fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Οι Fall/Winter '21 συλλογές μεγάλων οίκων μας συστήνουν τις νέες τάσεις
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Οι Fall/Winter '21 συλλογές μεγάλων οίκων μας συστήνουν τις νέες τάσεις

Shows που συνεχίζουν να μας μαγεύουν


Κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής περιόδου, ο χώρος της μόδας, αλλά και οι επιδείξεις για τη νέα σεζόν αποτελούν αδιαμφισβήτητα μία νότα αισιοδοξίας. Είναι καταπληκτικό να αντιλαμβανόμαστε ότι η τέχνη ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να κάνει θαύματα. Όλη αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο με τα shows των διάσημων σχεδιαστών κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού για την περίοδο Fall/Winter 2021. Οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν τα fashion shows είναι μοναδικές.

Μετά το δυναμικό come back της Gigi Hadid στον οίκο Versace, ο Hermès παρουσίασε την πρώτη παράσταση, η οποία μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Σανγκάη. Plus, η Iasabel Marant εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς όπως μόνο αυτή ξέρει μέσα από καταπληκτικές δημιουργίες ενώ ο Elie Saab μετατρέπει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα haute couture σε ready to wear κομμάτια.

Hermès

hermes.jpg

Νέα Υόρκη, Παρίσι και Σανγκάη. Αυτοί ήταν οι τρεις άξονας για το show του οίκου Hermès. Πριν από την έναρξη της πασαρέλας παρουσίασε ένα video-teaser με τα βασικά στελέχη του οίκου αλλά και με μερικά κομμάτια της συλλογής, χαρίζοντας μας μ’ αυτόν τρόπο μια πρώτη «γεύση» για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Κι αυτό που ακολούθησε ήταν εξαιρετικό.

Όλη η παράσταση ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη στις 8:30 το πρωί, τοπική ώρα, μ’ ένα δίλεπτο χορευτικό από μαυροφορεμένες χορεύτριες σ’ ένα σκηνικό με τα χρώματα του οίκου. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε μέχρι το Παρίσι όπου είδαμε την πασαρέλα με τις δημιουργίες και έπειτα «προσγειωθήκαμε» στη Σανγκάη για μια mini παράσταση από νεαρούς χορευτές. Στην κυριολεξία ήταν ένα ταξίδι σε όλον τον κόσμο, κάτι το οποίο μας έχει λείψει σε όλους πάρα πολύ.

Όσον αφορά τη συλλογή τα είχε όλα. Βασισμένη σε γήινες αποχρώσεις με μικρές «εκρήξεις» χρωμάτων, όπως ήταν τα κόκκινα σύνολα, ήταν μια περίληψη όλων των τάσεων που θα συναντήσουμε την επόμενη σεζόν. Πολύ έντονα ήταν τα ´70s στοιχεία με suede δημιουργίες με κρόσια σε καφέ αποχρώσεις, θυμίζοντας άγρια Δύση. Τα δερμάτινα κομμάτια όπως αντιληφθήκαμε δε θα σταματήσουν να μας απασχολούν ενώ το black & white θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό άξονα στα καθημερινά φθινοπωρινά μας σύνολα.

Μετά και την ολοκλήρωση της επίδειξης του γνωστού οίκου μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές και οι creative directors, έχουν πλέον γνώμονα την άνεση και τη πρακτικότητα και θέλουν να παρουσιάζουν δημιουργίες που κάθε γυναίκα μπορεί να έχει στην γκαρνταρόμπα της, ανεξαρτήτως ηλικίας και στιλ.

Isabel Marant

isabel-marant.jpg

Η λέξη φουτουρισμός είναι αυτή που επέλεξε η Isabel Marant για να περιγράψει τη δεύτερη γυναικεία συλλογή που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Αυτή η κρίσιμη στιγμή, δίνει περισσότερο χρόνο στους σχεδιαστές να βιώσουν νέους τρόπους εμφάνισης ρούχων και έκφρασης των διαφορετικών στιλ. Όλο και περισσότερο, αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει μια τάση αλλά διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης της μόδας. Όσο πιο διαφορετικό είναι, τόσο πιο ενδιαφέρον είναι για μένα», είπε η ίδια η σχεδιάστρια.

Ο φουτουρισμός έκανε την εμφάνιση του με δερμάτινα και βινύλ κομμάτια σε πολλές αποχρώσεις, όπως το έντονο μπλε αλλά και μέσα από λεπτές σιλουέτες που είχαμε συνάντηση στο sci-fi κατά τη δεκαετία του 1980. Φυσικά, τα κομμάτια με τα floral prints δεν έλειπαν από αυτήν τη συλλογή, κάνοντας μας να θέλουμε να τα εντάξουμε τώρα στις εμφανίσεις μας. Ο συνδυασμός τους με τα φουσκωτά μανίκια είναι αυτό που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στη συλλογή της. Η Isabel Marant έχει έναν δικό της τρόπο να εκφράζει το δυναμισμό των γυναικών, συνδυάζοντας τον με το ρομαντισμό με μία τρομερή φυσικότητα. Μήπως τελικά όλες αυτό ψάχνουμε;

Elie Saab

elie-saab.jpg

Αναμφίβολα ο περασμένος χρόνος δεν ήταν και ο πιο εύκολος για τον Elie Saab. Πέρα από το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας όλες οι εκδηλώσεις και οι πρεμιέρες ακυρώθηκαν και κανένας δεν είχε τη ανάγκη για λαμπερά φορέματα, το ατελιέ του ήταν ανάμεσα στα κτήρια που καταστράφηκαν κατά την έκρηξη της Βηρυττού τον Αύγουστο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Παρόλα αυτά, αυτήν την εβδομάδα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γιορτάζει ο σχεδιαστής. Η Βηρυττό αρχίζει να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα μετά από πολλούς μήνες καραντίνας αλλά και ο Michael, ο νεότερος γιος του Saab, επισημοποίησε τη σχέση του και θα παντρευτεί σε λίγους μήνες.

Η εμπιστοσύνη, η δύναμη και η γοητεία ήταν τρεις λέξεις που χρησιμοποίησε ο Saab για να καθορίσει τα χαρακτηριστικά της ηρωίδας του αυτήν τη σεζόν. Το μαύρο πρωταγωνίστησε με κάθε τρόπο, από δραματικές βελούδινες δημιουργίες και μοναδικά τούλια έως δαντέλα και μακραμέ, τα οποία φαινόντουσαν ακόμα πιο εντυπωσιακά με ψηλοτάκουνες δερμάτινες μπότες και γάντια μέχρι τον αγκώνα. Παιχνιδιάρικα πουά διακόσμησαν τα παντελόνια και τις midi skirts. Τα χρώματα δεν έλειπαν από τη συλλογή σε φορέματα που χάριζαν καταπληκτικές, αέρινες σιλουέτες, πείθοντας κάθε γυναίκα ότι μπορεί να τα φορέσει όλες τις ώρες.