fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίζατε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη και το καλοκαίρι;
FACE & BODY

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη και το καλοκαίρι;

Ας ξεκαθαρίσουμε τον "μύθο" γύρω από τα ρετινοειδή προϊόντα...


Από την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας έως την απαλλαγή από τους πόρους, η ρετινόλη αποτελεί προϊόν-star για πολυάριθμους λόγους. Είναι το αγαπημένο μας συστατικό κατά της γήρανσης και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην ακμή. Όμως γιατί ακούμε συνεχώς ότι πρέπει να την αποχωριζόμαστε το καλοκαίρι; Σας έχουμε υπέροχα νέα: Είναι ένας μύθος ομορφιάς ότι τα ρετινοειδή πρέπει να αποφεύγονται το καλοκαίρι για την αποφυγή ερεθισμών. Στην πραγματικότητα, μπορούν - και πρέπει - να χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο.

Παρακάτω, έχουμε ανακαλύψει τα κόλπα για τη σωστή χρήση του χρυσού συστατικού περιποίησης της επιδερμίδας, όταν η υπεριώδης ακτινοβολία, η ζέστη και η υγρασία κορυφώνονται!
snapinstaapp-448518182-444851688329981-3136580896489990580-n-1024.jpg

Τα skin benefits δεν διαθέτουν εποχή

Τα ρετινοειδή -όρος-ομπρέλα για όλα τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που προέρχονται από τη βιταμίνη Α- είναι το κλειδί για την πρόληψη και την καταπολέμηση των σημείων γήρανσης και είναι εξαιρετικές προσθήκες στις περισσότερες ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας όλο το χρόνο. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συνιστούν ανεπιφύλακτα να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη ρετινόλη όλο το χρόνο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα συνταγογραφούμενο ρετινοειδές, όπως η τρετινοΐνη, η έναρξη και η διακοπή γενικά δεν συνιστάται, επειδή το δέρμα σας πιθανότατα θα πρέπει να επαναπροσαρμοστεί (ή αλλιώς να "ρετινοποιηθεί") στο συστατικό από την αρχή μετά από πολύ μεγάλο διάλειμμα - και η ρετινοποίηση είναι συνήθως μια δυσάρεστη διαδικασία που προκαλεί ευαισθησία, ερυθρότητα και ξεσπάσματα ακμής. Συν τοις άλλοις, δεν θέλουμε να χάσουμε τα εκπληκτικά οφέλη της ρετινόλης για το μισό χρόνο.

Τα ρετινοειδή αποτρέπουν στην πραγματικότητα την ηλιακή βλάβη

Ένα από τα απίστευτα οφέλη της βιταμίνης Α είναι ότι μπορεί να εμποδίσει τη διάσπαση του κολλαγόνου, η οποία αυξάνεται το καλοκαίρι λόγω της επιπλέον έκθεσης στον ήλιο. Έτσι, με τη χρήση ρετινοειδών το καλοκαίρι, μπορεί να αρχίσει να εξουδετερώνεται μέρος της ηλιακής βλάβης που συμβαίνει καθ' όλη τη διάρκεια των ηλιόλουστων μηνών. 

snapinstaapp-447932502-391871383205948-6602968261024001319-n-1080.jpg

Πυκνώνουν αντί να λεπταίνουν το δέρμα

Ένας άλλος μεγάλος μύθος της ρετινόλης είναι ότι η βιταμίνη Α λεπταίνει το δέρμα. Στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο. Η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, καθιστώντας το δερματικό στρώμα παχύτερο, πιο σφριγηλό και ισχυρότερο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει πιο υγιές, πιο σφριγηλό και, τελικά, πιο λαμπερό καλοκαιρινό δέρμα.

Οι κανόνες της καλοκαιρινής σας ρετινόλης...

Ξεκινήστε αργά

Εάν έχετε δεσμευτεί για την προστασία από τον ήλιο, είναι απολύτως εντάξει και ασφαλές να ξεκινήσετε τη ρετινόλη το καλοκαίρι Η πραγματικότητα είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας οποιαδήποτε εποχή του έτους. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου, ωστόσο, ότι όταν το δέρμα σας προσαρμόζεται σε ένα ρετινοειδές, μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και ξεφλούδισμα σε μερικούς ανθρώπους - γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε σιγά σιγά και να δείτε πώς το δέρμα σας προσαρμόζεται στο συστατικό.

Χρησιμοποιήστε ένα ρετινοειδές τη νύχτα

Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο φωτοευαίσθητο και επομένως πιο ευάλωτο σε δερματικές βλάβες. Επιπλέον, τα ίδια τα ρετινοειδή διασπώνται στο υπεριώδες φως, οπότε γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Γι' αυτό πρέπει να τα εφαρμόζετε μόνο τη νύχτα, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

29d0fee82aed16acd3d0214c2bb84d3d.jpg


Ενυδάτωση σε βάθος

Οι ειδικοί συνιστούν την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πάνω από έναν ορό ρετινόλης. Οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν να κλειδώσουν όλα τα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν θρέψη και ενυδάτωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή, καθώς μπορεί να είναι ξηραντικά και ερεθιστικά για το δέρμα.

Δεσμευτείτε στο SPF

Αν υπάρχει κάτι που οι ειδικοί τονίζουν ξανά και ξανά, αυτό είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με ευλάβεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι συμπεριφορές που προστατεύουν από τον ήλιο, όπως η αποφυγή του ήλιου, τα καπέλα με φαρδύ γείσο, τα γυαλιά ηλίου, τα καθημερινά τοπικά αντιοξειδωτικά και ένας δείκτης προστασίας 30 ή υψηλότερος (με συχνή επαναληπτική εφαρμογή) είναι όλα βασικά εδώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη σας ακόμη και το βράδυ πριν από μια μέρα στην παραλία, αρκεί να τηρείτε αυτές τις οδηγίες. Αν αυτό είναι δύσκολο να τηρηθεί, είναι προτιμότερο να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το ρετινοειδές σας για τρεις έως πέντε ημέρες πριν από τις διακοπές σας και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.