fbpixel

Search icon
Search
Όλυμπος-Νάουσα: Μια πρώτη αποκλειστική ξενάγηση μέσα στο ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης που άνοιξε σήμερα τις πύλες του
CITY VIBES

Όλυμπος-Νάουσα: Μια πρώτη αποκλειστική ξενάγηση μέσα στο ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης που άνοιξε σήμερα τις πύλες του

Στο roof garden του ξενοδοχείου ON Residence θα λειτουργήσει το πρώτο members only club της πόλης


Με μεγάλη ιστορία σχεδόν 60 χρόνων, το θρυλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, «Όλυμπος-Νάουσα» άνοιξε τις πύλες του σήμερα καλωσορίζοντάς μας στη νέα εποχή φιλοξενίας στην πόλη, στο ιστορικό διατηρητέο κτίσμα του, που πλέον στεγάζεται το καινούριο ξενοδοχείο ΟΝ Residence. Η ανυπομονησία μας ήταν αρκετή και επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Παίρνοντας μια αποκλειστική γεύση του τι πρόκειται να «ταράξει» τα νερά του Θερμαϊκού το προσεχές διάστημα, αλλά και αναβιώνοντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο iconic restaurant η καταγραφή των όσων ζήσαμε παρακάτω θα σας συναρπάσει!

Get inside with us! 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάς το πόδι σου μέσα στο μοναδικής ομορφιάς και κλασικής κομψότητας κτίριο σε συνεπαίρνει η ατμοσφαιρική διάθεσή του που ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Κι αυτό ίσως είναι το πιο γοητευτικό κομμάτι της φιλόδοξης σύμπραξης της TOR Hotel Group και της Grivalia Hospitality, που υπογράφουν το project. Τα τραπέζια στρώθηκαν με τα υπέροχα λευκά τραπεζομάντηλα ενώ το προσωπικό ντυμένο με έμπνευση από τις παλιές φωτογραφίες του εστιατορίου που έχουν σωθεί σε εξυπηρετεί με χαμόγελο στα χείλη. 

img-7974.jpg

Οι άνθρωποι του φαίνεται ότι έχουν ρίξει πολύ μεράκι σε αυτό το νέο εγχείρημα που φέρνει πνοή ανανέωσης στην πόλη. Μάλιστα, όπως μας εκμυστηρεύονται αναμένουν τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου τον Σεπτέμβριο ενόψει της ΔΕΘ, ενώ μάλιστα ελπίζουν στην παρουσία ενός υψηλού πολιτικού προσώπου σε αυτά. 

img-7967.jpg
img-7986.jpg

Μετά από έντονη συζήτηση για το τι ακριβώς έχει κρατηθεί από την αίγλη του παρελθόντος αλλά και τι νέο να αναμένουμε, ξεκινήσαμε το απολαυστικό γεύμα μας. Πρώτο πιάτο, υπέροχη σαλάτα ταμπουλέ με λαβράκι καρπάτσιο. Για κυρίως, επέλεξα το παραδοσιακό αρνί στη γάστρα φρικασέ, το οποίο σιγοψήνεται για 18 ώρες, με ταξίδεψε σε παραδοσιακές σπιτίσιες γεύσεις, με αρωματικό αυγολέμονο. Ολοκληρώσαμε με ιδιαίτερο εκμέκ κανταΐφι που πραγματικά απογείωσε τις «εκρήξεις» των διαφορετικών υφών στο στόμα.

img-7989.jpg
img-7997.jpg

Το μενού συνολικά θα έλεγε κανείς ότι αποτίνει φόρο τιμής στην αστική τάξη της Θεσσαλονίκης του '50 και του '60, με τον επιτυχημένο σεφ, Δημήτρη Τασιούλα να ανασύρει όχι μόνο συνταγές αλλά και μνήμες για να τις παντρέψει με τις νέες γαστρονομικές απαιτήσεις της πόλης. Ποιος δεν λησμονεί το φανταστικό χουνκιάρ μπεγιεντί του Όλυμπος-Νάουσα αλλά και το φανταστικό Σνίτσελ Hoffman, το οποίο μάλιστα θα το βρείτε στον κατάλογο κάτω από το όνομα του εμβληματικού εστιατορίου.

img-8003.jpg

Στην πίσω αυλή του εστιατορίου, το κοινό μπορεί ακόμα να πάρει το γεύμα του, με το πράσινο στοιχείο και το τρεχούμενο νερό να σχηματίζει μια μικρή «όαση» δροσιάς μέσα στο κέντρο, ενώ για όσους αγαπούν τα custom-made δείπνα, υπάρχει πάντα η επιλογή για private dining με ειδικά επιμελημένο μενού από το σεφ με βάση τις προτιμήσεις σας για μια ιδιαίτερη περίσταση.

img-8016.jpg
img-8012.jpg
img-8014.jpg

Στον ακριβώς δίπλα χώρο, στεγάζεται το bar του ξενοδοχείου, που φέρει την υπογραφή του Αχιλλέα Πλακίδα, το Tiger Loop Bar. Με έμπνευση από την κινέζικη αστρολογία, κάθε cocktail σας βασίζεται στα ζώδιά της, ενώ όλη η αισθητική του παρέχει απλόχερα μια chinese-inspired εμπειρία.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου πρόκειται να φτιαχτεί ειδικός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων και την εύκολη διέλευση των πεζών, ενώ ακόμα αναμένεται η ολοκλήρωση του μοναδικού roof garden του, όπου και μάλιστα θα λειτουργεί το πρώτο members-only club της Θεσσαλονίκης.

img-8017.jpg

Συνεχίζοντας με την ξενάγησή μας στον υπόλοιπο κτίριο, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε μερικά από τα 60 (σε σύνολο) δωμάτιά του, και να θαυμάσουμε τις sea view σουίτες του, οι οποίες όντως κόβουν την ανάσα με θέα που απλώνεται στον πανέμορφο Θερμαϊκό. Διατηρώντας την κομψότητα και τις λεπτομέρειες του παρελθόντος, κάθε δωμάτιο συνδυάζει την απλότητα με τη μοντέρνα αισθητική με στοιχεία που πράγματι κάνουν τη διαφορά αλλά και υψηλές υπηρεσίες.

img-8022.jpg
Οι λεπτομέρειες στις σκάλες, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι εμβληματικές ταπετσαρίες που έχουν παραμείνει αναλλοίωτες σε προκαλούν σε έναν «χορό» ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.
img-8024.jpg

Ιδιαίτερα projects που αφορούν τις ιστορικές φωτογραφίες του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τη σημερινή όψη του, αναμένονται στο μέλλον. Το μόνο που μένει για εσάς είναι να το δοκιμάσετε οι ίδιοι! Πιστέψτε μας το αξίζει!

Info: Λεωφ. Νίκης 5, τηλ.:  2314 404 000, www.onresidence.gr