Ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας και παράλληλα το πιο θρεπτικό αλλά και γευστικό το πρωινό ή το γνωστό σε όλους brunch μπορεί να πάρει νέα διάσταση μέσα από συνταγές που εξιτάρουν τον ουρανίσκο μας και δίνουν στα Σαββατοκύριακα μας νέα διάθεση.
Παρακάτω ανακαλύψτε τις συνταγές για τέλειο brunch που θα σας φτιάξει τη διάθεση!
The avocado toast
Υλικά:
- Φέτες ψωμιού
- Ένα ώριμο αβοκάντο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Φρυγανίστε όσο ψωμί σε φέτες θέλετε ή ψήστε το στην τοστιέρα. Όταν πάρει χρώμα και γίνει τραγανό, βγάλτε το και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο για να κρυώσει. Καθαρίστε το αβοκάντο με τη βοήθεια ενός κουταλιού και στη συνέχεια κόψτε το με ένα μαχαίρι. Όταν το ψωμί κρυώσει αλείψτε το αβοκάντο στην επιφάνεια των φετών, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού για περισσότερη γεύση και απολαύστε. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τυρί κρέμα, λίγη φέτα, ντομάτα, κάποιο αλλαντικό ή ακόμα και αβγά.
Βάφλες με topping της αρεσκείας σας
Υλικά
- 3/4φλ. Αλεύρι βρώμης (εναλλακτικά αλέστε νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ)
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 1κ.γλ. Baking powder
- Bluberries
- Μέλι
- Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σας σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε τα μέχρι να πολτοποιηθούν. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις βάφλες σας. Μπορείτε να γαρνίρετε με μούρα, μέλι και φυστικοβούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό εσείς επιθυμείτε.
Κρέπες με μέλι ή σοκολάτα και φρούτα
Υλικά
Για τις κρέπες
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
- λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα φρούτα εποχής
- μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος. Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα της κρέπας και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μείγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες. Αν θέλετε πιο χοντρές κρέπες προσθέστε περισσότερη ποσότητα. Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες. Δοκιμάστε να τις γεμίσετε ή να τις περιχύσετε με μέλι, σοκολάτα, μπανάνα, φρούτα, ή ακόμα και παγωτό.