fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

3.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το Tudor Hall Restaurant στο Ξενοδοχείο King George στην καρδιά της Αθήνας διακρίθηκε από τον οδηγό Michelin αποκτώντας το πρώτο του αστέρι. Ο καταξιωμένος Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, καταθέτοντας καθημερινά το ταλέντο του στα δυο κορυφαία ξενοδοχεία της Αθήνας, εξελίσσεται αδιάκοπα και μαζί με τον διακεκριμένο Chef de Cuisine Νίκο Λειβαδιά και τον ταλαντούχο Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα δημιουργούν πιάτα με μοναδικό χαρακτήρα που αναδεικνύουν τη μοντέρνα εκδοχή παραδοσιακών υλικών εξαιρετικής ποιότητας. Κάθε πιάτο και γλυκό αποτελεί έργο τέχνης με εκλεπτυσμένα χρώματα, φίνα αρώματα και ξεχωριστή παρουσίαση προσφέροντας στον επισκέπτη μια αυθεντική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας.

Η εξαιρετική λίστα κρασιών, που επιμελείται ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη συνολική γαστρονομική εμπειρία και σε συνδυασμό με το απαράμιλλο σέρβις συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ανεπανάληπτης γαστρονομικής εμπειρίας για τους επισκέπτες. Το αστέρι Michelin είναι αποτέλεσμα του πάθους και της αφοσίωσης της ομάδας του εστιατορίου σε επίπεδο κουζίνας και σέρβις και έρχεται να επιβραβεύσει με τον καλύτερο τρόπο τα εξαιρετικά ταλέντα που την απαρτίζουν με όραμα την ανάδειξη της Ελλάδας ως γαστρονομικό προορισμό παγκοσμίου επιπέδου. Το Tudor Hall Restaurant προσκαλεί τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας να ανακαλύψουν τη βραβευμένη κουζίνα του και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει γιορτάζοντας μια διάκριση φόρο τιμής στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας. Ανυπομονώ να το επισκεφθώ! Εσείς;

Not

shutterstock-301460216.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Αφού έχουμε ξεκινήσει να αναφερόμαστε στη γεύση και κατ’επέκταση στη διατροφή τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν οι φωτογραφίες «πριν και μετά» με την κουλτούρα και το ψυχικό υπόβαθρο που τις συνοδεύει. Τόσο εγώ όσο και πολλοί ειδικοί βρίσκουμε το συγκεκριμένο γεγονός ως προβληματικό. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ιδέα πίσω από αυτές τις φωτογραφίες: «Αν μπορούσα να φτάσω εκεί, να πετύχω αυτό που κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι, αυτό θα μου εξασφάλιζε την ευτυχία, την επιτυχία, τον έπαινο και την αξιοπρέπεια».

Δεν έχουμε ιδέα τι κρύβεται πίσω από αυτά τα πριν και μετά: πώς έχασαν το βάρος τους; Τι έπρεπε να θυσιάσουν: την ψυχική τους υγεία, τη σωματική τους ευεξία - ή και τα δύο; Υπέφερε η κοινωνική τους ζωή; Είχε αντίκτυπο στις σχέσεις τους; Ρωτάω από εμπειρία, γιατί όλα τα παραπάνω ίσχυαν και για μένα όταν τελικά πέτυχα το "μετά" μου. Έπασχα από διατροφική διαταραχή και δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου τόσο δυστυχισμένη και δυσαρεστημένη. Καθώς οι άνθρωποι με επαινούσαν για την εμφάνισή μου, μου έλεγαν ότι ήμουν η "αδυνατισμένη" και με ρωτούσαν πώς τα κατάφερνα. Αλλά όπως λέει και το ρητό… ποτέ μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

