fbpixel

Search icon
Search
Οι καλύτερες κλασικές ταινίες που θα σας βάλουν σε winter mood
ARTS & CULTURE

Οι καλύτερες κλασικές ταινίες που θα σας βάλουν σε winter mood

Ιδανικές για τα cozy βράδια στο σπίτι


Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για να απολαύσουμε βραδιές στο σπίτι, είτε μόνοι είτε με παρέα. Η καλύτερη συντροφιά μας δε θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από μια ταινία, ενώ δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από μια παραγωγή που θα μας βάλει στο απόλυτο winter mood. Γι' αυτό κι εμείς καταγράψαμε παρακάτω τα all time classic films, που ενδείκνυνται γι' αυτόν τον σκοπό και είμαστε σίγουροι πως θα τις λατρέψετε όσο εμείς.

Παρακάτω, οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που δε χορταίνουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!

Far From Heaven

image-w1280.jpg

Μια ταινία που κατέκτησε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ -ανάμεσα στις οποίες μια για την Julianne Moore, αλλά και μια στην κατηγορία Καλύτερης Φωτογραφίας- γεγονός που την κάνει μια από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών. Μια χειμερινή καρτ ποστάλ, μια μελαγχολική πρωταγωνίστρια και η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής σε όλο της το μεγαλείο. Μια γυναίκα ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είναι ομοφυλόφιλος, αλλά το πραγματικό σκάνδαλο ξεσπά όταν η ίδια εμφανίζεται δημόσια με τον μαύρο κηπουρό της - κάτι το τολμηρό για το ρατσιστικό Κονέκτικατ του 1957. Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Dennis Quaid, Dennis Haysbert κ.ά.


Lost in Translation

lostintranslation.jpg

Πρόκειται για ακόμα μία all time classic ταινία, που έκανε ευρέως γνωστή την Scarlett Johansson και είμαστε σίγουροι πως θα τη γνωρίζετε. Η μελαγχολία της πρωταγωνίστριας μοιάζει να συμπληρώνει την όλη ατμόσφαιρα των πρώτων κρύων ημερών, ενώ όλες οι αιωρούμενες ψυχές αυτού του κόσμου βρίσκονται στο επίκεντρο. Έρωτες και πάθη και όλα τα προβλήματα που αυτά μπορεί να φέρουν θα σας συναρπάσουν. Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Bill Murray, Akiko Takeshita κ.ά.


The Holiday

holiday-patman-650x366.jpg

Δύο γυναίκες, η μία στο Λος Άντζελες και η άλλη στο Λονδίνο, δύο διαφορετικές καθημερινότητες και πολλές ζωές που πρόκειται να αλλάξουν. Όταν μια διάσημη star, την οποία υποδύεται η Cameron Diaz αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες ερωτικές απογοητεύσεις της, αποφασίζει να αλλάξει για μερικές ημέρες διαμέρισμα με μια πιο συντηρητική γυναίκα, που ενσαρκώνει η Kate Winslet. Πολλά ανορθόδοξα γεγονότα μετά και φυσικά, ένας καινούργιος έρωτας, θα φέρουν τα πάνω-κάτω στη ζωή των δύο πρωταγωνιστριών και θα τους διδάξουν πως η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη εκπλήξεις. Πρωταγωνιστούν: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law κ.ά.


While You Were Sleeping

sleeping-movie1215.jpg

Σε σκηνοθεσία Jon Turteltaub, το "While You were Sleeping" ακολουθεί τη Lucy, η οποία εργάζεται ως υπάλληλος του Transit Worker του Σικάγο. Κάποια στιγμή καταφέρνει να σώσει έναν ξένο, τον Peter, μετά από μια σύγκρουση από ένα παρ' ολίγον θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Η ίδια τον πηγαίνει στο νοσοκομείο, όπου εκεί το προσωπικό υποθέτει ότι είναι ζευγάρι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ξεκινάει να ερωτεύεται τον αδερφό του Peter, Jack. Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Peter Gallagher, Bill Pullman κ.ά.


Carol

fb-carol.jpg

Το "Carol" του Todd Haynes είναι μία ρομαντική δραματική ταινία που γιορτάζει την ένωση της αγάπης πέρα από τις προκαταλήψεις του φύλου. Γυρισμένη στο Μανχάταν της δεκαετίας του 1950 ακολουθεί τη ζωή της Therese Belivet, η οποία συναντά την Carol, μία γοητευτική γυναίκα με εκλεπτυσμένο γούστο και πολλές απαιτήσεις. Οι δύο τους αναπτύσσουν ένα μοναδικό δεσμό που όσο περνάει ο χρόνος δυναμώνει. Παρότι η αγάπη τους θεωρείται από πολλούς «απαγορευμένη», εκείνες δημιουργούν κάτι που με τη βοήθεια του πνεύματος των Χριστουγέννων δε μπορεί, παρά να ξεχωρίσει. Πρωταγωνιστούν: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson κ.ά.

Κεντρική φωτογραφία: Carol