fbpixel

Search icon
Search
All-time classic χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε από τώρα
ARTS & CULTURE

All-time classic χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε από τώρα

Γιατί πότε δεν είναι «πολύ νωρίς»...


Μετρώντας πλέον αντίστροφα τις ημέρες για τα Χριστούγεννα, δεν γίνεται να παραλείψουμε την αγαπημένη μας συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το να παρακολουθούμε all-time favorite εορταστικές ταινίες. Είτε μόνοι στη θαλπωρή του σπιτιού είτε με παρέα σε christmas gatherings, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα films που μπορείτε να απολαύσετε από τώρα και τα οποία θα σας εισάγουν στο κλίμα της εποχής και του επόμενου μήνα που έρχεται! 

Love Actually

titlo-JIBtN.jpg

Ιστορίες αγάπης στο μαγευτικό Λονδίνο και μια σειρά συναρπαστικών γεγονότων που μας κρατούν το ενδιαφέρον από το 2003. Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει ένα Χριστουγεννιάτικο Νο1 στα charts; Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή της πιο δημοφιλούς κοπέλας στο σχολείο; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντώνται στις δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα. Στο γιορτινό αυτό παιχνίδι της αγάπης υπό τα φώτα του Λονδίνου, συμμετέχουν πρωθυπουργοί, rock stars, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί, αποδεικνύοντας πως η αγάπη βρίσκεται παντού. Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson κ.ά.

Edward Scissorhands

2-809jA.jpg

Ο χλωμός και -πάντα- επίκαιρος ψαλιδοχέρης τον οποίο υποδύεται ο Johnny Depp ξεχωρίζει μέσα στο φανταστικό τοπίο των Χριστουγέννων σε μια ταινία του Tim Burton, που άφησε εποχή. Ο Edward, η τεχνητή δημιουργία ενός εξερευνητή που δεν πρόλαβε να τον ολοκληρώσει, παρέμεινε για πολλά χρόνια μόνος του, ώσπου τον ανακάλυψε η Peg. Μετά την απόφασή της να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, οι εξελίξεις ξαφνιάζουν όταν το καλόκαρδο ρομπότ ερωτεύεται την Kim, την έφηβη κόρη της οικογένειας. Μια γειτονιά με πολλές απορίες, σκάνδαλα που θυμίζουν πως η ανθρώπινη φύση έχει ριζωμένη μέσα της τη ζήλια και τα Χριστούγεννα που φροντίζουν πάντα να δίνουν σε κάθε σκηνή μια πιο λυρική διάσταση.

You got Got Mail

17watching-mail2-promo-superjumbo-v2.jpg

Mια αμερικανική ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία της Nora Ephrot. Όλα ξεκινούν όταν η Kathleen Kelly (Meg Ryan) ξεκινά να συνομιλεί μέσω email -και με το ψευδόνυμο "Shopgirl"- με τον άγνωστο "NY152" ή αλλιώς Joe Fox (Tom Hanks). Οι δύο τους ανακαλύπτουν τα όρια μιας διαδικτυακής σχέσης χωρίς λεπτομέρειες, χωρίς ονόματα, χωρίς πληροφορίες καριέρας ή κοινωνικής τάξης μέχρι που κάποια στιγμή όλα αλλάζουν. Ο Joe, χωρίς να το γνωρίζει, γίνεται ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της και προσπαθεί να βρει τρόπο να της αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

While You Were Sleeping

sleeping-movie1215.jpg

Σε σκηνοθεσία Jon Turteltaub το «While You were Sleeping» ακολουθεί τη Lucy (Sandra Bullock) η οποία εργάζεται ως υπάλληλος του Transit Worker του Σικάγο. Κάποια στιγμή καταφέρνει να σώσει έναν ξένο, τον Peter (Peter Gallagher) μετά από μια σύγκρουση από ένα παρ' ολίγον θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Η ίδια τον πηγαίνει στο νοσοκομείο, όπου εκεί το προσωπικό υποθέτει ότι είναι ζευγάρι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ξεκινάει να ερωτεύεται τον αδερφό του Peter, Jack (Bill Pullman).

The Holidays

2-7O695.jpg

Δύο γυναίκες, η μία στο Λος Άντζελες και η άλλη στο Λονδίνο, δύο διαφορετικές καθημερινότητες και πολλές ζωές που πρόκειται να αλλάξουν. Όταν μια διάσημη σταρ, την οποία υποδύεται η Cameron Diaz αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες ερωτικές απογοητεύσεις της, αποφασίζει να αλλάξει για μερικές μέρες διαμέρισμα με μια πιο συντηρητική γυναίκα, που ενσαρκώνει η Kate Winslet. Πολλά ανορθόδοξα γεγονότα μετά και φυσικά, ένας καινούργιος έρωτας, θα φέρουν τα πάνω-κάτω στη ζωή των δύο πρωταγωνιστριών και θα τους διδάξουν πως η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη εκπλήξεις. Μια ρομαντική κομεντί που θα γεμίσει τα Χριστούγεννα σας με αρκετό χιόνι και φυσικά πολύ έρωτα. Συμμετέχουν επίσης: Jude Law και Jack Black!

The Nightmare Before Christmas

nightmare-before-christmas-1598551201.jpg

Ο Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης του Tim Burton είναι ένα εορταστικό παραμύθι κινουμένων σχεδίων που παραμένει διαχρονικό έως και σήμερα παρά το ότι κυκλοφόρησε το 1993, κερδίζοντας έδαφος σε όλες τις αίθουσες προβολών ανά τα Χριστούγεννα. Ο βασιλιάς της πόλης του Halloween απαγάγει τον Άγιο Βασίλη και αποφασίζει να μοιράσει ο ίδιος τα δώρα. Δυστυχώς, τα μακάβριά του πλάνα αποτυγχάνουν να μπουν στο εορταστικό κλίμα και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους θεατές. Μουσική που ξεχωρίζει, γέλιο και μια ταινία απροσδόκητα ευχάριστη τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Με τις φωνές των: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O'Hara κ. ά.