fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο περιζήτητες τάσεις στον χώρο του design για το καλοκαίρι του 2024
INTERIORS

Οι πιο περιζήτητες τάσεις στον χώρο του design για το καλοκαίρι του 2024

Τα trends που θα χαρίσουν ένα total refresh στην κατοικία σας


Το φετινό καλοκαίρι φέρνει μια φρέσκια πνοή στον κόσμο του design, συνδυάζοντας τεχνολογικές καινοτομίες με φυσικά στοιχεία κι έμφαση στη βιωσιμότητα. Ας δούμε τις κορυφαίες τάσεις που θα κυριαρχήσουν αυτήν την εποχή, τις οποίες κάθε λάτρης της διακόσμηση πρέπει να ακολουθήσει.

It's time for a makeover!

1. Βιωσιμότητα και Οικολογικός Σχεδιασμός 

Η βιωσιμότητα συνεχίζει να αποτελεί κύριο άξονα στον κόσμο του design. Τα φιλικά υλικά προς το περιβάλλον, όπως το ανακυκλωμένο πλαστικό, το μπαμπού και το χαρτί, κερδίζουν έδαφος. Οι experts του είδους ενσωματώνουν «πράσινες» πρακτικές σε όλες τις εκφάνσεις του σχεδιασμού, από την παραγωγή μέχρι την τελική χρήση των προϊόντων. Επίσης, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση των υλικών γίνεται πιο δημοφιλής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κομψά και λειτουργικά αντικείμενα από πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούνται αχρείαστα. 

white-painted-filigree-molding-1.jpg
Image source: Centsational Style

3. Φυσικά Υλικά και Οργανικά Στοιχεία

Τα φυσικά υλικά και οι οργανικές φόρμες επιστρέφουν δυναμικά. Ξύλο, πέτρα, πηλός και μάρμαρο χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια αίσθηση σύνδεσης με τη φύση. Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα με καμπύλες και οργανικές γραμμές προσδίδουν μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους. Όσο πιο natural είναι οι επιλογές σας για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, τόσο πιο "in" θεωρούνται για το φετινό καλοκαίρι.

3. Minimal και Καθαρή Αισθητική 

Ο μινιμαλισμός παραμένει on top και το καλοκαίρι του 2024, με έμφαση στις καθαρές γραμμές, τα απλά σχήματα και τη λειτουργικότητα. Οι εσωτερικοί χώροι και τα items σχεδιάζονται με γνώμονα την απλότητα και την πρακτικότητα, αποφεύγοντας τις περιττές λεπτομέρειες. Η αισθητική αυτή ενισχύει το vibe ηρεμίας και τάξης και αυτό είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για τη summer season.

parisian-bedroom-with-classic-white-linens-via-zara-home.webp
Image source: My Chic Obsession

4. Βιοφιλικός Σχεδιασμός 

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός εστιάζει στην ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων στον εσωτερικό χώρο. Φυτά εσωτερικού χώρου, natural φως και υλικά που παραπέμπουν στη φύση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του στιλ. Οι χώροι σχεδιάζονται έτσι ώστε να προάγουν την ευεξία και τη σύνδεση με το περιβάλλον.

5. Ψηφιακή Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα 

Οι τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν την ψηφιακή τέχνη και την εικονική πραγματικότητα στο προσκήνιο. Η χρήση της εικονικής πραγματικότητας για την προεπισκόπηση των σχεδίων πριν από την υλοποίησή τους γίνεται όλο και πιο κοινή, επιτρέποντας στους interior designer και στους πελάτες τους να δουν και να τροποποιήσουν τα σχέδια σε πραγματικό χρόνο, πριν καταλήξουν στο στιλ που ταιριάζει στο δικό τους σπίτι.

uchronia-paris-apartment-living-room-2-64e488d118c5e.jpg
Image source: ELLE Decoration UK

6. Έντονα Χρώματα και Αντισυμβατικοί Συνδυασμοί 

Το καλοκαίρι του 2024, τα έντονα χρώματα και οι αντισυμβατικοί συνδυασμοί κυριαρχούν. Οι σχεδιαστές πειραματίζονται με ζωντανές αποχρώσεις και τολμηρές αντιθέσεις, δημιουργώντας χώρους που αποπνέουν ενέργεια και ζωντάνια. Χρώματα όπως το λαμπερό κίτρινο, το βαθύ μπλε και το φλογερό κόκκινο είναι στις πρώτες προτιμήσεις. 

7. Ρετρό και Vintage Επιρροές 

Οι ρετρό και vintage επιρροές συνεχίζουν να επηρεάζουν το design, με αναφορές στις δεκαετίες του '70 και του '80. Έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία με ρετρό αισθητική, όπως γεωμετρικά μοτίβα και έντονα χρώματα, επανέρχονται στα trends, προσδίδοντας μια νοσταλγική νότα στους σύγχρονους χώρους.

25location-paris-mediumsquareat3x.jpg
Image source: The New York Times

8. Πολυλειτουργικότητα κι Ευελιξία 

Οι ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για ευελιξία και πρακτικότητα οδηγούν στη δημιουργία πολυλειτουργικών προϊόντων. Έπιπλα που μπορούν να μετατραπούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες μας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτή η τάση αντανακλά τη στροφή προς τη δημιουργία ευέλικτων και προσαρμόσιμων χώρων.