fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

ctr-fw22-sun-man-square2-1.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Ο Cartier αποκαλύπτει δύο νέα μοντέλα γυαλιών ηλίου Première de Cartier από πολυτελείς υφές και με εμβληματικές λεπτομέρειες που φανερώνουν την απαράμιλλη τεχνογνωσία του Οίκου και την έμφασή του στη λεπτομέρεια. Η χρήση αυτών των εκλεκτών υλικών εισήχθη για πρώτη φορά στον κόσμο του Οίκου Cartier το 1992, με το λανσάρισμα μιας πρωτοποριακής συλλογής φτιαγμένης από ξύλο, συλλογή που καθιερώθηκε και εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη συλλογή απαιτούν χειρισμό υψηλής ακριβείας δίνοντας τον τόνο για μια μοναδική αλληλεπίδραση και αρμονία μεταξύ κομψότητας και δεξιοτεχνίας. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά εκφράζονται εξαιρετικά στα νέα μοντέλα Première de Cartier που χαρακτηρίζονται από σύγχρονα σχήματα σε ζωντανούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Not

unnamed-6.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Αυτήν την εβδομάδα λέω όχι στα extreme και πολύχρωμα γυαλιά ηλίου που «κλέβουν» από την κομψότητα που μπορεί να χαρακτηρίζει ένα σύνολο. Οι all time classic εκδοχές πάντοτε θα αποτελούν τις καλύτερες επιλογές. Άλλωστε δεν είναι όλα για όλους...

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

miley-cyrus-endless-summer-vacation-i64xme.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η αλήθεια είναι πως η Miley Cyrus δεν ήταν από τις αγαπημένες μου. Για να είμαι ακόμα πιο ειλικρινείς δεν την είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Παρόλα αυτά μ' έχει εντυπωσιάσει το καινούριο τραγούδι Flowers, το οποίο από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του είναι No1 στις λίστες και εγώ το βάζω όλη την ώρα στο repeat. Εκτός όμως από το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει ένα καταπληκτικό video clip με υπέροχο styling και καλή αισθητική. Ίσως χρειάστηκε να ωριμάσει για να βρει την ταυτότητά της. Ελπίζω να την κρατήσει σ' αυτό το επίπεδο, καθώς της ταιριάζει πολύ. 

Not

519d8bca36044ac768419a2876bd5d24.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Με αφορμή το video clip της Miley Cyrus, στο οποίο αναδεικνύει το γυμνασμένο σώμα της και μας παρουσιάζει μία απαιτητική ρουτίνα γυμναστικής, σκέφτηκα πόσο μπορεί οι γυναίκες και ακόμα πιο συγκεκριμένα τα νέα κορίτσια, να επηρεάζονται αρνητικά από τα πρότυπα. Ειδικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας και που η πληροφορία που λαμβάνει κάποιος είναι ανεξέλεγκτη αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο. Είναι αρκετά δύσκολο ένα παιδί χωρίς καθοδήγηση να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να «αγκαλιάσει» τις ατέλειες του και να αγαπήσει τον εαυτό του. Οι γονείς θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και να κάνουν σημαντική προσπάθεια σ' αυτήν τη διαδικασία κι αν δουν ότι δεν τα καταφέρνουν να απευθυνθούν σ' έναν ειδικό. Μόνο έτσι θα κάνουμε ευτυχισμένους και υγιείς - κυριολεκτικά και μεταφορικά - ανθρώπους, χωρίς κόμπλεξ και χωρίς ανασφάλειες.  

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-2014834637-HX4Hs.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Είναι πραγματικά όμορφο το γεγονός ότι ένας σπουδαίος τενίστας, ένας μεγάλος αθλητής, με τα καλά και τα στραβά του, μιλάει με πολύ όμορφα λόγια για την Ελλάδα. Είναι πολύ όμορφο το γεγονός ότι ο Novak Djokovic λίγα μόνο λεπτά μετά την κατάκτηση του Australian Open, έκανε ειδική αναφορά στη χώρα μας και θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. «Ελλάδα και Σερβία είναι δυο μικρές χώρες χωρίς τενιστική παράδοση, χωρίς πολλούς παίκτες που έφτασαν σε τέτοια ύψη και νομίζω ότι το μήνυμα για κάθε παιδί που μας παρακολουθεί και ονειρεύεται να φτάσει εδώ, είναι να κάνει μεγάλα όνειρα. Όλα είναι πιθανά, όλα μπορούν να γίνουν. Δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι. Όσο πιο δύσκολα πέρασες ως παιδί, τόσο πιο δυνατός γίνεσαι. Ο Στέφανος και εγώ είμαστε η απόδειξη. Μην αφήσετε κανέναν να πάρει το όνειρό σας. Ποτίστε το όπως ένα λουλούδι, βρείτε ανθρώπους που θα πιστέψουν σε αυτό το όνειρο, ονειρευτείτε και θα τα καταφέρετε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο σπουδαίος, αυτός, Σέρβος τενίστας και αυτά τα λόγια, πρέπει να μπουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια και ακόμη περισσότερα παιδιά να πιστέψουν στα όνειρά τους και να πολεμήσουν, για να τα πραγματοποιήσουν. Όλα είναι πιθανά!

