fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σ' ένα φιλόξενο εξοχικό σπίτι στο South Downs της Αγγλίας, εμπνευσμένο από τα χρώματα της φύσης
INTERIORS

Περιηγηθείτε σ' ένα φιλόξενο εξοχικό σπίτι στο South Downs της Αγγλίας, εμπνευσμένο από τα χρώματα της φύσης

Σχεδιασμένο από το Studio Squire


«Πρόκειται για ένα αρκετά ασυνήθιστο σπίτι, στη μέση ενός δάσους, σε ένα μονοπάτι. Νιώθεις ότι μπορεί να μην πηγαίνεις πουθενά και ξαφνικά φτάνεις σε αυτό το εξοχικό του 19ου αιώνα. Είναι μαγικό», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Angelica Squire. Φωλιασμένο στο εθνικό πάρκο South Downs, όχι πολύ μακριά από το Midhurst, ανήκε προηγουμένως σε μια οικογένεια που ήταν έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα. Το εξοχικό ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά ομολογουμένως με έντονα τα σημάδια από το πέρασμα των χρόνων, κι έτσι το Studio Squire κλήθηκε να ανανεώσει το σπίτι για τους νέους του ιδιοκτήτες.

shot-32-551-rt.webp


«Το είδα για πρώτη φορά έναν Ιανουάριο. Ήταν μια πολύ ζοφερή, πολύ κρύα μέρα», λέει η Angelica. «Βρίσκεται σε αυτό το πραγματικά δραματικό σκηνικό στο δάσος, το οποίο μοιάζει αρκετά άγονο και σκληρό τους χειμερινούς μήνες. Το άλλο εμπόδιο ήταν ότι επρόκειτο για ένα συγκριτικά νεότερο σπίτι και, όπως εξηγεί η Angelica, «είχε μερικά πρωτότυπα χαρακτηριστικά, όπως το υπέροχο τζάκι στο καθιστικό, αλλά πολύ λιγότερα από αυτά που συναντάμε σε λίγο παλαιότερα ακίνητα. Δε διέθετε κανέναν από αυτούς τους ψηλοτάβανους τοίχους - και είναι σίγουρα πιο δύσκολο να κάνεις τα σημεία να δείχνουν γοητευτικά όταν δεν έχουν χαρακτηριστικά εποχής». Παρόλα αυτά, η ομάδα ήθελε να αξιοποιήσει στο έπακρο ό,τι υπήρχε.

shot-03-059-rt.webp


Η σκληρότητα του περιβάλλοντος τον χειμώνα, σε συνδυασμό με τις ευθείες, αυστηρές γραμμές του σπιτιού, σήμαινε ότι το Studio Squire έπρεπε να είναι «αρκετά δημιουργικό», όπως λένε οι ίδιοι. Η εντολή ήταν να γίνει αυτό το σπίτι φιλόξενο και ζωντανό όλο τον χρόνο. «Το ζευγάρι ζει στο Λονδίνο και ήθελε να έρχεται σε αυτό το σπίτι τα Σαββατοκύριακα. Ήθελαν ένα μέρος για να συγκεντρώνονται με φίλους και οικογένεια - ένα ήρεμο καταφύγιο μακριά από την πολύβουη ατμόσφαιρα της πόλης». Αυτό έγινε το σημείο εκκίνησης για μεγάλο μέρος του σχεδιασμού του Studio Squire.

shot-02-013-rt.webp


Η Angelica κοίταξε στο περιβάλλον, μέσα από τα δέντρα κι έξω στους λόφους του South Downs, για να εμπνευστεί για την παλέτα της. «Σίγουρα ενημερωθήκαμε από το περιβάλλον για τα χρώματα και τις επιλογές που κάναμε. Χρησιμοποιήσαμε γήινους τόνους και πήραμε στοιχεία από όλα όσα μπορούσαμε να δούμε από τα παράθυρα». Ωστόσο, ήταν μια πράξη ισορροπίας για να διασφαλιστεί ότι οι εσωτερικοί χώροι δε θα ανταγωνίζονταν το περιβάλλον. «Το σκηνικό έπρεπε να είναι το σημείο εστίασης, γι' αυτό στραφήκαμε προς μια ελαφρώς υποτονική παλέτα», αναφέρει η Angelica.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο ζεστό, με κάθε αντικείμενο προσεκτικά επιλεγμένο για να διασφαλίσει έναν cozy τρόπο ζωής.
shot-06-110-rt.webp


Οι ιδιοκτήτες απευθύνθηκαν στο Studio Squire επειδή θαύμασαν τις αναφορές στην ύπαιθρο που είχαν «υφανθεί» στην ανακαίνιση των The Pelican και The Bull - δύο παμπ που η αρχιτεκτονική ομάδα ολοκλήρωσε πρόσφατα. Με ανελέητη αποτελεσματικότητα, το στούντιο κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει ένα όμορφο εσωτερικό, αλλά και απόλυτα ταιριαστό με το εξωτερικό περιβάλλον. «Ολοκληρώσαμε αυτό το έργο σε περίπου έξι μήνες, καθώς το ζευγάρι είχε θέσει ως στόχο να εγκατασταθεί μέχρι το καλοκαίρι. Η πρώτη συνάντηση έγινε γύρω στα Χριστούγεννα και τον Ιούλιο ήταν όλα έτοιμα».

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Πηγή: House & Garden | Φωτογραφίες: Christopher Horwood