fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

maison-margiela-edition-main-kv.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 – Η Samsung Electronics Co., Ltd. και ο γαλλικός οίκος υψηλής ραπτικής Maison Margiela ανακοίνωσαν την πρώτη τους συνεργασία, για τη δημιουργία του ανατρεπτικού Galaxy Z Flip4 Maison Margiela Edition. Τα δύο μεγάλα brands ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον επανασχεδιασμό του νεότερου μέλους της οικογένειας Galaxy και παρουσιάζουν ένα κινητό που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με την υψηλή ραπτική, το limited edition Samsung Galaxy Z Flip4 δημιουργήθηκε για όσους θέλουν να γιορτάσουν τη μοναδικότητά τους.

Not

0a641b5a59732a57d2dae7063b0b40f1.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Μπορεί να χαιρόμαστε που ακόμα οι ημέρες είναι ηλιόλουστες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι ο τέλειος σύμμαχος για τις βόλτες και τις εξορμήσεις μας αλλά, όσον αφορά το περιβάλλον, δεν είναι πολύ φυσιολογικό. Πλησιάζουμε στον χειμώνα και ακόμα υπάρχουν ημέρες που επιλέγουμε κοντομάνικα t-shirts. Ο πλανήτης μας δίνει από παντού σήματα κι εμείς τον αγνοούμε. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

mkxbc-in.jpg

Βαθμολογία: 10/10 

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, απέσπασε ακόμα μία σημαντική αναγνώριση. Αυτήν τη φορά αναδείχθηκε μέσα από τη Διεθνή Έρευνα του British Council με θέμα την αξία της Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Transnational Education - TNE), όπου παρουσιάστηκε ως πρότυπο αυτού του μοντέλου εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η υψηλού κύρους μελέτη επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επιπλέον, το παρουσίασε ως παράδειγμα καλής πρακτικής, αναφέροντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του που ενισχύουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDGs) που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και σχετίζονται με την προαγωγή της αειφορίας, της ισότητας, της συμπερίληψης, της εκπαίδευσης και της έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο που αναφέρθηκε στην έρευνα από τη χώρα μας. Congratulations!

Not 

314921025-132176572746143-5962218959909874006-n-UArCI.jpg
Βαθμολογία: 4/10

Μέσα στην εβδομάδα η πολυαγαπημένη ηθοποιός παραχώρησε μία μοναδική συνέντευξη στο περιοδικό Allure, στο οποίο μίλησε για όλα. Βασικό θέμα τις συζήτησης δεν ήταν άλλο από αυτό της μητρότητας και το αν τελικά ήθελε να γίνει μητέρα ή όχι. Μετά από πολλά χρόνια που υπάρχει αυτή η συζήτηση γύρω από το πρόσωπο της, η ίδια απάντησε πως δοκίμασε όλες τις μεθόδους για να μείνει έγκυος, χωρίς στο τέλος να τα καταφέρει. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η κακία των ανθρώπων και για το πόσο ευτυχισμένοι είναι μερικοί με το να ασχολούνται μονίμως με τις ζωές των άλλων. Όσο η Aniston έκανε την προσπάθεια της, ο κόσμος την κατηγορούσε για το τέλος του γάμους της με την πρόφαση ότι ήθελε να ασχοληθεί με την καριέρα της και όχι με την οικογένειά της. Ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται όταν κλείνει μία πόρτα γι' αυτό καλύτερα θα είναι να ενδιαφερόμαστε μόνο για τη δική μας τη ζωή. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

cindy-crawford.jpeg

Βαθμολογία: 9/10

H Cindy Crawford, είναι μία γυναίκα με τεράστια επιρροή. Μία γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με πασίγνωστα brands, που έγραψε τη δική της ιστορία στον χώρο της μόδας. Άλλα πάνω από όλα, είναι μία γυναίκα που δε φοβάται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και πορεύεται με ρεαλισμό. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η 56χρονη ρωτήθηκε για το θέμα της ηλικίας κι έδωσε την πιο ωραία, την ουσιαστική απάντηση. «Το να μου λένε ότι δείχνω νέα δεν έχει νόημα. Δεν είμαι 25, γιατί να προσπαθώ να μοιάζω με 25; Έχω κάνει παιδιά. Έχω μεγάλη εμπειρία ζωής πίσω μου. Ξέρω πολύ καλά ότι έχω γεράσει. Αλλά θεωρώ ότι είναι ευτύχημα να μπορείς να γερνάς γιατί αυτό σημαίνει ότι είσαι ζωντανός», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια της. Αυτό θα πει αυτοπεποίθηση, αυτό θα πρέπει να είναι το πραγματικό πρότυπο. 

