fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

kapl9167.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο δυναμισμός και η λιτότητα που χαρακτηρίζουν τα σχέδια της POLINA ELLIS, διοχετεύονται μέσα από τις καθαρές, γεωμετρικές, και δωρικές τους γραμμές, κάνοντας τα ιδανικά για όλους, άνδρες και γυναίκες. Το ανδρικό κόσμημα πάντα υπήρχε στις συλλογές της. Κομμάτια που φοριούνται και από τα δύο φύλα, και άλλα κατ' εξοχήν ανδρικά. Ήρθε τώρα όμως η στιγμή τα συγκεκριμένα κοσμήματα να αποκτήσουν δικό τους "χώρο" και να ενσωματωθούν στη δική τους οικογένεια που απευθύνεται στο αντίστοιχο κοινό. Η ENOSIS οδηγεί στο ΟΛΟΝ, στο ΕΝΑ, δημιουργώντας μια νέα οικογένεια την ONE. Μία παράμετρος της έννοιας της ένωσης που αφορά και τα δύο φύλα. Μπορεί να σημαίνει ένωση με τους άλλους, με την φύση, αλλά και με την ίδια μας την ψυχή!

Not 

34ad9983ccd0916510c66c164c851f00.jpg
Image source: @stealthelook

Βαθμολογία: 4/10

Σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών ήταν ανυπόφορες αλλά και οι συνεχόμενες βροχές τείνουν να γίνουν κάτι αντίστοιχο, κυρίως αυτό το Σαββατοκύριακο που για πολλούς αποτελεί τριήμερο. Αυτές οι απότομες εναλλαγές και τα ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι το περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και έντονο απ' ότι πιστεύουμε. Άραγε έχει μείνει χρόνος για αλλαγή ή έχουν τελειώσει όλα; 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

lens-shop-campaign-2022-00748-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ελληνικά brands εντάσσονται δυναμικά στον χώρο της μόδας, δημιουργώντας τις δικές τους, προσωπικές συλλογές. Ένα από αυτά είναι το διάσημο brand οπτικών Lenshop, το οποίο εδώ και 3 γενιές παρουσιάζει μία ακαταμάχητη συλλογή από επώνυμα γυαλιά ηλίου και οράσεως. Φέτος, λανσάρουν για πρώτη φορά τη δική τους συλλογή, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με την άριστη τεχνογνωσία. Με περισσότερα από είκοσι σχέδια που ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητά τους, την ποιοτική κατασκευή τους και την προσοχή στη λεπτομέρεια, η συλλογή Lenshop αποθεώνει το αβίαστο στυλ της Generation X, αγκαλιάζοντας το multitasking και τη value for money προσέγγιση. Ανάμεσα τους θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, όπως κλασικοί μεταλλικοί aviator και driver σκελετοί οι οποίοι μεταμορφώνονται σε χρωματιστούς καθρέφτες. Το μόνο που μένει είναι να ανακαλύψετε το αγαπημένο σας!

Not 

dbf8d12d73ec5e4309a42b2518ef24ea.jpg
Image source: @elle

Βαθμολογία: 6/10

Οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου που κυριαρχούν είναι πολλές με τα έντονα σχέδια, τα oversized κομμάτια και τους πολύχρωμους φακούς να βρίσκονται στο επίκεντρο. Παρόλα αυτά, όπως και όλα τα trends θα πρέπει να δοκιμάσετε και να καταλήξετε σ' αυτό που σας ταιριάζει και αναδεικνύει το στιλ και την προσωπικότητά σας. Δεν χρειάζεται να τα επιλέξετε επειδή είναι τάσεις. Αν δεν νιώθετε άνετα, μπορείτε να κινηθείτε σε κλασικές επιλογές, όπως είναι τα total black, τα aviators αλλά και τα cat-eyes!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

fuobrx6xeaapwii.webp
Βαθμολογία: 10/10

Aπό τη μία ο πόλεμος, από την άλλη η ελπίδα. Η θέληση για ζωή. Η νεανική επιμονή. Η Ουκρανία εξακολουθεί να δέχεται τα σκληρά χτυπήματα της Ρωσίας, ωστόσο μαθητές ενός σχολείου στο Χάρκοβο, ήρθαν να μας δείξουν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Το σχολείο τους καταστράφηκε ολοσχερώς, όμως, κάπου εκεί μέσα στους βομβαρδισμένους τοίχους, αυτά τα νέα παιδιά γιόρτασαν την αποφοίτησή τους και χόρεψαν μπροστά από τα χαλάσματα. Το συγκινητικό video ανέβηκε -μεταξύ άλλων- και στο Twiiter από το Υπουργείο Εξωτερικών, με τους μαθητές να χορεύουν φορώντας τα καλά τους ρούχα και τον κόσμο να τους θαυμάζει, ενώ από πίσω διακρίνονται οι στρατιώτες. Μία συγκλονιστική εικόνα, που παρουσιάζει δύο κόσμους. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε, το πού ανήκουμε…

