Ο ένας star στην κουζίνα και ο άλλος στη μουσική σκηνή, δημιουργούν ο καθένας με τον τρόπο του μοναδικές συγκινήσεις. Έτσι, όταν οι δυο τους συνεργάζονται, το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό. Όταν μάλιστα αυτό περιλαμβάνει τα αγαπημένα σε όλους πατατάκια τότε το μόνο βέβαιο είναι πως κι εσείς θα πρέπει να δοκιμάσετε την πρόταση που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά:
- 450 γρ. πατάτες
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120ο C στον αέρα και τοποθετείτε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Αφού πλύνετε καλά τις πατάτες για να τις χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα, τις κόβετε προσεκτικά με ένα μαντολίνο ή με ένα peeler σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις ξεπλένετε καλά για να φύγει όλο το άμυλο και τις σουρώνετε. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές. Όσο περισσότερο άμυλο χάσουν τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. Απλώνετε σε δόσεις τις πατάτες σε ταψί με πετσέτα και καλύπτετε με άλλη μια πετσέτα για να χάσουν όλη την υγρασία τους. Στη συνέχεια, τηγανίζετε σε δόσεις για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
Χωρίζετε τα πατατάκια σε τρία μπολ. Στο ένα βάζετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στο δεύτερο βάζετε τη ρίγανη και στο τρίτο την πάπρικα. Μεταφέρετε ακολούθως σε ένα ταψί και ψήνετε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφυδατωθούν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε από τον φούρνο και σερβίρετε.