Not

shutterstock-1449977537-1.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Καταλαβαίνω πως τα reality shows βασίζονται στην ίντριγκα, στις έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές και στα ξεσπάσματα. Ωστόσο, σαν ένας άνθρωπος που γενικά δεν παρακολουθεί καθόλου τηλεόραση, πρόσφατα βρέθηκα μπροστά σε μία πολύ άβολη στιγμή. Έτυχε να παρακολουθήσω το trailer ενός show, το οποίο έκλεισε με την ξαφνική λιποθυμία μίας κοπέλας-παίκτριας κι αναρωτιέμαι: Έχουμε πραγματικά την ανάγκη να δούμε ένα τέτοιο στιγμιότυπο στην ελληνική τηλεόραση; Είναι τόσο σωστό -πια- να χρησιμοποιούμε ακόμη και μία τόσο ευαίσθητη στιγμή ενός ανθρώπου, για την τηλεθέαση; Είναι κάτι που -προφανώς- συμβαίνει συνεχώς, σε πολλά διαφορετικά προγράμματα, αλλά προσωπικά αδυνατώ να το καταλάβω…

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

challenger-1.jpg

Βαθμολογία: 9/10

H γη μας είναι ένα τεράστιο μυστήριο με μυστικά καλά κρυμμένα. Και αυτό είναι ίσως το μυστικό που την κάνει, συνεχώς, να γυρίζει. Έτσι, λίγες μόλις ημέρες πριν αποκαλύφθηκε πως δύτες βρήκαν τμήμα του Challenger της NASA στον βυθό του Ατλαντικού. Οι ίδιοι γύριζαν ντοκιμαντέρ στο Τρίγωνο των Βερμούδων. To αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο είχε εκραγεί λίγο μετά την εκτόξευση του το 1986. Είναι η πρώτη φορά που έχει έρθει στο φως ένα τμήμα του διαστημικού λεωφορείου που είχε καταστραφεί, οδηγώντας στον θάνατο επτά αστροναύτες.

Not

emirates.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Την Πέμπτη το βράδυ έγινε ένα περίεργο περιστατικό στο "Ελ.Βενιζέλος". Για δύο πτήσεις της Emirates σήμανε συναγερμός από τη CIA. Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών Αρχών υπήρχε ένα ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη. Η πτήση ΕΚ209 της Emirates, με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και δόθηκε εντολή στον πιλότο, ενώ βρισκόταν πάνω από τον ιταλικό εναέριο χώρο, να επιστρέψει, ενώ άμεσα απογειώθηκαν δυο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που το συνόδευσαν μέχρι την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο. Αφού έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχο υπήρξε λήξη συναγερμού. Μπορεί όλο αυτό να ήταν απαραίτητο αλλά σίγουρα καθυστέρησε πολλούς επιβάτες, για ώρες.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

oti-kimasai.jpg
Βαθμολογία: 9/10

Χαίρομαι πολύ που η ελληνική τηλεόραση έχει αποκτήσει ποιότητα, πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές, αλλά και αξιοπρεπείς ερμηνείες. Πρόσφατα ξεκίνησα την ψυχολογική σειρά μυστηρίου της Ερτ "Κάνε ότι κοιμάσαι". Παραδέχομαι ότι κόλλησα και μέσα σε δύο μέρες παρακολούθησα δώδεκα επεισόδια. Οι εναλλαγές είναι έντονες, όπως και το σασπένς, κρατώντας από τα πρώτα λεπτά αμείωτο το ενδιαφέρον μου. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, για ακόμη μια φορά, κλέβει τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα που υποδύεται και είναι φανερό ότι ο ρόλος του καθηγητή, με διαχρονικές ηθικές αξίες,του ταιριάζει απόλυτα. Ανυπομονώ για το τέλος!

Not

shutterstock-1439344193.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη "κοιλιά" της ελληνικής τηλεόρασης σε ποιοτικό επίπεδο, αφορά σε reality shows επιβίωσης και ανταγωνισμού, που συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε αρκετά ιδιωτικά κανάλια. Έχω κουραστεί να παρακολουθώ τα ίδια concepts, με κοινωνικά μηνύματα, τα οποία διατηρούν έντονα σεξιστικό περιεχόμενο. Περιμένω κάτι πιο δημιουργικό και καινοτόμο...