screenshot-2023-10-20-at-41813-pm.png

Βαθμολογία: 8/10

Αν δεν έχετε ερωτευτεί πρόσφατα μια εικόνα από τη φύση, αυτή η φωτογραφία από το πρωινό Ίνσμπρουκ θα σας κάνει να κοιτάτε λίγο πιο συχνά ψηλά στον ουρανό. Μιας και η εποχή του σκι στις Άλπεις πλησιάζει, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τώρα για να τσεκάρετε το που θα πάτε τις χειμερινές σας διακοπές. Ο λόγος είναι πως ακόμη μπορείτε να βρείτε αυτά που θέλετε, στις τιμές που θέλετε. Και αν είστε λάτρεις των καλοκαιρινών προορισμών τότε θα σας θυμίσω πως τα βουνά έχουν τη δική τους χάρη και οφείλετε να δοκιμάσετε. Και το καλύτερο; Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν μερικά από τα πρώτα events στα βουνά για αυτή τη σεζόν.

Not

shutterstock-562801426.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Οι εποχές έχουν αλλάξει και αυτό είναι εμφανές. Μπορεί, όλοι να λένε πως οι θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών στην Ελλάδα είναι φθινοπωρινές αλλά αν δούμε όλοι λίγο πίσω θα συνειδητοποιήσουμε πως πραγματικά ζούμε σε μια επέκταση του καλοκαιριού. Αν και κανείς δε φαίνεται να ξέρει τι πρέπει να αλλάξει, μάλλον ήρθε η στιγμή ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ακόμη και η πιο μικρή κίνηση για το περιβάλλον μπορεί να είναι σωτήρια. Μην περιμένετε το αύριο, ξεκινήστε σήμερα. Ανακυκλώστε, χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητο όπου και όποτε πρέπει και επανεξετάστε τον τρόπο που καταναλώνετε.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

make-up.jpeg

Βαθμολογία: 9/10

Γενικά, θα είναι ψέμα αν πω ότι ανήκω στις μεγάλες fans του έντονου μακιγιάζ. Αντιθέτως, όχι απλά προτιμώ να μην πειραματίζομαι, αλλά τις περισσότερες φορές -με εξαίρεση κάποια ιδιαίτερη περίπτωση- δεν βάφομαι καθόλου, ποντάροντας σε ένα super ενυδατωμένο, glowy δέρμα. Έτσι -λοιπόν- βλέπω με μεγάλη μου χαρά, τη στροφή πολλών makeup gurus στα πιο ελαφριά beauty looks. Από εμένα είναι ένα μεγάλο "ναι" και γενικά, χαίρομαι πολύ όταν βλέπω τις γυναίκες να αισθάνονται καλά με την επιδερμίδα και τον εαυτό τους, μένοντας μακριά από τα heavy products που στην τελική το μόνο που κάνουν, είναι να "βαραίνουν" το πρόσωπό τους. Όσο πιο λίγα, τόσο πιο καλά!

Not

shutterstock-1040081671.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Την ίδια στιγμή -ωστόσο- παρατηρώ πως κυρίως τα πιο μικρά σε ηλικία κορίτσια, έχουν την τάση να "τσαλακώνουν" την εικόνα τους, υιοθετώντας looks που σε πολλες περιπτώσεις μοιάζουν ξένα. Βάφονται υπερβολικά, επιλέγουν clothing pieces που δεν τους ταιριάζουν -και σε τελική ανάλυση δεν τους αρέσουν κιόλας- απλά και μόνο επειδή είναι trends ή τα φορούν κάποιες celebrities. Προφανώς ο καθένας μπορεί να φοράει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει, ωστόσο, όταν απλά φτάνει στο σημείο να ακολουθεί τους άλλους, χάνει ένα σημαντικό κομμάτι από την προσωπικότητά του. Δεν είναι απαραίτητο να φοράμε όλοι τα ίδια ή να βαφόμαστε με τον ίδιο τρόπο...

Χρύσα Σιμώνη

Hot

kir-yianni-estate-koula-in-pink-for-breast-cancer-awareness.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ένα συμβολικό μήνυμα για την αξία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού έδωσε το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ με τη ροζ φωταγώγηση της «Κούλας», του χαρακτηριστικού τοπόσημου του αμπελώνα στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. 

