fbpixel

Search icon
Search
Πώς να μην πάρετε κιλά φέτος τις γιορτές χωρίς να στερηθείτε
WELLNESS

Πώς να μην πάρετε κιλά φέτος τις γιορτές χωρίς να στερηθείτε

Να μερικά έξυπνα tips για να τα καταφέρουμε μαζί!


Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους έρχονται τα υπέροχα festive τραπέζια με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Μία από τις συνήθειες-έθιμα της εορταστικής περιόδου είναι τα τραπέζια με φίλους και την οικογένεια αλλά και τα after work drinks και τα parties. Κάθε χρόνο αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι τα «διάσημα» κιλά των γιορτών. Φέτος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τη festive season χωρίς τύψεις. 

Ανακαλύψτε τα παρακάτω!

Στον μπουφέ

2769d62e71742e3047a4da366224eab8.jpg

Επιλέξτε γαλοπούλα ή κοτόπουλό: Γιατί είναι το πιο άπαχο κρέας. Το λίπος της γαλοπούλας και του κοτόπουλου είναι συσσωρευμένο στο δέρμα τους. Έτσι αφαιρώντας την πέτσα από το πιάτο σας μειώνεται στο ελάχιστο το λίπος.

Γέμιση γαλοπούλας: Αν η γέμιση εκτός από το ρύζι περιέχει συκωτάκια και ξηρούς καρπούς, καλά είναι να επιλέξετε μικρή ποσότητα, σαν γαρνιτούρα, γιατί οι ξηροί καρποί και τα εντόσθια προσδίδουν πολλές θερμίδες.

Σαλάτες: Γεμίστε το πιάτο σας με άφθονα λαχανικά (ωμή πράσινη και πολύχρωμη σαλάτα ή ψητά λαχανικά) προσθέτοντας ξύδι ή λεμόνι και αποφεύγοντας τα παχυντικά dressings όπως μαγιονέζα κτλ.

Για την Βασιλόπιτα

vasilopita-argiros.jpg

Βρείτε το φλουρί… το πρωί! Εννοείται ότι θα κόψουμε και την βασιλόπιτα, αλλά ακόμα καλύτερα θα είναι το κομμάτι σας να το φάτε για πρωινό.

Η ώρα του ποτού

christmas-body-3.jpg

Συστήνουμε 1-2 ποτήρια για την γυναίκα και 2-3 ποτήρια για τον άντρα σε κάθε σας έξοδο. Αν θέλετε να πιείτε λίγο παραπάνω, προσθέστε 1 ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνετε, ώστε η αλκοόλη να απομακρυνθεί πιο γρήγορα από το σώμα σας. Ενδεικτικά σας παραθέτω τις θερμίδες από κάποια δημοφιλή ποτά:

  • 1 ποτήρι κρασί: 100 θερμίδες το κόκκινο, 80 θερμίδες το λευκό
  • 1 ποτήρι ουίσκι: 160 θερμίδες
  • 1 ποτήρι βότκα με πορτοκάλι: 170 θερμίδες
  • 1 ποτήρι σαμπάνια: 150 θερμίδες
  • 1 Τζιν με τόνικ: 170 θερμίδες
  • 1 ποτήρι Aperol Spritz: 168 θερμίδες

Γλυκά: Μελομακάρονο, κουραμπιές ή δίπλες;

xmas-sweets-2.jpg

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά = μελομακάρονο, κουραμπιέδες, δίπλες κτλ… Γνωρίζοντας τις θερμίδες και το λίπος των εορταστικών γλυκών, μπορείτε να κάνετε την σωστή επιλογή, αρκεί να προσέξετε ποιο θα επιλέξετε αλλά και σε ποια ποσότητα.

  • Κουραμπιέδες: 1 τεμάχιο περιέχει περίπου 210kcal και 10,9g λίπους
  • Μελομακάρονο: 1 τεμάχιο περιέχει περίπου 180kcal και 9,1g λίπους
  • Βασιλόπιτα: 1 κομμάτι περιέχει περίπου 260-300kcal και 7,8g λίπους
  • Δίπλες: 1 τεμάχιο περιέχει περίπου 160-180kcal και 8,8g λίπους

Το μυστικό για να μην πάρετε κιλά κατά την διάρκεια των γιορτών είναι να «αφεθείτε» ανήμερα των γιορτών, και όχι νωρίτερα! Τις υπόλοιπες μέρες φροντίστε να είστε σωστοί με την διατροφή σας και έτσι ο οργανισμός σας δεν θα προλάβει να αποθηκεύσει περιττό λίπος.

Φάγαμε και ήπιαμε πολύ! Τι κάνουμε τώρα;

94ae252266b41480be6d1eb2a43edacd.jpg

Μετά τις ημέρες που θα καταναλώσετε πολύ φαγητό και αλκοόλ, φροντίστε να επιλέξετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στα γεύματα και προμηθευτείτε ειδικά βότανα που θα σας ανακουφίσουν από πρηξίματα και φουσκώματα!

Σας προτείνω τα Wellness Tea που έχω επιμεληθεί μαζί με την διατροφολόγος Νάσια Πασχαλέρη! Στην σειρά θα βρείτε:

Diet/ Δίαιτας: Το πράσινο τσάι έχει συνδυαστεί με φύλλα λουίζας, σημύδας και μυρτιάς, με ρίζα ταραξάκου και τσουκνίδα, ώστε να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις τοξίνες και τα περιττά υγρά από το σώμα σας.

Detox/ Αποτοξίνωσης: Μάραθος, θυμάρι, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, μελισσόχορτο και χαμομήλι θα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας και στη διατήρηση της ευεξίας σας.

Βρείτε τα στα: www.thessaloniki-diaitologoi.gr & www.hautenature.net

Καλές Γιορτές σε όλους!