fbpixel

Search icon
Search
Maison Valentino: Πώς ο Pierpaolo Piccioli δημιούργησε Υψηλή Ραπτική για όλους
TRENDS & CATWALKS

Maison Valentino: Πώς ο Pierpaolo Piccioli δημιούργησε Υψηλή Ραπτική για όλους

Μέσα από ένα εντυπωσιακό show στην Place Vendôme στο Παρίσι


Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στην Πόλη του Φωτός για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 συνεχίζεται με εντυπωσιακές συλλογές να κάνουν την εμφάνισή τους, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, Μετά τα εντυπωσιακά show των Schiaparelli, Dior και Chanel, τα βλέμματα σήμερα, την τρίτη μέρα, ήταν στραμμένα στον εμβληματικό οίκο Valentino και στον καλλιτεχνικό διευθυντή Pierpaolo Piccioli που έχει δώσει νέα πνοή στο fashion house τα τελευταία χρόνια.

The Show 

chanel-cover-1.jpg

Σήμερα το μεσημέρι, στην Place Vendôme στο Παρίσι, ο Valentino και o Piccioli έφεραν τον κόσμο κοντά σε ένα επανασχεδιασμένο Salon de Couture, απογυμνωμένο από περισπασμούς και επικεντρωμένο στην τελευταία του συλλογή. Είναι γνωστό πως πάνω από 60 χρόνια ο διάσημος οίκος έχει εξασφαλίσει τη θέση του στην κατηγορία με τα αγαπημένα fashion houses, ενώ οι περισσότεροι celebrities έχουν επιλέξει τις δημιουργίες του.

Στο show του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, ο Piccioli παρουσίασε μια πρωτοποριακή και ανδρόγυνη συλλογή με μεγάλη ποικιλία στα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα. Ο οίκος επεκτάθηκε από τις κλασικές και παραδοσιακές του ρίζες και δημιούργησε μοντέρνα σχέδια προσανατολισμένα στη νεότερη γενιά. Με έντονα χρώματα και φρέσκα υφάσματα, η συλλογή εμφύσησε τη διαχρονικότητα του στιλ Valentino με μοντέρνα στοιχεία. Θέτοντας τον πήχη ψηλά, μερικούς μήνες πριν, περιμέναμε με αγωνία να δούμε τι μας επιφυλάσσει σ' αυτήν τη συλλογή.

valentino.jpg

Φυσικά, fashion house και creative director κέρδισαν για ακόμα μία φορά το «στοίχημα». Ακόμα μία εντυπωσιακή, πολύχρωμη και πρωτοποριακή επίδειξη έλαβε χώρα στο Παρίσι. Το show άνοιξε το πασίγνωστο μοντέλο Kristen McMenamy μ' ένα απόλυτα sexy little black dress. Οι δημιουργίες που ακολούθησαν θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας για αρκετό καιρό ακόμη. Η χρωματική παλέτα τα είχε όλα. Από ουδέτερους τόνους -με έντονη παρουσία να έχει το καφέ αλλά και το λευκό- μέχρι bold colours -όπως ήταν αναμενόμενο- ανάμεσα τους πολύ ροζ, πράσινο, πορτοκαλί και μοβ. 

Η συλλογή αποτελούνταν από γυναικεία και αντρικά looks, τα οποία ήταν βασισμένα, ως επί το πλείστον σε loose, πιο άνετες γραμμές. Κοστούμια, ολόσωμες φόρμες με cropped τελείωμα, φορέματα μαζί με παντελόνια αλλά και statement coats ήταν μερικά από αυτά που ξεχώρισαν. Την τιμητική τους είχαν και τα mini dresses, σε διαφορετικές αποχρώσεις, τα οποία «απογείωσαν» το sexyness, διότι συνδυάστηκαν με μαύρες ψηλές κάλτσες που έφταναν μέχρι τον μηρό και με ψηλοτάκουνα mules. Τα glam items αλλά και οι όγκοι που υπήρχαν σε πλήθος σχεδίων αποτύπωσαν την haute couture αισθητική με τον καλύτερο τρόπο. 

valentino-2.jpg

Ο Pierpaolo Piccioli ξεκίνησε ένα ταξίδι εξερεύνησης του γυναικείου σώματος και της ομορφιάς της ανθρωπότητας με μια συλλογή 65 δημιουργιών, οι οποίες τα είχαν όλα και ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως σώματος, ύψους και χρώματος. Για ακόμα μια φορά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής μας απέδειξε ότι η μόδα δεν έχει σύνορα, δεν μπαίνει σε καλούπια και ότι η ανθρώπινη ευαισθησία και ενσυναίσθηση είναι πάνω απ' όλα. 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show στο παρακάτω βίντεο!

Ανακαλύψτε όλα τα looks της συλλογής στη gallery!