fbpixel

Search icon
Search
Perfume Layering: Τι ακριβώς είναι και πώς να το πετύχετε
EDITORS' CHOICE

Perfume Layering: Τι ακριβώς είναι και πώς να το πετύχετε

Έντονες επιλογές που θα σας εντυπωσιάσουν


Ανάμειξη αρωμάτων, στρώσεις αρωμάτων, κοκτέιλ αρωμάτων. Όπως και να το ονομάσετε, η τέχνη της ανάμειξης δύο ή περισσότερων αρωμάτων είναι μια τεχνική που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Παρακάτω θα βρείτε όλα τα tips για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μοναδικό άρωμα. Γιατί κανείς δεν θέλει να νιώσει μια μυρωδιά από το άρωμα της «υπογραφής» του σε κάποιον άλλο.

chanel-perfume-antighrafo.jpg

Τι είναι το Perfume Layering;

Ανάλογα με το ποιον ρωτάτε, το layering του αρώματος είναι ένας τρόπος εσείς που είστε χρήστης του αρώματος να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται σκέψη και πείρα και δε μπορεί να γίνει με τυχαία αρώματα που απλώς θα φορεθούν το ένα πάνω στο άλλο. Η τοποθέτηση σε στρώσεις μπορεί επίσης να σημαίνει τη χρήση διαφόρων προϊόντων σώματος από την ίδια σειρά για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός μόνο αρώματος.

Τα οφέλη

Τα προσαρμοσμένα αρώματα αιχμαλωτίζουν την προσωπικότητα ενός ατόμου με τον πιο ιδιαίτερο και προσωποποιημένο τρόπο. Σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει στη διάθεση σας και με άλλα λόγια σας δίνουν την ελευθερία να αναμείξετε όλα όσα ήδη αγαπάτε. Το ακόμη πιο θετικό είναι πως μπορείτε να το κάνετε με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

5-perfumes-that-make-a-statement-editorial-banner.jpg

Πώς να «στρώσετε» σωστά τα αρώματα

Το να στρώνετε αρώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ψεκάζετε δύο αρώματα απευθείας το ένα πάνω στο άλλο - μπορεί να ξεκινήσει από τη στιγμή που απλώνετε μια αρωματική λοσιόν μετά το ντους σας. Ή, μπορείτε να ψεκάσετε ένα άρωμα στους καρπούς σας και ένα άλλο στον λαιμό σας. Παίξτε με διαφορετικούς συνδυασμούς και μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, τα πιο βαριά αρώματα πρέπει να ψεκάζονται πρώτα, ώστε να μην υπερισχύουν των ελαφρύτερων ομολόγων τους. Όπως καταλάβατε υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσεγγίσετε το layering. 

Το πιο εύκολο είναι να βρείτε ένα αρκετά ουδέτερο άρωμα που έχει εσάνς τριαντάφυλλου ή τυπικές βάσεις όπως η βανίλια και μετά να προσθέσετε κάτι πιο πολύπλοκο από πάνω. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα μιας νότας κάτω ή πάνω από ένα υπάρχον άρωμα. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα αγαπημένο άρωμα εσπεριδοειδών αλλά αισθάνεστε ότι δεν διαρκεί, θα μπορούσατε να βάλετε ένα σανταλόξυλο ή κέδρο ή κάτι παρόμοιο από κάτω. Με αυτό τον τρόπο η ανάμιξη θα σας δώσει ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

perfume1.jpg

Οι μυρωδιές που ταιριάζουν

Για να καταλάβετε πώς να συνδυάσετε καλύτερα τις μυρωδιές σας, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τα διαφορετικά στρώματα σε μεμονωμένα αρώματα. Η νότα κορυφής είναι αυτό που μυρίζετε αμέσως όταν το ψεκάζετε [και συνήθως αποτελείται από] τις αστραφτερές και ζωηρές φρέσκες μυρωδιές. Η μεσαία νότα είναι η καρδιά του αρώματος και είναι συνήθως πιο ζεστή και απαλή. Και τέλος, η κάτω νότα είναι αυτό που αναπτύσσεται διαρκεί και αυτό που μένει μαζί σας για ώρες - πολύ αφότου έχουν εξαφανιστεί οι νότες κορυφής. Πειραματιστείτε και μπορεί να βρείτε μια διασκεδαστική έκπληξη! Παραδείγματα κλασικών συνδυασμών είναι η βανίλια, οι ρητίνες και το περγαμόντο, το τριαντάφυλλο και το πατσουλί ή τα βότανα με εσπεριδοειδή. Λάβετε τα υπόψιν και αρχίσετε να συνδυάζετε τις μυρωδιές σας. Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ layering αρωμάτων στο παρελθόν, προσπαθήστε να συνδυάσετε δύο αρώματα που έχουν μια κοινή νότα για αρχή. Ή, αν είστε τολμηροί, δοκιμάστε να συνδυάσετε δύο ή περισσότερα αντίθετα αρώματα - ένα μπαχαρικό και μια βανίλια. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, η δημιουργία ενός αρώματος είναι μέρος της επιστήμης, αλλά είναι πραγματικά μια τέχνη που ίσως κρύβετε μέσα σας.