fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις για να πετύχετε τη σιλουέτα της Miley Cyrus στο νέο της videoclip
WELLNESS

Οι ασκήσεις για να πετύχετε τη σιλουέτα της Miley Cyrus στο νέο της videoclip

Το σώμα της στο νέο τραγούδι Flowers μαγνήτισε όλα τα βλέμματα


Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Miley Cyrus, το οποίο ακούει στο όνομα "Flowers" έγινε viral. Οι «συνωμοσίες» πίσω από τους στίχους αλλά και από το videovlip είναι πολλές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι όλο αφιερωμένο στον πρώην σύζυγό της και ηθοποιό Liam Hemsworth, με τον οποίο χώρισαν το 2020, λόγω της κατ' εξακολούθηση απιστίας του. Η αλήθεια είναι πως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη άποψη. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα γενεθλίων του Hemsworth, ο στίχος «χτίσαμε ένα σπίτι και το είδαμε να καίγεται» από το single της ακόμη, μπορεί να είναι κυριολεκτικός, καθώς το σπίτι του ζευγαριού στο Μαλιμπού είχε καεί στις πυρκαγιές του 2018,  ενώ φήμες θέλουν να αποτελεί απάντηση στο τραγούδι του Bruno Mars "When I Was Your Man" που λέγεται ότι της είχε αφιερώσει ο ηθοποιός. Η συνωμοσίες δεν σταματάνε εκεί, καθώς το oversized σακάκι που φοράει καθώς χορεύει στο σαλόνι του σπιτιού στο videoclip θύμισε το σύνολο με το οποίο είχε ντυθεί ο πρώην σύντροφος της στην πρεμιέρα του «Avengers: Endgame» ενώ αρκετοί πιστεύουν πώς η fitness routine που δείχνει δεν είναι δική της αλλά του Aυστραλού ηθοποιού. Κι εδώ είναι που φτάνουμε στο σημείο που μας ενδιαφέρει.

Εκτός από τους στίχους και τα σκηνικά, αυτό που έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση σε όσους έχουν παρακολουθήσει το videoclip είναι το υπέροχο, υγιές, σμιλεμένο σώμα της Miley Cyrus, η οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια του εκτελεί με τα εσώρουχα κάποιες ασκήσεις, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο ξεχωριστό. Θα το παραδεχτώ, από την μέρα που το πρωτοείδα δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πως θα κάνω κι εγώ αυτήν τη σιλουέτα - δεν είναι κάτι εύκολο. Έτσι συγκεντρώσαμε τις ασκήσεις που κάνει η τραγουδίστρια και που μπορείτε να εντάξετε κι εσείς στην προπόνησή σας, φυσικά πάντα μετά την καθοδήγηση του γυμναστή σας και εφόσον το επιτρέπει το σώμα και το επίπεδό σας.

Ανακαλύψτε τες!

Battle Ropes - Alternating Waves

Τα battle ropes αποτελούν ένα από τα πιο χρήσιμα αλλά ταυτόχρονα αγαπημένα εργαλεία προπόνησης. Στην ουσία τα Battle Ropes δεν είναι τίποτα παραπάνω από 2 μεγάλα σχοινιά φτιαγμένα από ένα συνδυασμό πολυπροπυλένιου, πολυεστέρα και Poly Dacron. Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι πολλές και διαφορετικές, ωστόσο όπως και η Miley μπορείτε να δοκιμάσετε την κλασική. Σταθείτε με πόδια σας στο άνοιγμα της λεκάνης και  τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Διατηρήστε τα σχοινιά τεντωμένα και την μία παλάμη σας να κοιτάει την άλλη. Σηκώστε εναλλάξ κάθε χέρι προς τα πάνω, σχηματίζοντας ένα κυματιστό μοτίβο. Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα και η ένταση τόσο πιο απαιτητική η άσκηση. 

Crawl Push-Up

Για να πετύχετε αυτήν την εναλλακτική των κλασικών push ups θα πρέπει να ξεκινήσετε από θέση σανίδας. Τα χέρια θα πρέπει να είναι στο άνοιγμα των ώμων και έχετε σφιχτό όλο το σώμα σας. Στη συνέχεια θα προχωρήσετε σε σανίδα-spiderman, δηλαδή θα σηκώσετε το ένα σας πόδι και φέρτε το πόδι σας στον αγκώνα σας. Παραμένοντας σ΄αυτήν τη θέση κάνετε κάμψη και επιστρέφετε στην αρχική σας στάση. Επαναλαμβάνετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Η λεκάνη σας θα πρέπει να παραμένει σταθερή κατά τη διάρκεια την κίνησης.

Glute Bridge

Τo first step, είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα, φροντίζοντας να είναι τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά. Υψώστε τους γοφούς σας -όχι πολύ ψηλά καθώς δεν πρέπει να σχηματίζει αψίδα η πλάτη- και μείνετε εκεί, σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση κι επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Πρόκειται για μία αρκετά απαιτητική άσκηση, ειδικά για αρχάριους, ωστόσο, σταδιακά θα παρατηρήσετε πως θα μπορείτε να την εκτελείτε με μεγαλύτερη ευκολία κι άνεση.

Bird-dog pose

Προχωρήστε σε τετραποδική θέση και κρατήστε τα χέρια σας στην ευθεία των ώμων σας και τα πόδια σας στο άνοιγμα της λεκάνης, ενώ η πλάτη σας θα πρέπει να είναι ευθεία. Στη συνέχεια, εκτείνετε το ένα χέρι ευθεία προς τα έξω, διατηρώντας το σε ευθεία γραμμή με τον κορμό. Παράλληλα, σφίξτε τους γλουτούς για να σηκώστε το αντίθετο πόδι. Κατεβάστε τα άκρα σας ελεγχόμενα, χωρίς να χαλάσετε τη θέση του κορμού σας. Επαναλάβετε την κίνηση με το αντίθετο χέρι και πόδι.

Last but not least, τα γνωστά και βασανιστικά σε όλους μας burpees. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας, ωθήστε τους γοφούς προς τα πίσω και χαμηλώστε το σώμα σας σε θέση πλήρους καθίσματος. Τοποθετήστε τα χέρια στο πάτωμα ακριβώς μπροστά και μέσα από τα πόδια. Έχοντας μετατοπίσει το βάρος του σώματος στα χέρια ωθήστε τα πόδια προς τα πίσω με μια εκρηκτική κίνηση. Το σώμα θα πρέπει να έχει έρθει τώρα σε θέση σανίδας σχηματίζοντας ευθεία γραμμή. Με ένα επιτόπιο άλμα μπροστά τοποθετήστε τα πόδια ξανά σε θέση καθίσματος έχοντας πάντα τα χέρια στο πάτωμα. Αφήστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα εκτινάσετε όλο το σώμα επιτόπου και όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσγειωθείτε σταθερά και αμέσως χαμηλώστε το σώμα σε θέση πλήρους καθίσματος ώστε η άσκηση να αποκτήσει μια ενιαία και ομαλή ροή.

Παρακολουθήστε το videoclip εδώ