fbpixel

Search icon
Search
Summer Makeover: Τα steps για να ανανεώσετε τη διακόσμηση της εξοχικής σας κατοικίας
INTERIORS

Summer Makeover: Τα steps για να ανανεώσετε τη διακόσμηση της εξοχικής σας κατοικίας

Με εύκολους και γρήγορους τρόπους που θα κάνουν τη διαφορά


Η εποχή που αφήνουμε την πόλη και περνάμε τα Σαββατοκύριακά μας στο εξοχικό μας έφτασε και οι αρχές του καλοκαιριού μάς δίνουν την ευκαιρία να προβούμε σε μικρές αλλαγές προκειμένου να ανανεώσουμε τους προσωπικούς μας χώρους. Το καλοκαίρι προτεραιότητά μας δεν είναι κάτι άλλο πέρα από την άνεση και την ηρεμία που πρέπει να εκπέμπει το καθένα από τα δωμάτιά μας. Γι' αυτό, λοιπόν, με αυτήν τη σκέψη στο μυαλό μας ξεκινάμε ένα mini makeover που θα κάνει τη διαφορά.

Με τις παρακάτω πινελιές θα πετύχετε ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψετε!

1. Προσθέστε στοιχεία που εκπέμπουν καλοκαιρινή αύρα

7-yzai3.jpg

Τις περισσότερες φορές, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σκηνικό και να το απογειώσουν. Κι επειδή οι μεγάλες αλλαγές σε ένα σπίτι την περίοδο του καλοκαιριού είναι δύσκολες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, στρέψτε την προσοχή σας προς το παρόν στη διακόσμηση. Ενσωματώστε στοιχεία που «φωνάζουν» καλοκαίρι, όπως είναι τα κοχύλια, οι πέτρες, τα λουλούδια και διάφορα διακοσμητικά και πίνακες σε αυτό το ύφος. Τα κάνουν τους χώρους σας πιο fun και πολυδιάστατους με λίγες μόνο κινήσεις.


2. Επιλέξτε τα κατάλληλα υφάσματα και υλικά

cloth-main-living-room.jpeg

Στη διαδικασία αυτή, εξαιρετικά σημαντική είναι η επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων και υλικών. Το καλοκαίρι η σύνδεση με τη φύση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, κάτι το οποίο πρέπει να αποτυπώνεται με κάθε τρόπο στους προσωπικούς σας χώρους. Τώρα πρέπει να αποφύγετε τις βαριές συνθέσεις και να προτιμήσετε λινά ριχτάρια, ψάθινα σκαμπό και διακοσμητικά, αντικείμενα κι έπιπλα φτιαγμένα από μπαμπού. Έτσι, θα δείτε το σπίτι σας να παίρνει άλλη μορφή - πιο ανάλαφρη και ταιριαστή με το καλοκαίρι.


3. Αφήστε το φως του ήλιου να εισέλθει στον χώρο σας

modern-interior-designers-san-francisco-1680x1134.jpg

Όποια κι αν είναι η θέα από το εξοχικό σας, είναι σημαντικό να αφήσετε το φως του ήλιου να εισέλθει ανεμπόδιστο. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε την πολυπόθητη σύνδεση με το εξωτερικό σκηνικό και οι χώροι σας θα φωτίζονται υπέροχα. Φυσικά, τις ώρες που ο ήλιος καίει, η λύση βρίσκεται είτε σε κουρτίνες πλήρους συσκότισης είτε στα παντζούρια. Ειδικά αν έχετε μπροστά σας τη θάλασσα, αυτό το step θα κάνει το όλο vibe ακόμα πιο μαγευτικό!


4. Σκεφτείτε την έννοια του "more is more"

decorators-white-kitchen.jpg

Όσο πιο λιτό είναι το τελικό αποτέλεσμα, τόσο πιο καλοκαιρινό και ανάλαφρο θα μοιάζει η κατοικία σας. Ξεχάστε τις υπερβολές, τα έντονα χρώματα και τις αντιθέσεις και πείτε «ναι» σε πιο minimal λύσεις, που -πέρα από ένα κομψό σκηνικό- θα σας εξυπηρετήσουν στην καθημερινότητά σας. Στην προκειμένη περίπτωση, το λευκό είναι το χρώμα-κλειδί, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείτε. Ένα σπίτι με πρωταγωνιστή το λευκό δείχνε πάντα καθαρό και περιποιημένο κι εναρμονίζεται με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, είτε το επιλέξετε για τους τοίχους είτε για τα extras της διακόσμησης. Ποιο είναι, όμως, το χρώμα με το οποίο συνδυάζεται εκπληκτικά το λευκό;


5. Οι αποχρώσεις του μπλε θα κάνουν τη διαφορά

4-4aujn.jpg

Με σκοπό να αποφύγετε τη μονοτονία, οι αποχρώσεις του μπλε είναι οι πιο ιδανικές για να τις συνδυάσετε με το κλασικό λευκό. Η παρουσία τους στον χώρο θα δημιουργήσει την αίσθηση ενός κυκλαδίτικου νησιού και η ατμόσφαιρα θα είναι άκρως καλοκαιρινή. Τα χρώματα της Ελλάδας, λοιπόν, γίνονται η έμπνευσή μας κι εσείς δεν έχετε παρά να προσθέσετε μικρές μπλε πινελιές που θα κάνουν όλη τη διαφορά.