fbpixel

Search icon
Search
5+1 πράγματα που μάθαμε για τον David Beckham μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ του στο Netflix
PEOPLE & MOMENTS

5+1 πράγματα που μάθαμε για τον David Beckham μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ του στο Netflix

Οι Beckhams πιο αληθινοί και αποκαλυπτικοί από ποτέ!


Ένα iconic ζευγάρι, δύο πρόσωπα με απίστευτη λάμψη. Ο David και η Victoria Beckham έχουν συνηθίσει πλέον να βρίσκονται στο επίκεντρο. Έχουν συνηθίσει την έντονη κριτική, τα... περίεργα βλέμματα και τις φήμες που διαδέχονται η μία την άλλη. Επί σειρά ετών, προτιμούσαν αμφότεροι να αφήνουν αναπάντητα όσα γράφονταν κι όσα λέγονταν γι΄αυτούς, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αυτό δείχνει να αλλάζει.

Μέσα από το "Beckham", το νέο must-see ντοκιμαντέρ του Netflix, ο David και φυσικά και η Victoria μας δείχνουν το άλλο τους πρόσωπο, το πιο αληθινό, το πιο αυθεντικό. Μιλούν χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, τοποθετούνται για όλα και κυρίως, κάνουν σημαντικές αποκαλύψεις. Εμείς παρακολουθήσαμε και τα 4 επεισόδια που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές μόλις ημέρες στη γνωστή πλατφόρμα και ξεχωρίσαμε τις πιο juicy λεπτομέρειες που μάθαμε μέσα από αυτά...

Τους λατρέψαμε ακόμη περισσότερο!
1-bees.webp
Image source: @davidbeckham

Ο David σε ρόλο μελισσουργού

Στο ξεκίνημά του, το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει έναν David Beckham πολύ-πολύ διαφορετικό. Για την ακρίβεια, βλέπουμε τον πρώην διεθνή άσο να συλλέγει μέλι από την κυψέλη με τις μέλισσές του και παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει μοιραστεί κάποια στιγμιότυπα από την αγαπημένη του -πλέον- συνήθεια μέσα από τα social media του, τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να τον δούμε ζωντανά σε έναν νέο ρόλο. Ο Βρετανός μιλάει για τη νέα, αυτή, συνήθεια που τον βοηθά να χαλαρώνει και να κάνει ένα break από όλους κι από όλα και μιλάει με μεγάλη περηφάνεια για το νέο step του και την ποιότητά του. Τρομερός!

Η μάχη με την κατάθλιψη

Ο περισσότερος -αν όχι όλος- κόσμος γνώρισε τον David Beckham, μέσα από το ποδόσφαιρο. Το μαγικό δεξί του πόδι αποτελούσε ανέκαθεν σήμα κατατεθέν του και για τους football-lovers -κι όχι μόνο- αποτελούσε επί σειρά ετών το απόλυτο είδωλο. Αυτή είναι -ωστόσο- μόνο η μία πλευρά του νομίσματος και δυστυχώς για τον ίδιο, υπήρξε και η άλλη, η πιο σκοτεινή, η πιο σκληρή. Ο David βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο και δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική που ξεπέρασε τα όρια. Αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του στον αγώνα της Αγγλίας με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1988. Εκεί, έγινε το απόλυτο μπαμ! Μετά από εκείνο το παιχνίδι και τον αποκλεισμό, κάθε φορά που έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο, ο κόσμος τον αποδοκίμαζε με πολύ σκληρό τρόπο κι ουσιαστικά, πέρασε μήνες ολόκληρους προσπαθώντας να ξεπεράσει όλη αυτή την κατάσταση. Αυτό που μάλλον δε γνώριζαν αρκετοί είναι ότι ο David έπεσε σε κατάθλιψη μετά από όλο αυτό το μίσος που δέχθηκε και τις επιθέσεις που δεν σταματούσαν και χρειάστηκε να δώσει μία τεράστια μάχη, για να πατήσει ξανά στα πόδια του και να βρει τον εαυτό του.

shutterstock-1256351677.jpg

Η ανακοίνωση της Victoria πριν από τον "τελικό" με την Αργεντινή

Το παιχνίδι, αυτό, της Αγγλίας με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά και καθοριστικά στην καριέρα του David, ωστόσο, μία κίνηση της Victoria πριν από αυτό, ίσως έπαιξε το δικό της ρόλο. Όπως αποκάλυψε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ του Netflix, η ίδια η Victoria, ακριβώς πριν από αυτή την αναμέτρηση μοιράστηκε με τον αγαπημένο της πως ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Μάλιστα, μετά την εξομολόγηση της "Posh", το λόγο παίρνουν οι γονείς του David, με τον πατέρα του να μην κρύβει ότι είχε ανησυχήσει πολύ για το πόσο μπορούσε να επηρεάσει αυτό το νέο τον γιο του και να χαλάσει τη συγκέντρωσή του πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή και τώρα, μιλούν όλοι ανοικτά το πόσο -τελικά- μπορεί να επηρέασε τον Βρετανό θρύλο, που βίωσε μία πολύ σκληρή κατάσταση μετά από εκείνη τη βραδιά.

