fbpixel

Search icon
Search
Που θα πιείτε το καλύτερο Negroni στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Που θα πιείτε το καλύτερο Negroni στη Θεσσαλονίκη

Τα bars που θα ικανοποιήσουν κάθε Negroni lover - και όχι μόνο!


Τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και πικρού. Βαθύ κόκκινο χρώμα που δύσκολα μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Γλυκό vermouth, gin και bitter liquer αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Το Negroni εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Τορίνο κάπου στο μακρινό 1700, όταν ο Αντόνιο Μπενεντέτο Καπράνο και οι αδελφοί Τσιντσάνο το λάνσαραν ως φάρμακο. Είναι «απόγονος» του ποτού Milano Torinο και του cocktail Americano. Από την άλλη πλευρά, η επικρατούσα ιστορία για την καθιέρωσή του μας «ταξιδεύει» περίπου έναν αιώνα πίσω, στο 1919, όταν ο Κόμης Νεγκρόνι επέστρεψε από Αμερική στη γενέτειρα του την Ιταλία κι επισκέφτηκε το Caffè Casoni, στη Via de Tornabuoni στη Φλωρεντία, ζητώντας μια παραλλαγή του Americano. Ο τότε bartender Φόσκο Σκαρσέλι, για να ευχαριστήσει τον κόμη, αντικατέστησε τη σόδα του Americano με τζιν και το αρωμάτισε με τα έλαια μιας φλούδας πορτοκαλιού.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, το Negroni έχει μετατραπεί σ' ένα από τα δημοφιλέστερα cocktails με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως το αγαπημένο τους. Η δημιουργία του ήταν για λίγους κι αυτό συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Γιατί δεν πρόκειται για ένα ποτό που δέχεται συμβιβασμούς. Η σχέση που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος μαζί του, γίνεται ξεκάθαρη από την πρώτη γουλιά. Εδώ δεν χωράνε ημίμετρα. 

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τα πλήρως ενημερωμένα bars και τους καταξιωμένους bartenders, που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γεύσεις σ' ένα υπέροχο περιβάλλον. Εμείς ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τα ιδανικά spots της πόλης για να απολαύσετε το καλύτερο Negroni!

It's Saturday night!

Blue cup

308248274-1065036907514279-367324450460816398-n.jpg

Από την πρώτη στιγμή το Blue Cup έγινε γνωστό στην πόλη για τα cocktails του και τον πλήρως updated κατάλογό του. Σεβόμενοι τη διαχρονικότητα και την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ποτό, διατηρεί αναλλοίωτη την ταυτότητα κλασικών επιλογών, προσφέροντας όμως τις εντάσεις και τις πινελιές που θα τα κάνουν ξεχωριστά. Το Νegroni είναι ο «σύγχρονος βασιλιάς» του μαγικού αυτού κόσμου. Η γλυκόπικρη γεύση του και η αναζωογονητική έντασή του, το κάνουν να ξεχωρίζει. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και δοκιμές η ομάδα του Blue Cup κατέληξε σε μια φόρμουλα, με την οποία αναδεικνύουν το βοτανικό χαρακτήρα του gin με τις εντάσεις των εσπεριδοειδών, συνδυάζοντάς τα μ' ένα blend τριών γλυκών κόκκινων βερμούτ. «Παντρεύονται» αρμονικά με το Campari που του χαρίζει το bitter χαρακτήρα. Αυτός ο συνδυασμός επιμηκύνει την απόλαυση, προσφέροντας ένα γλυκόξηρο ξεκίνημα, δοκιμάζοντας το, και με ένα γλυκόπικρο «παιχνίδισμα» στη συνέχεια, καταλήγει στη μακρά επίγευση, η οποία σαγηνεύει με τη διάρκεια. Βασικό υλικό, είναι ο πάγος που επιλέγουν για να συνοδεύσει το ποτό. Φροντίζουν πάντοτε να είναι φρέσκος, έτσι ώστε προσφέρει την κατάλληλη θερμοκρασία, αλλά και την ποσότητα νερού κατά την ομογενοποίηση των υλικών.

The Ingredients:

  • Tanqueray 10
  • Campari
  • House Vermouth Blend

Σερβίρεται σε ποτήρι Old Fashion με κύβο πάγου και η γαρνιτούρα του είναι μία φλούδα πορτοκαλιού. 

Info: Σαλαμίνος 8, @thebluecup


Nectar Distillery

d2fac7ddc98a45b484bf1c1edc4a1685.jpg

Στην «καρδιά» της πόλης, δίπλα από την Πλατεία Αριστοτέλους, θα συναντήσετε ένα μοναδικό μπαλκόνι με απαράμιλλη πανοραμική θέα προς το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να το επισκεφθείτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, μένοντας για λίγο μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και απολαμβάνοντας την πρωτεύουσα του Βορρά με διαφορετικό τρόπο. Το Nectar Distillery φημίζεται από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του για τη μεγάλη λίστα των cocktails. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην πρώτη ύλη και σέβεται τα κλασικά cocktails, όπως είναι το Negroni. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές σας σε στιγμές απόλαυσης. Πέρα από την διαχρονική του συνταγή δε διστάζουν να δημιουργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες παραλλαγές, όπως το Melon Figroni για την εβδομάδα του Negroni Week, το οποίο είναι μαγειρεμένο με φρέσκα σύκα και η αραίωσή του ήταν χυμός πεπονιού και η γαρνιτούρα του ένα παγωτίνι από πεπόνι. Φυσικά, η κλασική εκδοχή αποτελεί πάντα και την αγαπημένη. 

