fbpixel

Search icon
Search
Μια λαμπερή βίλα στο Bel Air στο Los Angeles, ιδανική για πάρτι
INTERIORS

Μια λαμπερή βίλα στο Bel Air στο Los Angeles, ιδανική για πάρτι

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Kovac Design Studio


Το Strata House, που βρίσκεται σε ένα ακρωτήριο στην καρδιά των βουνών Santa Monica, είναι μια λαμπερή βίλα για διασκέδαση. To Kovac Design Studio δημιούργησε τον χώρο αυτό με high design standards, σαν μια εξοχική κατοικία ιδανική για πάρτι. Περιτριγυρισμένη από βελανιδιές και πράσινο, η κατοικία αναπτύσσεται στην κορυφή του λόφου, και ολοκληρώνεται με δύο λεπτούς προβόλους ντυμένους με shou sugi ban (απανθρακωμένη ξυλεία), ενώ πήρε το όνομά της από τα πολλά στρώματα της ιστορίας που βρέθηκαν στον χώρο, όπου κάποτε στεγαζόταν μια κατοικία της δεκαετίας του 1960 του μοντερνιστή αρχιτέκτονα John B Parkin.

kovac-design-bel-air-house-15-664278afcbf02-Xw7EV.jpg


«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια κατοικία που θα τιμούσε τη γενεαλογία του ακινήτου και το γύρω τοπίο, ενώ θα σηματοδοτούσε ένα νέο κεφάλαιο που ταιριάζει καλύτερα στους σημερινούς ιδιοκτήτες του», λένε οι αρχιτέκτονες Michael Kovac και Thomas Schneider. «Οι ευρύχωροι χώροι δίνουν τη θέση τους σε γωνιές ζεστασιάς και οικειότητας μέσα στο σπίτι, γεγονός που γεφυρώνει τους ρόλους του οικογενειακού σπιτιού και του χώρου διασκέδασης».

Μια παλιά πέτρινη βάση αναφέρεται στη μακρόχρονη εξέλιξη της τοποθεσίας και αποτελεί τη βάση για την επέκταση που φιλοξενεί το σπίτι που είναι ντυμένη με γυάλινους τοίχους. «Ο χώρος χρησιμεύει ως το βασικό στοιχείο εστίασης για ολόκληρο το σύνολο», λένε οι αρχιτέκτονες. «Ενώ αυτό το τμήμα του σπιτιού ήταν πλήρως εξοπλισμένο για να ταιριάζει με τους ισχύοντες οικοδομικούς κώδικες και τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, διατηρήσαμε πολύ προσεκτικά και σκόπιμα την ουσία του από το αρχικό σπίτι του Parkin της δεκαετίας του 1960».

kovac-design-bel-air-house-3-664278ab76dcf-5HrgC.jpg


Το γυάλινο περίπτερο, που τώρα στεγάζει ένα καθιστικό, συνοδεύεται από χώρο θεάτρου και μπαρ, με χώρους υπηρεσιών και αποθηκευτικούς χώρους στο πίσω μέρος και σκάλες που οδηγούν στα υπνοδωμάτια, τη βιβλιοθήκη και ένα γραφείο με τη δική του βεράντα επενδυμένη με ιαπωνικό σφενδάμι.

Στον κάτω όροφο, το κάτω ισόγειο φιλοξενεί τον χώρο διασκέδασης, που περιλαμβάνει τραπεζαρία και σαλόνι, καθώς και ένα υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, όλα με εκπληκτική θέα στη βεράντα της πισίνας και στο αστικό τοπίο του Λος Άντζελες πέρα ​​από αυτό. «Η βραζιλιάνικη βεράντα, με το τραπέζι στεγάζεται με ξύλινη επένδυση, ενώ το σαλόνι και το μπαρ φαίνεται να είναι ο αγαπημένος χώρος όλων για παρέα και συγκέντρωση σε έναν χαλαρό χώρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το γυμναστήριο και την πισίνα», λένε οι αρχιτέκτονες. Ένα άλλο αγαπημένο σημείο είναι η βεράντα του τελευταίου ορόφου, όπου βρίσκεται μια κρυφή όαση με τζάκι και καθίσματα για δείπνο που περιβάλλεται από μια πράσινη φυτεμένη στέγη.

kds-strata-0359-f-1600x1067-Rb7X6.jpeg


Η Midcentury αισθητική είναι η έμπνευση πίσω από τους κομψούς εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι διαθέτουν καρέκλες «Groovy» και «Ribbon» του Pierre Paulin, vintage τραπέζια Eileen Grey και καρέκλες "Djinn" του Olivier Mourgue. Ένα κρεμαστό φωτιστικό "Sputnik" βρίσκεται στο επίκεντρο του χώρου του μπαρ, ενώ η τραπεζαρία διαθέτει προσαρμοσμένη επένδυση τοίχου από ξύλο καρυδιάς.

kovac-design-bel-air-house-16-664278b0741ae-n3DCs.jpg


Άλλη επιρροή από το στιλ της δεκαετίας του 1970, το οποίο διαμόρφωσε χώρους όπως το σαλόνι στον επάνω όροφο και η γωνιά του πρωινού της κουζίνας. «Εμπνευστήκαμε από την op art της δεκαετίας του 1970, για παράδειγμα τον Victor Vasarely, τα χρώματα του Verner Panton και τα φουτουριστικά έπιπλα από την ταινία 2001 A Space Odyssey, μεταξύ άλλων πηγών», λένε οι αρχιτέκτονες.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: Wallpaper | Φωτογραφίες: Roger Davies/OTTO