1-16189287.webp
David Beckham & Sir Alex Ferguson, Image source: Express Star
Το επεισόδιο με τον Sir Alex Ferguson

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτού του ντοκιμαντέρ, είναι αναμφίβολα ο Sir Alex Ferguson. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο David Beckham, αυτός ήταν ο προπονητής που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του κι αυτός, ήταν ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον... δεύτερο πατέρα του, όταν κλήθηκε να περάσει σημαντικό κομμάτι της νεαρής του ηλικίας μακριά από την οικογένειά του, θέλοντας να κυνηγήσει το όνειρό του. Ωστόσο, η σχέση αυτή των δύο ανδρών δεν ήταν πάντα ιδανική. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, το μικρό "επεισόδιό" τους στα αποδυτήρια του Old Trafford, με την κατάσταση να ξεφεύγει όταν ο έμπειρος προπονητής χτύπησε ένα παπούτσι, όντας νευριασμένος, το οποίο προσγειώθηκε πάνω από το μάτι του David. Αυτό που δε γνωρίζαμε -ωστόσο- ήταν η έκρηξη του Βρετανού άσου, που... όρμησε στον Sir Alex, για να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Βέβαια, το περιστατικό εκείνο ήταν που ουσιαστικά σήμανε το οριστικό τέλος για τον David, που στο φινάλε εκείνης της σεζόν μετακόμισε στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Real, μετά από σχετική συμφωνία των Μαδριλένων με την Manchester United. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν μία εξέλιξη που τον πλήγωσε πολύ, καθώς δεν του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει να αγωνίζεται σε ένα club που αποτελούσε το σπίτι του, σε μία ιδιαίτερη εξομολόγιση σε αρκετά φορτισμένη ατμόσφαιρα...

Οι απειλές και η απαγωγή

Προφανώς, οι top-level αθλητές βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο και προφανώς, οφείλουν -ή και όχι- να είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν έντονη κριτική από πολλές, διαφορετικές πλευρές. Ωστόσο, στην περίπτωση του David και της Victoria όλο αυτό ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια και πήρε πολύ τρομακτικές διαστάσεις. Το ζευγάρι μιλά ανοικτά μέσα από το ντοκιμαντέρ για τις σκληρές στιγμές που βίωσε μετά τη γέννηση του Brooklyn, καθώς δέχονταν αμφότεροι πολλές απειλές ακόμη και για απαγωγή του μωρού τους! Μάλιστα, βλέπουμε τον David να εξηγεί ότι φοβόταν ακόμη και να φύγει από το μαιευτήριο κι αναγκαζόταν να κοιμηθεί στην πόρτα, προκειμένου να προστατεύσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, με την Victoria -από τη μεριά της- να παραδέχεται πως όλο αυτό το σκηνικό, δεν την άφησε να απολαύσει όπως ήθελε το πρώτο διάστημα ως μητέρα. Τραγικό, πραγματικά!

snapinstaapp-384526631-18412282594024953-6885756526345024447-n-1080.jpg
Image source: @davidbeckham

Οι σημαντικές αποφάσεις κι ο ρόλος της Victoria

Επί σειρά ετών, ο κόσμος και φυσικά τα media, είχαν την τάση να κατηγορούν την Victoria για το παραμικρό. Όλοι θεωρούσαν πως αυτή κρυβόταν πίσω από κάθε απόφαση του David, πως αυτή ευθυνόταν για τη ρήξη με τον Sir Alex Ferguson και γενικότερα, ήταν το πρόσωπο που συγκέντρωνε τα περισσότερα hate comments. Ωστόσο, ένα ακόμη πράγμα που μας προσέφερε αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix, είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε την πραγματική αλήθεια. Δεν ήταν η Victoria αυτή που ήθελε να φύγουν από το Μάντσεστερ, δεν ήταν η Victoria αυτή που δημιούργησε το έδαφος για τη μετακόμιση στους Los Angeles Lakers, δεν ήταν η Victoria αυτή που ήθελε την επιστροφή στην Ευρώπη. Ο David ήταν αυτός που πάντα έκανε το first step κι η σύζυγός του τον ακολουθούσε σε κάθε βήμα, ενώ ο ίδιος παραδέχεται πως σε σημαντικές στιγμές λειτούργησε με οριακά εγωιστικό τρόπο, όπως όταν πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της AC Milan, ενώ μόλις είχαν βρει οικογενειακώς τους ρυθμούς τους στο Λος Άντζελες. 

Σε κάθε περίπτωση, είτε ανήκετε στους fans αυτού του ζευγαριού, είτε όχι, αξίζει πραγματικά να δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ και να γνωρίσετε την ιστορία τους. Οι γονείς του, άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, πρώην συμπαίκτες του, λαμπερά πρόσωπα... Όλοι μιλούν για τον David και φυσικά, πρώτη από όλους μοιράζεται τη δική της αλήθεια η Victoria. Must-see!