The Ingredients:

  • Campari
  • Bombay London Dry Gin
  • Blend από 4 Vermouth
  • 2 dash saline solution

    Αναδεύεται για λίγα δευτερόλεπτα, σερβίρεται σε χαμηλό ποτήρι με κομμάτι πάγου και γαρνίρεται με μια φλούδα πορτοκάλι σε στρογγυλό σχήμα.

    Info: Κλεισούρας 13, Κέντρο Θεσσαλονίκης, @nectar_distillery


    Local Thessaloniki 

    local-negroni-1-1.jpg

    Το Negroni στο Local Thessaloniki είναι τόσο απαραίτητο όσο και η στάση των Θεσσαλονικιών σ' αυτό για after work drinks. Η συμβολή Παλαιών Πατρών με Παύλου Μελά, έχει μετατραπεί στο απόλυτο στέκι εδώ και πολλά χρόνια. «Ζεστή» ατμόσφαιρα, άψογο service και μοναδικές γεύσεις συνθέτουν την πιο ολοκληρωμένη cocktail experience! Στο Local Thessaloniki θα βιώσετε τον απόλυτο ορισμό της ισορροπίας και της απλότητας, καθώς δημιουργείται με ιδιαίτερη αγάπη και ακρίβεια. Μια γουλιά θα σας πείσει!

    The Ingredients:

    • Campari
    • Anitca Formula
    • Beafeater 24

    Σερβίρεται με μία φλούδα από πορτοκάλι.

    Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 12, @localthessaloniki


    Tiger Loop

    290160092-970155976990481-8150120841449444043-n.jpg

    Στο ισόγειο του ξενοδοχείου On Residence θα συναντήστε ένα υπέροχο bar, το οποίο έχει ως σύμβολο την τίγρη, όπως μαρτυράει και το όνομα του, Tiger Loop. H διακόσμηση του είναι πολυτελής και maximal, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μετάξι, ξύλο και μάρμαρο ενώ οι μελωδίες μας «ταξιδεύουν» στις χρυσές δεκαετίες των '80s & '90s. Το πλήρως ενημερωμένο menu σε ποτά και coctails απογειώνει τους γευστικούς κάλυκες ακόμα και των πιο απαιτητικών. Για την ομάδα του Tiger Loop, το Negroni είναι τρία ίσα μέρη ενός ωραίου αρωματικού gin, ενός γλυκόπιοτου vermouth κι ενός bitter, στη συγκεκριμένη περίπτωση Campari. Το μυστικό κρύβεται στο νόστιμο και ομαλά «μεγαλωμένο» κόκκινο γλυκό vermuth και στην ομαλή αραίωσή του. Αραίωση σημαίνει το αποτέλεσμα του coctail μετά από την ανάδευση με τον πάγο, η οποία προκαλεί και το πάγωμα του ποτού. Στο Negroni η σωστή θερμοκρασία είναι στους -2 με -4 °C. 

    The Ingredients:

    • Gin 
    • Vermouth 
    • Campari

    Σερβίρεται με μία φλούδα πορτοκάλι κι ένα κύβο πάγου. 

    Info: Λεωφόρος Νίκης 5, @tigerloopbar


    Vogatsikou 3

    309547243-435921661941669-8221685990918662669-n.jpg

    Τα τελευταία 8 χρόνια, η Vogatsikou 3 αποτελεί μονόδρομο για τους λάτρεις των ποτών και των cocktails. Η δημιουργική ομάδα αλλά και οι masters του είδους πίσω από το bar έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία μεγάλη ποικιλία από premium ετικέτες και γεύσεις, δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στην πρώτη ύλη και στις ανάγκες των επισκεπτών. Μάλιστα, είναι αυτοί που εδώ και λίγο καιρό έχουν δημιουργήσει μία νέα εκδοχή του Negroni. Με βασικό τους motto ότι «τα συστατικά για το καλύτερο Negroni είναι η αγάπη για το ποτό που δημιουργείς για τον καλεσμένο σου», αποφάσισαν να το παλαιώσουν για 10 μήνες σ' ένα βαρέλι βελανιδιάς με χωρητικότητα 225 λίτρα, στο οποίο είχε πρώτα παλαιωθεί Chardonnay κρασί. Χρησιμοποίησαν gin, Martini bitter και ένα blend από γλυκό vermouth. Το αποτέλεσμα; Από τη διαδικασία της παλαίωσης επιτεύχθηκε ένας γλυκός, γευστικός και «στρογγυλός» χαρακτήρας, ο όποιος θα εξιτάρει τον ουρανίσκο σας και θα σας κάνει να θέλετε να το γευτείτε ξανά και ξανά.

    The Ingredients:

    • Bombay London Dry Gin
    • Martini bitter
    • Sweet Vermuth Blend

    Σερβίρεται με μία φλούδα από πορτοκαλί και κύβο πάγου. 

    Info: Βογατσικού 3, @vogatsikou_3