fbpixel

Search icon
Search
Chanel FW21: Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται οι backstage στιγμές των μοντέλων λίγο πριν το show
TRENDS & CATWALKS

Chanel FW21: Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται οι backstage στιγμές των μοντέλων λίγο πριν το show

Λίγο πριν το τέλος της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, οι διάσημοι οίκοι μας εντυπωσιάζουν


Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της Εβδομάδας Μόδας, τόσο πιο εντυπωσιακά και fashionable είναι τα shows που παρουσιάζονται. Τα «μεγάλα ονόματα» της μόδας έχουν αναλάβει το δύσκολο κομμάτι να ρίξουν την «αυλαία» του Paris Fashion Week και μπορούμε να πούμε ότι το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των οίκων έχουν παρουσιάσει ίσως τις πιο wearable collection, για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και στιλ. Είναι κάτι, το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θα επιθυμούσαμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Σήμετα το πρωί ο γαλλικός οίκος Chanel δημοσίευσε ένα video για την φθινοπωρινή του συλλογή, το οποίο εκτός από τη πασαρέλα μας δείχνει και σκηνές από τα παρασκήνια και την προετοιμασία των μοντέλων, τα οποία βοηθάνε η μία την άλλη. Εχθές το fashion house Balmain, επέλεξε ένα σημείο στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle για να παρουσίασε τις μοναδικές δημιουργίες του, οι οποίες ταίριαζαν καταπληκτικά με το backround αλλά και με τα Air France 777 που υπήρχαν στο πλάνο. Από τη δική του πλευρά, ο Giambattista Valli απογείωσε την έννοια του ρομαντισμού με φουσκωτα μανίκια, δαντέλες, διαφάνειες και απαλές αποχρώσεις.

Chanel

chanel-1.jpg

Η Virginie Viard για την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας 2021, εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά, όχι μόνο με τις δημιουργίες της αλλά και με το video που δημιούργησε. Είναι τρομερό το πως η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, συνδυάζει τα κλασικά στοιχεία της Chanel, τα οποία αποτελούν το σήμα κατατεθέν, με την πιο μοντέρνα αισθητική, χωρίς να αλλοιώνεται τίποτα.

Τα παρασκήνια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παράσταση, καθώς μας δείχνει τα μοντέλα να ετοιμάζονται και να κάνουν το μακιγιάζ τους όλα μαζί. Το τραγούδι που ακούγεται είναι το “Do You Know Where You’re Going To?” της Diana Ross δημιουργώντας μία πολύ οικεία ατμόσφαιρα ενός Παριζιάνικου club, Castel.

chanel-2.jpg

Δε ξέρουμε τι να πρωτοσχολιάσουμε και που να στρέψουμε την προσοχή μας ανάμεσα στα 56 looks που παρουσιάστηκαν. Το tweed φυσικά και δεν έλειπε από το πλήθος δημιουργιών. Το ενδιαφέρον μας το κέντρισαν οι καπιτονέ ολόσωμες φόρμες με το logo του οίκου, σε λευκή και μαύρη απόχρωση, που κάθε γυναίκα θέλει να εντάξει στη συλλογή της. Συναντήσαμε ολόκληρη χρωματική παλέτα, από τα πιο σκούρα μέχρι τα πιο φωτεινά χρώματα.

Όσον αφορά τα πανωφόρια, οι faux furs, θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας την επόμενη σεζόν, σε όλα τα μήκη και τα σχέδια. Γραμμές αυστηρές που κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα και αναδεικνύουν το σώμα μας είναι αυτό που χαρακτηρίζει την fall/winter collection.

Balmain

balmain-1.jpg

Το fall/winter 2021 show του οίκου Balmain ξεκίνησε με ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Olivier Rousteing, που όλοι έχουμε ανάγκη να το πιστέψουμε και να το υιοθετήσουμε την περίοδο που διανύουμε:

«Δεν ξέρω πού πηγαίνουμε, αλλά ξέρω ό,τι πηγαίνουμε κάπου. Το θέμα δεν είναι ο προορισμός αλλά η πραγματική μετάβαση, το ταξίδι, η αναχώρηση -και η απόδραση».

