fbpixel

Search icon
Search
Πώς η art deco αισθητική λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για μια κατοικία στη Νέα Υόρκη
INTERIORS

Πώς η art deco αισθητική λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για μια κατοικία στη Νέα Υόρκη

Η οποία υπογράφεται αρχιτεκτονικά από τον Alexander Doherty


Τα ερεθίσματα του interior designer Alexander Doherty είναι πολλά και διαφέρουν ανάλογα με τον χώρο που καλείται να διαμορφώσει κάθε φορά. Οι λάτρεις του είδους «υποκλίνονται» στο ταλέντο του και στον ευφάνταστο τρόπο βάσει του οποίου διακοσμεί κάθε κατοικία. Δημιουργικός και πρωτοποριακός, ο διάσημος αρχιτέκτονας γνωρίζει καλά τι πάει να πει υψηλή αισθητική και γι' αυτό την αποτυπώνει στο έπακρο σε κάθε έργο που αναλαμβάνει.

Με γνώμονα τo high end design, βρέθηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου ένα διαμέρισμα του 20ού αιώνα χρειαζόταν μια πλήρη αναδιαμόρφωση, ώστε να δείχνει και πάλι updated και να είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει τους ιδιοκτήτες του. Ένα σπίτι με έντονες τις vintage αναφορές και τα πολυτελή στοιχεία, που μετά το makeover έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς design lovers.

private20residence1708.jpg


Παθιασμένος με την Art Deco, o designer άντλησε για ακόμα μια φορά έμπνευση από αυτό το «κύμα», με σκοπό να δημιουργήσει ένα σκηνικό που να δίνει την αίσθηση πως βγήκε από την αρχιτεκτονική του παρελθόντος, χωρίς ωστόσο να παραλείψει την προσθήκη ενός modern twist, το οποίο γίνεται ξεκάθαρο από γωνιά σε γωνιά, όπου κι να στρέψει κανείς την προσοχή του μέσα στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό δημιούργημα.

Έχοντας για βάση τους λευκούς και μπεζ τοίχους και τα τεράστια παράθυρα που εξυπηρετούν στην εισχώρηση του φωτός, επιλέχθηκαν μοντέρνα έπιπλα από ξύλο, που αν και καινούρια, έδωσαν ένα πιο vintage chic χαρακτήρα σε ολόκληρο το σπίτι. Στην όλη διαρρύθμιση, βλέπουμε πως οι απίστευτα κομψή λιτότητα έχει τον πρώτο λόγο, παρόλο που έχουν προστεθεί unique στοιχεία που χαρίζουν statement αισθητική σε ορισμένα στοιχεία.

private20residence1913.jpg


H πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα. Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι πίνακες έχουν εξασφαλίσει διάσταση από γωνιά σε γωνιά.

Μαξιμαλιστικά στοιχεία που, ωστόσο, έρχονται σε τρομερή ισορροπία με το σύγχρονη ματιά στο design και τις ethnic chic πινελιές, artworks που προσφέρουν διάσταση πολυτέλειας στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί και details από κάθε γωνιά του κόσμου που συμπληρώνουν ασύλληπτα το συνολικό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, κανείς μας δεν μπορεί να παραλείψει την εμφανή προσθήκη των μεταλλικών αποχρώσεων, που έχουν ενισχύσει την glam αισθητική και τον luxury χαρακτήρα του σπιτιού. Μια ματιά στα δωμάτια αρκεί για να μας πείσει γι' αυτό!

private20residence1603.jpg


Ένα από τα σημαντικότερα highlights αυτής της κατοικίας είναι οι bathroom areas, οι οποίες κλέβουν τις εντυπώσεις, έχοντας τον τρόπο να εμπνέουν κάθε λάτρη της διακόσμησης. Σε αυτές βλέπουμε τις επιφάνειες από μάρμαρο να πρωταγωνιστούν, εξασφαλίζοντας την αίσθηση της καθαριότητας με τον πιο expensive looking τρόπο.

Bonus, ένα feeling ζωντάνιας έχει αποτυπωθεί με τον πιο φυσικό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο, χάρη στα υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου και ιδίως εξαιτίας των πολύχρωμων λουλουδιών που κυριαρχούν στα περισσότερα δωμάτια, ακόμα και στα μπάνια.

Tour the rest στην gallery!

Φωτογραφίες: AD