fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Πολυτέλεια χρυσού & all time classic πέρλες: Tα iconic beauty looks που ξεχώρισαν από το Dior Cruise show 2022 στην Αθήνα

Οι νέες τάσεις ομορφιάς που δημιουργήθηκαν


Πολυτέλεια χρυσού & all time classic πέρλες: Tα iconic beauty looks που ξεχώρισαν από το Dior Cruise show 2022 στην Αθήνα

Το φαντασμαγορικό show του οίκου Dior έριξε αυλαία εχθές το βράδυ και μας άφησε όλους με μια γλυκιά ανάμνηση, που κλείνει μέσα της το κάλλος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και νέες τάσεις που γεννήθηκαν στον κόσμο της μόδας, αλλά και της ομορφιάς. Ένα από τα πρώτα στοιχεία στα looks των μοντέλων που ξεκίνησαν δυναμικά να περπατούν την πασαρέλα που είχε δημιουργηθεί στο Καλλιμάρμαρο, ήταν το εντυπωσιακό make up και hairstyling τους. 

Με έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν μας, τιμώντας την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και φέρνοντας στο προσκήνιο σύμβολα και τεχνικές από την παράδοση της χώρας μας, ο γαλλικός οίκος με την Maria Grazia Chiuri να φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια του show, μάγεψε το κοινό της επίδειξης, που απαρτιζόταν από διάσημους ambassadors και θαυμαστές του διεθνούς brand, αλλά και από επιτυχημένες Έλληνες από τον χώρο της μόδας και της τέχνης. Με απεριόριστο σεβασμό προς τον χώρο αλλά και διάθεση να αναδειχθούν οι Έλληνες δημιουργοί, τα beauty looks που συνόδευαν τα σύνολα που παρουσιάστηκαν στο show δε γινόταν να μην είναι το λιγότερο εντυπωσιακά, κι εναρμονισμένα με τη θεματική. 

Dior Cruise 2022 Make up 

202310891-349829719995706-5298315341371335327-n.jpg

Την επιμέλεια του make up και των χτενισμάτων την είχε ο γνωστός Peter Philips, creative και image director του Dior Makeup, και φυσικά είχαν πολλές αναφορές στη χώρα μας. Το μακιγιάζ κινήθηκε σε χρυσές και nude αποχρώσεις. Το highlight ήταν τα μάτια των μοντέλων, που ήταν τονισμένα και διακοσμημένα με πέρλες. Πράγματι, πρόκειται για μια αγαπητή τάση στον κόσμο της ομορφιάς, με τη χρήση μοναδικών αξεσουάρ που αναδεικνύουν τις γωνίες του προσώπου και κάνουν κάθε look μας ξεχωριστό.

Ενώ βρισκόταν στα παρασκήνια στην Αθήνα, ο Philips αποκάλυψε ότι τα έντονα μάτια και τα αξεσουάρ που τα κοσμούσαν ήταν στην πραγματικότητα η σουρεάλ έμπνευση που πήρε από το iconic evil eye της χώρας μας -που είναι γνωστό ότι προστατεύει από την κακή ενέργεια. 

Η πιο ανεπιτήδευτη εικόνα που παρουσίασε για το make up των μοντέλων ήταν μια κλασική «σταγόνα» μαργαριταριών στην εσωτερική γωνία του ματιού που λειτούργησε σαν ένα ιδιαίτερο μακιγιάζ εκ των έσω. Επιπλέον, τα μαργαριτάρια κοσμούσαν και τα αυτιά των μοντέλων, κάνοντας το τέλειο matchy matchy look με τις πέρλες στα μάτια.

202524385-2843512882645630-45862802407796125-n.jpg

Για να συνοδεύσει αυτό το εμβληματικό pearl look, ο Philips χρησιμοποίησε μια eye shadow limited edition παλέτα, την 5 Couleurs Couture Cruise 2022 που δημιουργήθηκε ειδικά για τη Αthens cruise 2022 συλλογή του οίκου. Μια εντυπωσιακή απόχρωση χρυσού, τοποθετήθηκε σε ολόκληρο το βλέφαρο ώστε να δώσει ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα, ενώ ένα πιο σκούρο μπεζ χρώμα μπήκε στις ρίζες των βλεφαρίδων, οι οποίες τονίστηκαν τελικώς υπέροχα με την μαύρη μάσκαρα Diorshow Iconic Overcurl. Όπως ο ίδιος ανέφερε, «Το θέμα δεν ήταν να δημιουργήσουμε μήκος, αλλά ένταση και να ενισχυθεί ένα φυσικό eyeliner.»

201467073-503435637581758-1132448317700967355-n.jpg

Τα υπόλοιπα beauty looks διατηρήθηκαν σε πολύ «φυσικούς» και «sporty» τόνους, ώστε να ταιριάζουν με τις «καλοκαιρινές θεές» της πασαρέλας. Το δέρμα των μοντέλων έλαμψε με το highlight Dior Backstage Face & Body Primer. «Χωρίς ανταύγειες, χωρίς περιγράμματα», δήλωσε ο Philips, ενώ για τα φυσικά του show χείλη χρησιμοποίησε το Dior Addict Lip Glow σε 000 Universal Clear για ένα λεπτό φινίρισμα. Πρόκειται όντως για το απόλυτο no make up make up του φετινού καλοκαιριού!

Dior Cruise 2022 Hair Styling 

11-GizPW.jpg

Ωστόσο, οι πέρλες δεν κόσμησαν μονάχα τα μάτια των μοντέλων, αλλά και τα μαλλιά. Χρησιμοποιήθηκαν ως κόσμημα στις ρίζες, επάνω στις χωρίστρα, αποδεικνύοντας πως τα αξεσουάρ μαλλιών έχουν επανέλθει δυναμικά. Δίνοντας αίγλη και «ζωντάνια» στα looks, και οι χρυσές πεταλούδες που κόσμησαν τα χτενίσματα των μοντέλων στο show με τον ίδιο τρόπο έκαναν τα σύνολα να μοιάζουν πραγματικά σαν να βγήκαν από το παρελθόν, αλλά με επιρροές του σήμερα.

Σε γενικές γραμμές ωστόσο, το hairstylign ήταν απλό, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά του προσώπου και τις λεπτομέρειες των ρούχων. Με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία, τα μαλλιά ήταν πιασμένα επιμελώς ατημέλητα σε χαμηλά buns, με τουφάκια να πέφτουν διακριτικά στο πρόσωπο. Οι ελαφριές μπούκλες και το wet look ολοκλήρωναν μοναδικά τα hair looks που έμοιαζαν σαν να βγήκαν απευθείας από το ελληνικό καλοκαίρι! 

1

Eye shadows

5 Couleurs Couture Cruise 2022 BUY HERE

2

Mascara

Diorshow Iconic Overcurl BUY HERE

3

Lip Balm

Dior Addict Lip Glow Natural Glow, Sephora BUY HERE