fbpixel

Search icon
Search
Οι Κυριακάτικες συνήθειες που θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για τη νέα εβδομάδα
WELLNESS

Οι Κυριακάτικες συνήθειες που θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για τη νέα εβδομάδα

Plus, μπορείτε να τις καθιερώσετε για να αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά σας


Η Κυριακή ήταν από πάντα η μέρα που μας άγχωνε περισσότερο και μας κάνει να σκεφτόμαστε πόσο ιδανικό θα ήταν εάν υπήρχε μια ακόμα μεταβατική μέρα ανάμεσα σε αυτήν και τη Δευτέρα. Σήμερα, προετοιμαζόμαστε για μια νέα εβδομάδα που ξεκινάει και προσπαθούμε να αφήσουμε στην άκρη το στρες και τη σκέψη πως το Σαββατοκύριακο πέρασα τόσο γρήγορα. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις συνήθειες που μπορείτε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια καινούρια εβδομάδα!

Καταγράψτε τις υποχρεώσεις της νέας εβδομάδας

Είναι αλήθεια πως όταν γράφουμε σε ένα χαρτί, στην ατζέντα ή στο κινητό μας όσα έχουμε να κάνουμε μέσα σε μια μέρα, είναι ανακουφιστικό όταν έρχεται η στιγμή που δίπλα σε όλα αυτά υπάρχει ένα "check". Πριν περάσει η ώρα, λοιπόν, βάλτε σε τάξη τις υποχρεώσεις σας, τόσο τις σημερινές όσο και ολόκληρης της εβδομάδας, φροντίζοντας να τις φέρετε εις πέρας την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μη σας πιάσει πανικός.

149df7c466a4d50818b2931a8e4a2f17.jpg

Βάλτε σε τάξη τους προσωπικούς σας χώρους

Μια συνήθεια που καλό είναι να ακολουθείτε συχνά. Οι προσωπικοί μας χώροι είναι ο «καθρέφτης» της προσωπικότητάς μας, γι' αυτό κι είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή εικόνα τους. Καθαρίστε τους και βάλτε σε τάξη τα πράγματά σας, ώστε να επικρατήσει η αρμονία, χωρίς να χρειαστεί να το κάνετε από βδομάδα μαζί με όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να διευθετήσετε. 

Προετοιμάστε μερικά από τα γεύματά σας

Αγαπάτε να μαγειρεύετε, αλλά πολλές φορές ο χρόνος σάς πιέζει κι έτσι το αποφεύγετε; Σήμερα, λοιπόν, που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο μπορείτε να προετοιμάσετε κάποια από τα γεύματα της εβδομάδας - κάτι που θα βοηθήσει πολύ ειδικά εσάς που κάνετε διατροφή. Μαγειρεύοντας από την Κυριακή, θα μειώσετε τα περιττά έξοδα από το delivery και θα έχετε σπιτικό φαγητό, το οποίο μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για την ημέρα που θα το χρειαστείτε.

anti-trend-street-style-305959-1678142459810-image700x0c.jpg
Image source: Who What Wear

Σκεφτείτε από σήμερα τα everyday looks σας

Κι αυτή η συνήθεια έχει να κάνει με τον χρόνο που ενδεχομένως δεν έχετε. Σίγουρα σας έχει συμβεί να σπαταλάτε πολλή ώρα μπροστά στην ντουλάπα σας τα πρωινά και να σκέφτεστε τι θα φορέσετε. Γι' αυτό, λοιπόν, ετοιμάστε από τώρα κάποια outfits για να βγείτε από αυτήν τη δύσκολη θέση, που σας στερεί χρόνο από κάτι άλλο - ίσως πιο σημαντικό.

Πείτε «ναι» στο digital detox

H Κυριακή είναι η ιδανική μέρα για να βάλετε σε mute τα notifications σας και να πείτε «ναι» στο digital detox. Αφήστε στην άκρη τις συσκευές σας και γεμίστε τον χρόνο σας πιο δημιουργικά. Μερικά από αυτά που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο, να γυμναστείτε ή να περπατήσετε στην πόλη.

hydration-skincare.jpg

Ώρα για pampering

Μετά από μια γεμάτη μέρα, δεν έχετε παρά να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και τα αγαπημένα σας έλαια, και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης, δίχως έννοιες και σκέψεις που σας αγχώνουν. Κάντε τα beauté σας κι νιώστε έτοιμοι και φρέσκοι για να υποδεχθείτε τη νέα εβδομάδα. Plus, φροντίστε να κοιμηθείτε νωρίς ώστε να ξεκουραστείτε περισσότερο.

Happy Sunday!