Το θέμα που επέλεξε να πλαισιώσει τις φθινοπωρινές του δημιουργίες είναι απόλυτα συνυφασμένο με μία πολύ μεγάλη αλήθεια, ότι όλοι αυτοί οι 12 μήνες απαγόρευσης και περιορισμού έχουν κάνει ακόμα και τα πιο κοντινά ταξίδια να φαίνονται πάρα πολύ δελεαστικά.

balmain-2.jpg

Η παράσταση γυρίστε σ’ ένα υπόστεγο στο γαλλικό αεροδρόμιο Charles de Gaulle, ανάμεσα και γύρω από τα πρόσφατα αχρησιμοποίητα Air France 777. Όλο αυτό το video που οργανώθηκε από το Rousteing μας δημιούργησε ακόμα πιο έντονη νοσταλγία για τα ταξίδια. Τα αξεσουάρ είχαν μία πολύ έντονη δυναμική στα σύνολα, όπως τα υπερμεγέθη σκουλαρίκια αλλά και τα travel pillow που λειτούργησαν σα καταπληκτικά και ιδιαίτερα κοσμήματα. Φυσικά δε γίνεται να μην αναφερθούμε στις it bags και στις βαλίτσες που έκαναν τη διαφορά.

Τα ενδύματα που παρουσιάστηκαν έκρυβαν το αεροπορικό στοιχείο μέσα τους. Ιδιαίτερα aviator jackets, μεγάλα παλτό, πλεκτά ρούχα και μεταξωτά φορέματα. Άλλη μία συλλογή όπου κυριάρχησαν οι γήινες αποχρώσεις αλλά υπήρξαν «εκρήξεις» χρωμάτων, όπως ήταν το κίτρινο και το κόκκινο αλλά και pastel δημιουργίες. Τα δερμάτινα κομμάτια, όπως όλα δείχνουν θα είναι must το επόμενο φθινόπωρο, μαζί με τις μεταλλικές λεπτομέρειες.

Giambattista Valli

giambatista-valli-2.jpg

Μετά την χαλάρωση των μέτρων στην Ιταλία, ο Giambattista Valli επισκέφθηκε την πατρίδα του στη Ρώμη. Οι άδειοι δρόμοι, οι οποίοι «περίμεναν» να υποδεχθούν τους τουρίστες που θα δώσουν πάλι χαρά στην Ιταλική πρωτεύουσα, του έδωσαν την ευκαιρία αν αντιληφθεί τι είναι ακριβώς η Ρώμη. Επισκεπτόμενος τις ήσυχες βίλες και τα μνημεία, μπορούσε να νιώσει τη σύγκρουση του Ρωμαίου-Παριζιάνου στην καρδιά του. Τον έκανε να σκεφτεί ένα παρόμοιο πνεύμα από άλλη εποχή: η Pauline Bonaparte Borghese, η αδερφή του Ναπολέοντα, που παντρεύτηκε έναν Ρωμαίο αριστοκράτη και σόκαρε την υψηλή κοινωνία της πόλης με τους απελευθερωμένους γαλλικούς της τρόπους.

giambatista-valli.jpg

Η συλλογή του ήταν άκρως ρομαντική. Παρουσίασε με πολύ κομψό τρόπο το black & white του Γαλλικού κινηματογράφου. Τα κοστούμια με τις bouclé φούστες και τα workwear pantsuits, έκαναν την εμφάνιση τους σε πιο ρομαντική ρωμαϊκή εκδοχή. Το τούλι και η δαντέλα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογής ενώ η απαλές αποχρώσεις συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο σ’ αυτήν την προσπάθεια συνδυασμού δύο νοοτροπιών.