Καθώς όλος ο μήνας είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση στηρίζοντας με σεβασμό και ενσυναίσθηση αυτή την εκστρατεία που ενώνει και αφορά όλους, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ προσφέρει κάθε μέρα τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να επιλέξουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας συνδράμοντας στο έργο της «ΑΕΛΙΑ» (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις, Ιαση και Αποκατάσταση κατά του καρκίνου του μαστού), της αστικής ΜΚΟ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο Οκτώβριος στο Κτήμα της Νάουσας θα κλείσει με δύο εξαιρετικές γευσιγνωσίες το τελευταίο Σαββατοκύριακο: μια επετειακή την 28η και ένα Masterclass με παρουσιαστή τον Στέφανο Κόγια DipWSET στις 29/10.

Αυτές οι thoughtful ενέργειες, κάνουν πραγματικά τη διαφορά στην πόλη, αλλά και τον κόσμο μας!

Not

shutterstock-1697510932.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Νιώθω πως δυστυχώς, όσο και να βελτιωνόμαστε στην ενημέρωση και στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, θα μπορούσαμε να είχαμε πρόσβαση σε παραπάνω πληροφορίες και δράσεις στις οποίες πρέπει να προβούμε. Μόλις πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που φανερώνει πως στην Ασία αναμένεται να ανέβει το ποσοστό των cases κατά 20% έως το 2030, που δείχνει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ ήρθε η ώρα να μιλάμε περισσότερο για αυτό, να ενημερωνόμαστε και να κάνουμε τα απαραίτητα check-ups (ιδιαίτερα αν είστε από 50 ετών και άνω). Ήρθε η ώρα να ενημερωθούμε και να αποδυναμώσουμε αυτήν την ασθένεια!

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

h-giorth-toy-cinema-2023-main-visual.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το σινεμά ήταν πάντα μια από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες - αυτό που με χαλαρώνει και με γεμίζει καινούριες εικόνες και σκέψεις. Στην αναζήτηση όσων «τρέχουν» γύρω από αυτό, πληροφορήθηκα πως στις 26 Οκτωβρίου η Ελλάδα μετατρέπεται για δεύτερη χρονιά σ' ένα τεράστιο σινεμά και υποδέχεται τη Γιορτή του Σινεμά. Για μία μόνο ημέρα, όλες οι ταινίες, σε όλες τις αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα θα έχουν ενιαίο εισιτήριο 2€. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την ταινία που θέλετε να δείτε, να πάρετε τα αγαπημένα σας snacks και να ετοιμαστείτε για μία επική κινηματογραφική εμπειρία. Can't wait!

Not

aaaaqs22qzsni-e2z-xlsvyuog3augzko4lonztefmstkcpclzy58rxy-wb6syg060y7thywfpptobkjkeg10d72ygw97rgtvauealosmnjwfr8kjmvytpi7ih-20-hpvqdugfodznkskoqyvhitzsgva7x.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Πολύ πρόσφατα, έκανε πρεμιέρα στο Netflix η σειρά "The Fall of the House of Usher", την οποία και ξεκίνησα. Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα, αφήνοντάς με με ανάμεικτα συναισθήματα για όσα παρακολούθησα. Μια μέτρια σειρά, κατά τη γνώμη μου, η οποία ωστόσο ίσως να αρέσει σε κάποιον που θέλει να απολαύσει κάτι χαλαρό λίγο πριν πέσει για ύπνο. Η πλοκή παρουσιάζει τη νέα πραγματικότητα για τον οίκο Usher, που συνοδεύεται από καινούριες προκλήσεις, απειλές και συνέπειες. Τα ηνία περνάνε σε άλλα χέρια, παραμένοντας ωστόσο στην ιδιοκτησία της οικογένειας. Πρωταγωνιστούν: Mark Hamill, Carla Gugino, Rahul Kohli, Carl Lumbly, Samantha Sloyan, Kate Siegel κ.ά.