fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

202010-nicolas-ghesquiere-tout.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Λίγοι σχεδιαστές είναι τόσο βαθιά γοητευμένοι με τις νέες δυνατότητες της μόδας, όσο ο δημιουργικός διευθυντής της Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, του οποίου η εμμονή με τις δημιουργικές δυνατότητες της τεχνολογίας εκτείνεται από το πρακτικό έως και το θεωρητικό. «Είναι το παράξενο και το άγνωστο που με γοητεύει – είτε αυτό σημαίνει καλτ φουτουρισμό είτε underground sci-fi», λέει. «Είναι αυτή η δυναμική μεταξύ περιέργειας και αποπλάνησης. Είμαι γοητευμένος από τις υποσχέσεις του μέλλοντος». Η cruise συλλογή 2023, που παρουσιάστηκε με φόντο το Ινστιτούτο Salk στα περίχωρα του Σαν Ντιέγκο τον Μάιο, παρουσίασε τα πάντα, από έντονους ώμους που θυμίζουν πολεμιστές επιστημονικής φαντασίας μέχρι μεταλλικά υφάσματα και κρόσσια από πούλιες που ξεφεύγουν από μανίκια σαν εξωγήινες μέδουσες.

Not

1-utsfs2014-minnaert-tr-2-1000.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Αυτήν τη φορά, το "not" μου πηγαίνει στους σχεδιαστές που επαναλαμβάνονται, αντιγράφουν και δεν έχουν τίποτε νέο να προτείνουν. Η μόδα κάνει κύκλους και οι τάσεις έρχονται και φεύγουν. Την ερχόμενη σεζόν, αυτό που επιθυμώ να δω είναι κάτι το πρωτοποριακό, που θα ξεφεύγει από τους κανόνες και που θα κάνει όλον τον κόσμο να μιλά γι' αυτό.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

l1.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Το φετινό καλοκαίρι το πέρασα κατά κύριο λόγο στην πόλη, γεγονός που μ' έκανε να τη γνωρίσω καλύτερα και να την ερωτευτώ από την αρχή. Αυτή η ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, ο κόσμος που έκανε τα τελευταία του ψώνια πριν τις διακοπές του, οι σχεδόν άδειοι δρόμοι και ο λαμπερός ουρανός μ' έκαναν να μη βαρεθώ ούτε στιγμή, αλλά να τη ζήσω στο έπακρο, κάνοντας πράγματα που για καιρό αμελούσα και κατάφερα επιτέλους να τα απολαύσω.

Not

beautiful-tropical-sunset-scenery-two-sun-beds-royalty-free-image-1595368231.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Παρόλο που είμαι άνθρωπος του χειμώνα, με πιάνει αυτή η γνωστή μελαγχολία τώρα που σταδιακά πλησιάζει. Ίσως επειδή αυτός ο χειμώνας να είναι γεμάτος προσωπικές προκλήσεις και υποχρεώσεις... Το καλοκαίρι αυτό μοιάζει να περνάει τόσο γρήγορα και ομολογώ πως θα μου λείψει αυτή η ανεμελιά του, η απόλυτη ξεγνοιασιά και οι ηλιόλουστες ημέρες. Ακόμη, όμως, υπάρχει χρόνος για εξορμήσεις. Πάντα θα υπάρχει! Αυτό που θα πρότεινα είναι, επιτέλους, να πείτε στους ανθρώπους σας όλα αυτά που αισθάνεστε, να καταπιάνεστε με ό,τι ευχαριστεί μόνο εσάς και να ζείτε την κάθε στιγμή στα άκρα.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

denim-capsule-collection.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η μόδα στρέφεται ολοένα και περισσότερο στη βιωσιμότητα, με νέες τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον. Παγκόσμια brands επιλέγουν το sustainability, δίνοντας το «καλό παράδειγμα». Αυτή τη φορά, η H&M παρουσιάζει την επόμενη γενιά denim, που βασίζεται στην κυκλικότητα και δημιουργήθηκε με καινοτόμα μέσα. Άλλωστε είναι γνωστό πως για την κατασκευή ενός τζιν χρειάζονται πολλά λίτρα νερού, κάτι που είναι επιβλαβ΄ςε για τον πλανήτη.

Αυτή η περιορισμένη έκδοση, είναι η πρώτη ανδρική συλλογή denim κατασκευασμένη από υφάσματα όπως CIRCULOSE® Viscose και TENCEL™ Lyocell με τεχνολογία REFIBRA™, υφαντικές ίνες που κάνουν τη μόδα του αύριο, πραγματικότητα σήμερα. Εξερευνώντας νέα, καινοτόμα υλικά, η H&M επιδιώκει συνεχώς την επίτευξη του στόχου της κυκλικής οικονομίας στη μόδα. Το CIRCULOSE® Viscose είναι μια ίνα κυτταρίνης που δημιουργείται από υπολείμματα υφασμάτων, όπως παλιά denim και ξύλο. Το TENCEL™ Lyocell με τεχνολογία REFIBRA™ είναι μια ίνα κυτταρίνης που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα υπολείμματα βαμβακιού και εν μέρει ξύλο. Η προσθήκη αυτών των υλικών - μαζί με το ανακυκλωμένο βαμβάκι στο πλαίσιο παραγωγής των denim - δημιουργεί υφάσματα που όχι μόνο είναι πιο βιώσιμα, αλλά εκπληκτικά απαλά στην αφή και πιο ρευστά από εκείνα που κατασκευάζονται αποκλειστικά από βαμβάκι. Well done H&M!

