητική συνάντηση ανάμεσα σε αγαπημένα έπιπλα αντίκες και σε σύγχρονα pieces. O συνδυασμός τους αναβαθμίζει αυτόματα το κεντρικό concpet της διακόσμησης, χαρίζοντάς της μια μεταμοντέρνα ταυτότητα, με σεβασμό στην κουλτούρα του παρελθόντος. Οι κανόνες του interior για τη νέα χρονιά δίνουν προβάδισμα στη συγκεκριμένη προσέγγιση, αναπτύσσοντας ακόμη πιο στοχευμένα την φιλοσοφία της. 

The funky twist

ae4435aad2be00fb407da2ee22900355.jpg

Η τάση του "weirdcore" φαίνεται πως συνεχώς αποκτά όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις. Η συγκεκριμένη αισθητική κουλτούρα διακρίνεται για την '70s funky διάθεσή της, καθώς και για τους ψυχεδελικούς χρωματικούς συνδυασμούς που δημιουργούν ένα σύμπαν δημιουργικής "τρέλας" και διασκέδασης. Με άκρως συνειδητές επιλογές, αυτός ο τύπος διαμόρφωσης, απομακρύνεται από τις strict γραμμές του μινιμαλισμού και παρουσιάζει ιδιαίτερη αδυναμία στην ανάδειξη της τέχνης σε κάθε χώρο του σπιτιού. To Pinterest προβλέπει ότι η κυριαρχία του  "weirdcore" θα κατακτήσει ακόμη περισσότερο έδαφος τη νέα αυτή χρονιά.

Love from the first sight

dd21d3b21fb5310261509ccaf8428ce1.jpg

Η πρόσοψη μιας κατοικίας μπορεί να αποκαλύψει πολλά περισσότερα από έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Είναι η πρώτη σύσταση με την προσωπικότητα και τα προσωπικά γούστα των ιδιοκτητών της. Φαίνεται ότι το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου part του σπιτιού του. Το Pinterest έχει καταγράψει αύξηση κατά 85 τοις εκατό στην αναζήτηση σχετικά με τη "μεταμόρφωση της μπροστινής πόρτας" και κατά 190 τοις εκατό στην αντίστοιχη για τις "ιδέες διακόσμησης του μπροστινού διαδρόμου". 

About travel experience

Train always wins

d580cdfccfba9754580d929564c582b5.jpg

Αποπνέει έναν διαχρονικό αέρα ρομαντισμού και γοητείας σε κάθε μας ταξίδι. Το τρένο πάντα καταφέρνει να μας χαρίζει ξεχωριστές εικόνες και μια λυτρωτική αίσθηση ηρεμίας στα βαγόνια του. Ένα φλιτζάνι τσάι, το αγαπημένο μας βιβλίο και παραδινόμαστε αμέσως στη θέα από τα παράθυρα. Το Pinterest ανέδειξε το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς ως το επικρατέστερο για το 2023, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα οικολογικής ευαισθησίας. Με όλο και περισσότερες χώρες να δημιουργούν σιδηροδρομικές διαδρομές, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνουν γραφική θέα κατά μήκος της διαδρομής, και με το κόστος των ταξιδιών αυτών να είναι πολύ πιο προσιτό από το αεροπορικό, η ζήτησή του προβλέπεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Αρκεί να προσέξουμε τα ποσοστά αναζήτησης των χρηστών στη δημοφιλή πλατφόρμα. Φέτος σημειώθηκε 205% αύξηση στην αναζήτηση ‘train trip aesthetic’, ενώ η αντίστοιχη για ‘train quotes travel’ αυξήθηκε σημαντικά κατά 285%. 

What about your Pinterest search?