Not 

police.jpeg

Βαθμολογία: 0/10

Είναι πραγματικά απίστευτο, τραγικό αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Μέσα σε λίγες -μόνο- ημέρες αθώες ψυχές έχασαν τη ζωή τους σε πολύνεκρες επιθέσεις σε super market, σε σχολείο και σε ένα νοσοκομείο, ενώ τώρα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό. Ένα αγόρι δύο ετών σκότωσε τον πατέρα του στη Φλόριντα, όταν τον πυροβόλησε στην πλάτη με πιστόλι που είχε αφήσει αυτός σε δωμάτιο της κατοικίας τους. Το μικρό παιδί είδε το συγκεκριμένο αντικείμενο μπροστά του και ξεκίνησε να το περιεργάζεται, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον πατέρα του, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο διάλογος για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων, ενώ η λίστα με τους ανθρώπους που χάνουν τόσο άδικα τη ζωή τους μεγαλώνει. Οι Αμερικανοί ξεσπούν κι αντιδρούν, απαιτώντας άμεσες κινήσεις κι όλοι εμείς αναρωτιόμαστε: Για ποιο λόγο δεν απαγορεύεται -επιτέλους- η οπλοκατοχή;

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

nai-stefanos-xenakis-ft-v02-1.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Ο Στέφανος Ξενάκης μόλις έβγαλε το καινούργιο του βιβλίο και απέδειξε σε όλους, για ακόμη μια φορά πως τελικά οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν ζωή, καριέρα και πραγματικότητα σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Με το δικό του "Ναι" και με τα άλλα τόσα βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες έκανε το δικό του όνειρο πραγματικότητα βοηθώντας τον κόσμο να πάει ένα βήμα παρακάτω. Κύριε Στέφανε σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε μια μέρα να γίνουμε σαν εσάς. Ελεύθεροι.

Not

shutterstock-1657474324-1.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι τόσο μέσα στη δυστυχία τους που το μόνο που μπορούν να δουν μπροστά τους είναι άλλους ανθρώπους να περνούν το ίδιο. Απεύχονται δειλά, μέσα στο μυαλό τους την ελευθερία σου, απεύχονται τα καλά σου και κυρίως απεύχονται όλα όσα δεν κατάφεραν να είναι. Να γίνονται κάθε μέρα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε καμία τους πραγματικότητα δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την προσπάθεια και βλέπουν μόνο τη φωτεινή πλευρά της επιτυχίας. Ξανά, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ποτέ δε θα ευτυχήσουν. Γιατί; Γιατί απλώς καθρεφτίζουν τα πάντα μέσα από τη δική τους πραγματικότητα. Τι θα λέγατε να πάμε όλοι μαζί σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας; Νομίζω πως πια είναι αργά για όλους όσους σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Ο πλανήτης προχωράει και όποιος μένει πίσω είναι καταδικασμένος.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

05b8b651-e8ea-4f59-8385-24cb93093c20-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Τεχνολογία και ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινή δυνατή «γροθιά». Στην Παλαιστίνη, μια νέα εφαρμογή για κινητά επιτρέπει στις γυναίκες - θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης να αναφέρουν το γεγονός ανώνυμα. Η εφαρμογή έχει τον τίτλο “Masahatuna” ή “My spaces” («οι χώροι μας») και έχει δημιουργηθεί από την Αλάα Χούτχουτ, μια μηχανικό υπολογιστών από τη Γάζα. Στόχος είναι να δομηθεί μια ισχυρή και ασφαλής κοινότητα γυναικών, οι οποίες θα αισθάνονται άνετα να ζητήσουν ψυχολογική και ιατρική βοήθεια και δεν θα φοβούνται να συζητήσουν ανοιχτά τις δύσκολες εμπειρίες που βιώνουν. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει να έχει θετικά αποτελέσματα και να επεκταθεί σε κάθε χώρα. Ο θύτης δεν έχει συγκεκριμένο χρώμα και οικονομικό, μορφωτικό και κοινωνικό background!

Not 

167158487-294390102039061-5040792217078952789-n-1.jpg

Βαθμολογία: 1/10

«Μία νύχτα στο αυτόφωρο ή πόσο αληθινά έτοιμοι είμαστε να μιλήσουμε για την κακοποίηση». Έτσι ξεκίνησε τον δημόσιο διάλογο μαζί με την επίσημη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, Γιούλικα Σκαφιδά. Mε μια προσωπική, ειλικρινή εξομολόγηση μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της εμπειρία και την κακοποίησή της επειδή υπερασπίστηκε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Όπως η ίδια έγραψε: «Πριν λίγες μέρες πέρασα τη νύχτα μου στο αυτόφωρο. Έπεσα θύμα ξυλοδαρμού επειδή προσπάθησα να υπερασπιστώ κοντινό μου άνθρωπο που δέχεται καιρό τώρα κακοποιητική συμπεριφορά. Η κοινωνία αντιμετωπίζει τη γυναικεία κακοποίηση με μεγάλη υποκρισία. Γιατί ενώ στη θεωρία υπερασπίζεται τα θύματα και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, στην πράξη στρέφει αλλού το βλέμμα». Άλλο ένα ισχυρό δείγμα βίας μπροστά μας με θύμα το γυναικείο φύλο και αναρωτιέμαι πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την ολοκληρωτική λύτρωση και για πόσο ακόμη θα κυβερνά η «οργανωμένη» σιωπή…