fbpixel

Search icon
Search
PFW: Ο Pierpaolo Piccioli του Valentino δημιούργησε έναν ροζ κόσμο για όλους
TRENDS & CATWALKS

PFW: Ο Pierpaolo Piccioli του Valentino δημιούργησε έναν ροζ κόσμο για όλους

Κι εντυπωσίασε ακόμα μία φορά


Το Παρίσι βρίσκεται υπό τους ρυθμούς της Fashion Week. Κάθε μέρα οι διάσημοι σχεδιαστές απ' όλον τον κόσμο μας παρουσιάζουν τις νέες τους συλλογές και εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους. Μετά από το γαλλικό fashion brand Hermès που μάγεψε τα βλέμματα με τις σιλουέτες του, σειρά είχε σήμερα το απόγευμα το brand, Maison Valentino, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Pierpaolo Piccioli. Συγγνώμη εκ των προτέρων, αλλά δεν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενική, όσο κι αν η δημοσιογραφία έγγυται στην αρχή της αντικειμενικότητας. Είναι ο αγαπημένος μου και κάθε φορά που λανσάρει τις καινούριες του συλλογές, μου επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους που τον θαυμάζω και τον σεβόμαι.

The collection

valentino-1-ZwsAx.jpg

Σ΄έναν κόσμο γεμάτο δυσκολίες, έντονες απαιτήσεις και δυσάρεστες ειδήσεις, ο Piccioli επιλέγει πάντοτε να μας παρουσιάζει τη θετική πλευρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Άλλωστε, η μόδα είναι ένας μαγικός κόσμος που όλοι αξίζει να τον εξερευνήσουμε. Για τη φετινή του συλλογή, ο creative director διάλεξε ως βασικό στοιχείο, το χρώμα της αγάπης, της ενότητας, της αισιοδοξίας και της ελευθερίας, το ροζ. Τα μοντέλα έμοιαζαν καταπληκτικά μέσα στις εντυπωσιακές δημιουργίες.

Αυτή η collection τα είχε όλα. Αέρινες σιλουέτες που δημιούργησαν υπέροχη κίνηση, εντυπωσιακά πανωφόρια, τα οποία κάθε fashion lover επιθυμεί να έχει στη συλλογή της, και λεπτομέρειες που «κόβουν» την ανάσα -τα πούπουλα είναι τα αγαπημένο του. Φυσικά, το new sexy, το επόμενο big-thing του fashion world, δεν γινόταν να λείπει από την επίδειξη. Ο creative director αποφάσισε να το παρουσιάσει με διαφορετικούς τρόπους, από cut-outs dresses, see-through tops αλλά και σακάκια, συνδυασμένα με μικροσκοπικά bras, τα οποία άφηνα μεγάλο μέρος του δέρματος ακάλυπτο.

valentino-3.jpg

Στη μέση του show υπήρξε μία παύση της ροζ πανδεσίας, με total black δημιουργίες να κάνουν μία ξεχωριστή αντίθεση με το pink background. Η φιλοσοφία και στις μαύρες δημιουργίες ήταν η ίδια. Φορέματα που τόνιζαν με τον καλύτερο τρόπο της σιλουέτες των μοντέλων, λάμψη με sequined items, τοσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες αλλά και διαφανή κομμάτια που απογειώνουν τη δυναμική κάθε συνόλου. 

Ο Pierpaolo Piccioli δημιουργεί μία μόδα για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Τα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα ήταν πολλά από αυτά που είδαμε πριν λίγους μήνες, πάλι στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Haute Couture. Πρωταγωνίστριες ήταν για ακόμα μία φορά οι Kristen McMenamy και Akon Changkou.

valentino-2-kHLBd.jpg

Το show έκλεισε με ξεχωριστές τουαλέτες στο ροζ χρώμα. Τα κεντημένα λουλούδια και τα πούπουλα είχαν την τιμητική τους. Η pink cape απλά συνδυασμένη μ' ένα loose pant αποθέωσε τη θηλυκότητα που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της.

Ο νεωταρισμός είναι αιώνιος και όλοι μπορούμε να κερδίσουμε την ομορφιά. Αυτό είναι το motto του οίκου, ο οποίο μας χάρισε μια συλλογή που θα θυμόμαστε για καιρό!