Αναζητάτε μια διαφορετική πρόταση που θα αυξήσει την απόλαυση και θα μειώσει τις θερμίδες; Ο vegan γύρος από κουνουπίδι είναι η απάντηση για εσάς. Περιέχοντας τα πιο υγιεινά συστατικά, αποτελεί μια από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψετε. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα δοκιμάσετε μια πρόταση που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά:
- 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.γ. σκόρδο
- 3 κ.γ. κύμινο
- 3 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 3 κ.γ. ρίγανη
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
- αλάτι
- πιπέρι
- 900 γρ. κουνουπίδι
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. λάχανο, κόκκινο
- 1-2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 ντομάτα
- 50 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
- αλάτι
- 5-6 αραβικές πίτες
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Σε ένα ταψί με σχάρα απλώνετε αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και βάζετε πάνω το κουνουπίδι. Απλώνετε την πάστα σε όλη την επιφάνεια από το κουνουπίδι και το τυλίγετε πολύ καλά. Ψήνεται σκεπασμένο για 1 ½ ώρα, ξεσκεπάζετε και ψήνετε επιπλέον 30 λεπτά. Στη συνέχεια κόβετε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι πιέζοντας καλά με τα χέρια σας για να σπάσει το λάχανο και να μαριναριστεί. Κόβετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και τα αφήνετε στην άκρη. Ακολούθως κόβετε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε μπολ. Τέλος, γεμίζετε την αραβική πίτα με λίγο λάχανο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, μουστάρδα και τυλίγετε.