Not
shutterstock-1311875348.jpg
Βαθμολογία: 6/10

Ο αθλητισμός δεν είναι συνώνυμο της νίκης. Κανείς δεν εγγυάται την επιτυχία, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένει πως ο δρόμος για την κορυφή είναι εύκολος. Όμως αυτό που πραγματικά -ορισμένες φορές- με θυμώνει, είναι το γεγονός ότι παρατηρώ στα social media μία τάση για απίστευτα σκληρή κριτική, για ισοπέδωση, για μηδενισμό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Australian Open κι εκεί, ναι, ηττήθηκε από τον Novak Djokovic. Σημαίνει κάτι αυτό; Μπορεί να αφαιρέσει κάτι από την αξία αυτού του αθλητή; Πιστεύει κανείς ότι είναι τόσο εύκολο για έναν 24χρονο τενίστα να φτάσει σε αυτό το σημείο; Σημασία έχει μόνο η νίκη; Είναι πραγματικά τρομακτική η ανάγκη ορισμένων να «επιτεθούν», να μειώσουν όσο γίνεται περισσότερο ένα επίτευγμα ενός αθλητή. Ο Τσιτσιπάς έχει όλο το μέλλον μπροστά του και σίγουρα, πλησιάζει η ώρα που θα πανηγυρίσει κι αυτός ένα Grand Slam. Εμείς όλοι τι κάνουμε;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

saint-omer.webp

Βαθμολογία: 10/10

Η απονομή των βραβείων Oscar πλησιάζει και είναι γεγονός ότι μερικές από τις ταινίες που θα λάβουν μέρος έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες. Films, όπως το "The Woman King"και το "Saint Omer" ξεχωρίζουν ήδη και επιβεβαιώνουν τις δυναμικές συμμετοχές του γυναικείου φύλου στις κινηματογραφικές παραγωγές. Παραδέχομαι ότι πάντα αποτελούσαν τα αγαπημένα μου νέα. Η έκφραση και η δημιουργικότητα δεν έχουν φύλο, κοινωνικό και οικονομικό status, χρώμα και θρησκεία.

Not

snapinstaapp-1080-328129568-5298303740271584-9173576525941465161-n.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Από την άλλη πλευρά, μεταφερόμενοι στην Καμπούλ, τα νέα συνεχίζουν να είναι αρνητικά και σοβαρά. Το σκοτάδι πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά, στερώντας όλο και περισσότερο τα δικαιώματα των γυναικών. Στις βιτρίνες των καταστημάτων, ακόμη και τα πρόσωπα από τις κούκλες είναι καλυμμένα, συνειδητές κινήσεις των Ταλιμπάν, οι οποίοι συνεχίζουν το παραδοσιακό σκληρό "παιχνίδι" της πατριαρχίας. Ως πότε η κοινωνία αυτή θα διαλύεται; Ως πότε οι γυναίκες σε αυτόν τον τόπο δεν θα έχουν φωνή;

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

diana.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας φαίνεται να δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Πτυχές από τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κατά την περίοδο του χωρισμού της αποκαλύπτουν επιστολές της, που βγαίνουν σε δημοπρασία. Αναφέροντας λεπτομέρειες για διαζύγιο, για τις ημέρες της αλλά και για την οικογένεια πετυχαίνει μέσα από τα γραπτά της να θυμίσει σε όλους τη μοναδική της παρουσία. Σε αυτές κάνει λόγο για απομόνωση ενώ παράλληλα αναφέρει πως πιθανότατα το τηλέφωνό της παρακολουθείται. Καλύπτοντας μια χρονική διάρκεια από τα τέλη του 1995 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 1996, οι 32 επιστολές σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία.

Not

shutterstock-1227113218.jpg

Σε μια στήλη not το να μιλάς για το πόσο απεχθάνεσαι τον αρνητισμό είναι μάλλον κάτι που μοιάζει με ανέκδοτο. Και όμως ισχύει. Βλέπω παντού γύρω μου ανθρώπους να τους έχει «καταπιεί» η πραγματικότητα, να μη σηκώνουν έστω και για λίγο το κεφάλι για να δουν τα θετικά της ζωής, να έχουν χάσει το νόημα και να πιστεύουν πως σε αυτή τη γη ήρθαν για να δουλέψουν, να πάνε μερικές φορές διακοπές και στο ενδιάμεσο να καταριούνται τη ζωή τους. Αναπνοή μέσα, αναπνοή έξω, πολλή προσωπική δουλειά, ακόμη περισσότερη εκεί που πιστεύετε ότι τελειώσατε και στο τέλος θα δείτε τα πάντα να αλλάζουν. H ισορροπία υπάρχει μέσα, πάντα υπήρχε αλλά λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να την αναζητήσουν.