Not 

a9be263f2226d6af03c1fc3ffa23fe9b.jpg
Image source: @popsugar

Βαθμολογία: 6/10

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς το τέλος του καλοκαιριού και ο κόσμος της μόδας είναι στραμμένος στις φθινοπωρινές τάσεις. Παρόλα αυτά θα πρέπει να διανύσουμε και μία μικρή μεταβατική περίοδο. Κάθε αλλαγή σεζόν παρατηρώ όλο και περισσότερες γυναίκες οι οποίες δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με την εποχή. Αν είστε λάτρεις της μόδας και θέλετε να δημιουργείτε stylish εμφανίσεις στρέψτε την προσοχή σας στα μεταβατικά κομμάτια. Αφήστε στην άκρη τα πολύ καλοκαιρινά αλλά και τα άκρως φθινοπωρινά. 


Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

pelion1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Ελλάδα είναι μία πραγματικά πανέμορφη χώρα, που δυστυχώς, λόγω της έντονης καθημερινότητας, λόγω των υποχρεώσεων και των απαιτητικών ρυθμών μας, πολλές φορές δεν την απολαμβάνουμε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το γεγονός ότι αυτός ο τόπος έχει να επιδείξει τόσα πολλά τοπία, απέραντο πράσινο, μαγικές διαδρομές και πολλά, πολλά άλλα... Πρόσφατα, βρέθηκα στην περιοχή του Βόλου κι είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές παραλίες του Πηλίου, που βρίσκονται από την πλευρά του Αιγαίου. Τα γαλαζοπράσινα νερά, τα επιβλητικά βράχια και τα κατάλευκα βότσαλα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο και πραγματικά, αν δεν το έχετε κάνει ήδη μέχρι σήμερα, αξίζει να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη περιοχή.

Not

259353885.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Όσο όμορφη κι εντυπωσιακή κι αν είναι η χώρα μας -ωστόσο- αν εμείς οι ίδιοι δεν τη φροντίσουμε όπως πρέπει, τότε στο μέλλον η εικόνα της δε θα είναι η ίδια. Είναι πάρα πολύ άσχημο να φεύγει κανείς από μία παραλία και να αφήνει σε αυτήν όλα τα σκουπίδια του. Είναι άσχημο να μην αγαπάμε και να μην προσέχουμε τον τόπο μας. Δεν είναι δύσκολο και δεν απαιτεί κόπο και χρόνο. Αν κάνουμε όλοι τα αυτονόητα, τότε η αλλαγή θα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής!

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

scotland1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Είναι απαραίτητο μια Πολιτεία να σέβεται τους πολίτες της, έχοντας τις ανάγκες τους ως προτεραιότητα. Ένα όμορφο και ενδιαφέρον παράδειγμα αποτελεί η Σκωτία, η οποία, όπως διαβάσαμε πρόσφατα, έθεσε σε ισχύ έναν νόμο, ο οποίος αποτελεί μια σειρά προγραμμάτων, σχεδιασμένων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Συγκεκριμένα, ο ιστορικός αυτός νόμος αφορά στην δωρεάν διανομή προϊόντων περιόδου προς τον γυναικείο πληθυσμό σε όλα τα δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και πανεπιστημίων. Χαίρομαι τόσο πολύ που οι κυβερνήσεις προχωρούν δυναμικά και αξιολογούν τις κοινωνικές τους δομές και λειτουργίες με κεντρικό άξονα την ισοτιμία. Ελπίζω σύντομα να εφαρμοστεί και στη χώρα μας αντίστοιχη αρχή, θα διευκολύνει την καθημερινότητα πολλών κοριτσιών!

Not

evros.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Εν έτει 2022 η σκληρότητα, η βία και οι αντίξοες συνθήκες, τις οποίες βιώνουν ειδικά τα ανήλικα παιδιά, αποτελούν στοιχεία που πάντα με στενοχωρούσαν και μ' έκαναν να αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα. Πριν λίγες ημέρες, διαβάσαμε για τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού σε νησίδα του Έβρου, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να μεταβεί σε ελληνικό έδαφος από την Τουρκία μαζί με μια ομάδα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως αναφέρεται, σπρώχτηκαν προς την νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Είναι πολύ σημαντικό να κυριαρχεί η νομιμότητα και η ισότητα, ο σεβασμός προς κάθε κράτος. Όμως βλέπουμε, για ακόμη μια φορά δυστυχώς πως τα πρώτα θύματα είναι πάντα οι αγνές ψυχές. Λυπάμαι...