fbpixel

Search icon
Search
Συμβουλές διακόσμησης για να «ζεστάνετε» οποιοδήποτε μεγάλο σαλόνι
INTERIORS

Συμβουλές διακόσμησης για να «ζεστάνετε» οποιοδήποτε μεγάλο σαλόνι

Πώς θα κάνετε έναν μεγάλο χώρο να δείξει αμέσως πιο φιλόξενος


Όλοι μας έχουμε εμμονή με τα μεγαλύτερα δωμάτια και τον περισσότερο χώρο, αλλά ειλικρινά, το να έχεις πάρα πολλά τετραγωνικά μέτρα στη διάθεσή σου μπορεί να έχει τις προκλήσεις του. Ενώ ένα μεγάλο και άνετο σαλόνι ακούγεται σίγουρα καλύτερο, είναι συχνά δύσκολο να το γεμίσεις με τρόπο που να φαίνεται συνεκτικός, φιλόξενος και να μην αισθάνεσαι άβολα. Εάν κι εσείς λοιπόν αναζητάτε τα tips που θα σας βοηθήσουν να «ζεστάνετε» ένα πιο μεγάλο καθιστικό, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο cozy-up συμβουλές! 

Take a look!  

1. Δημιουργήστε όρια με ένα υπερμεγέθες χαλί

2-BxBjX.jpg

Οι μεγάλοι χώροι, και ιδίως τα ευρύχωρα καθιστικά, στερούνται διαχωρισμού μεταξύ των δωματίων. Η δημιουργία ορίων μεταξύ των χώρων κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα και με σκοπό. Ένα μεγάλο χαλί είναι εκείνη η προσθήκη που θα λειτουργήσει εξαιρετικά και θα δημιουργήσει τις παραμέτρους ουσιαστικά για να «κλείσει» οπτικά έναν χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται πιο ζεστός και φιλόξενος.

2. Τολμήστε με τη διακόσμησή σας 

1-HxXbv.jpg

Ενώ οι μικροί χώροι μπορεί να δείχνουν πιεστικοί όταν υπερφορτώνονται διακοσμητικά, από την άλλη ένας μεγάλος χώρος μπορεί να αντέξει το υπερβολικό design. Αυτό το εντυπωσιακό σαλόνι διαθέτει έναν κόκκινο φουντωτό καναπέ, ένα χαλί με prints, έναν πολυέλαιο κι ένα σύμπλεγμα διακοσμητικών coffee table. Κάντε το να φαίνεται συνεκτικό με ταιριαστές αποχρώσεις και τόνους σε όλον τον χώρο - για παράδειγμα ο κόκκινος καναπές ταιριάζει με κοραλλί μαξιλάρια και ροζ φωτιστικό.

3. Δώστε προσοχή στον φωτισμό 

2-HqNuS.jpg

Όταν πρόκειται για έναν μεγάλο αχανή χώρο, θα πρέπει να είστε έξυπνοι με τον φωτισμό. Κι αυτό γιατί πρέπει να διασφαλίσετε τουλάχιστον ότι όλα τα στοιχεία της διακόσμησής σας είναι επαρκώς φωτισμένα από όλες τις γωνίες. Στο παραπάνω καθιστικό παρατηρούμε κομψά επιτραπέζια φωτιστικά και gallery lighting κατά μήκος του τοίχου - κάτι που διασφαλίζει ότι κάθε μέρος του δωματίου θα λάβει την προσοχή που του αξίζει! 

4. Αντικαταστήστε έναν καναπέ με δυο πολυθρόνες 

22.jpg

Αν και ένα μεγάλο σαλόνι μπορεί να φιλοξενήσει έναν εντυπωσιακό και άνετο γωνιακό καναπέ σε σχήμα L, είναι καλύτερο να τον αντικαταστήσετε με έναν καναπέ και δύο μικρότερες πολυθρόνες. Η διάταξη φαίνεται πιο εκλεπτυσμένη και γεμίζει το δωμάτιο με τρόπο που ανεβάζει την ψυχολογία καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για περισσότερες δραστηριότητες και κίνηση στον χώρο παρά για μόνιμη χαλάρωση. Quick tip: Τοποθετήστε τις δύο πολυθρόνες απέναντι από τον καναπέ και ανάμεσά τους προσθέστε ένα λειτουργικό coffee table - θα φέρει σύμπνοια και σωστή διάταξη στον χώρο.

5. Trust in prints 

33-sShVJ.jpg

Tα διάφορα prints έχουν τον τρόπο να κατακλύζουν τους μικρούς χώρους, ωστόσο όσοι από εσάς διαθέτετε μεγάλο σαλόνι, έχετε άφθονο χώρο για να παίξετε με τα διάφορα μοτίβα και να δημιουργήσετε μία σύγχρονη mix and match εικόνα. Με εκτεταμένα τετραγωνικά, είστε ελεύθεροι να συνδυάσετε neutrals με leopard, καρό και αφηρημένη τέχνη. Σε έναν μεγάλο χώρο, θυμηθείτε ότι more is always more!