fbpixel

Search icon
Search
O Tom Ford παρουσίασε την τελευταία του συλλογή
FASHION NEWS

O Tom Ford παρουσίασε την τελευταία του συλλογή

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στον κόσμο τη μόδας


Λίγο πριν το καλοκαίρι, τα νέα στον χώρο της μόδας διαδέχονται το ένα μετά το άλλο κι εμείς ανυπομονούμε να μάθουμε τις εξελίξεις. Αποχωρήσεις, «το τέλος μιας εποχής», νέα πρόσωπα αλλά και καινούριες συλλογές βρίσκονται στο επίκεντρο, ανακατεύοντας για ακόμα μία φορά την τράπουλα και δημιουργώντας νέα δεδομένα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε!

Tom Ford, End of an Era

332355566-169109992582561-7171377034903105917-n.jpg
Image source: @tomford

13 χρόνια μετά την ίδρυση του οίκου Tom Ford και αφού πούλησε το brand του στον όμιλο Estée Lauder για 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2022, ο σχεδιαστής φαίνεται να λέει το τελευταίο του «αντίο» στη μόδα. «Ο Tom Ford στην τελευταία του συλλογή για το επώνυμο brand του, επέστρεψε στα αρχεία του και προχώρησε στην επανέκδοση των αγαπημένων του looks από τα περασμένα 13 χρόνια». Μ' αυτή τη λιτή δήλωση που συνοδεύει τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την Tom Ford Archive Collection Φ/Χ 2023 που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος, ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής φαίνεται να ανακοινώνει το τέλος μιας πολύ σημαντικής εποχής.

Η πιθανή αποχώρησή του από τις πασαρέλες είχε συζητηθεί εδώ και καιρό και ειδικά από το περασμένο φθινόπωρο που ανακοινώθηκε η εξαγορά του. Η τελευταία κολεξιόν του fashion designer αναβιώνει μερικά από τα αγαπημένα του σχέδια από την πορεία του στον σχεδιασμό των γυναικείων συλλογών και καλεί διάσημα μοντέλα και μούσες του, όπως η Amber Valetta, η Karen Elson, η Karlie Kloss και η Joan Smalls, για να συμμετάσχουν στα τρία φιλμάκια- άτυπο φόρο τιμής που δημιούργησε ο Steven Klein. Τα μοντέλα φαίνεται να περνάνε από διάφορα στάδια, άλλοτε θαυμάζουν τον δημιουργό των ρούχων τους και άλλοτε πανικοβάλλονται -ίσως γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστούν ξανά με τον σημαντικό αυτό σχεδιαστή.

Κανένας δεν πιστεύει ότι η αποχώρηση του σχεδιαστή σημαίνει και το τέλος του ομώνυμου οίκου. Μάλιστα οι φήμες για τον αντικαταστάτη του έχουν ήδη ξεκινήσει. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι τη θέση του στο τιμόνι του fashion brand θα αναλάβει ο  Peter Hawkings, ένας παλιό του συνεργάτης που σχεδιάζει για τις menswear συλλογές του οίκου.

Florence Pugh, Maison Valentino

343390611-1059561995014956-6496911336808640312-n.jpg

Μετά την ανακοίνωση ότι η Zendaya είναι η νέα ambassador του οίκου Louis Vuitton, η ηθοποιός Florence Pugh γίνεται η νέα Di.Va του Maison Valentino - o Pierpaolo Piccioli αποκαλεί τους εκπροσώπους του οίκου Di.Vas. από τα αρχικά των λέξεων DI.fferent VA.lues, που σημαίνει «διαφορετικές αξίες». Το ανερχόμενο αστέρι του Hollywood, το οποίο έχει απασχολήσει εδώ και καιρό τη βιομηχανία της μόδας με τις εμφανίσεις, είχε ήδη κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο της στο front row του οίκου, φορώντας δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί και τώρα ποζάρει με τη νέα τσάντα Valentino Garavani Rockstud23.

"Η Florence Pugh είναι το νέο πρόσωπο του Valentino. Γνωστή για την αυθεντικότητα, την ευαισθησία και την ατρόμητη έκφρασή της το ίδιο μπροστά και πίσω από τις κάμερες, η βρετανίδα ηθοποιός επιλέχθηκε από τον Creative director Pierpaolo Piccioli ως η πιο πρόσφατη Valentino Di.Va.", αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου.

Με πρωταγωνίστρια τη Florence Pugh, η νέα Valentino Garavani Rockstud23 τσάντα και οι iconic Valentino Gravani γόβες, παρουσιάζονται ως βασικά κομμάτια της πρόσφατης καμπάνιας του οίκου. Ο creative director, Pierpaolo Piccioli, επαναπροσδιορίζει του κλασικούς κώδικες του οίκου μέσα από μία σύγχρονη ματιά. Το iconic μοτίβο stud ενδυναμώνει την καθαρή σιλουέτα και δημιουργεί ένα κομμάτι τόσο τολμηρό και εκλεπτυσμένο όσο και η προσωπικότητα της ηθοποιού.

Dior, Fall 2023 campaign

ykd7keca.jpg

Ενσωματώνοντας την πολυμορφία των δεξιοτήτων της Ινδίας, οι σιλουέτες της συλλογής Dior Φθινόπωρο 2023 αποκαλύπτονται μέσα από ποιητικά, δυνατά πλάνα, που υπογραμμίζονται από ένα μαγευτικό παιχνίδι φωτός και σκιάς. Στην καρδιά της πόλης Ουνταϊπούρ, το στολίδι του Ρατζαστάν, οι εμφανίσεις στήνονται σε ένα ονειρικό σκηνικό, αντανακλώντας την πλούσια ομορφιά των τοπικών παλατιών και ναών. Το λεξιλόγιο της παραδοσιακής ινδικής ενδυμασίας εκφράζεται μέσα από μια σειρά ρούχων σε λαμπερές αποχρώσεις του μεταξιού, ενώ οι μακριές μονόχρωμες τουνίκ που διακρίνονται από μινιμαλιστικές γραμμές εξυψώνουν τη γραφική καθαρότητα του μαύρου και του λευκού.

Στοιχεία του ινδικού τοπίου και των ινδικών εικόνων αναδύονται από τολμηρά prints που μετατρέπονται σε πολύτιμα κεντήματα -που κοσμούν φορέματα, top αλλά και την εμβληματική τσάντα Dior Book Tote-, μεταφέροντας τη γοητεία της Maria Grazia Chiuri για αυτές τις εξαιρετικές τεχνικές και τον τόσο πλούσιο πλούτο των υφαντικών παραδόσεων. Μια συναρπαστική οδύσσεια, που διαιωνίζει τους παθιασμένους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει ο οίκος Dior - από την πρώτη του επίδειξη το 1947 - με αυτή τη συναρπαστική χώρα, μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Jacquemus, Sculptures

342732959-1463943544374460-6375280662604653599-n.jpg

Γνωστός για τις μοναδικές του δημιουργίες, για τις εντυπωσιακές του καμπάνιες αλλά και τα ιδιαίτερα pop-up stores, ο Γάλλος σχεδιαστής Simone Porte Jacquemus στρέφει για ακόμα μία φορά την προσοχή επάνω του. Στη νέα καμπάνια του οίκου, με τίτλο Sculptures, ολόγυμνα μοντέλα ποζάρουν κρατώντας μερικά από τις πρόσφατες δημιουργίες του σχεδιαστή, σε μια σειρά από εκκεντρικά και σουρεαλιστικά κλικς. Σελίδες από το βιβλίο του Jacquemus , τσάντες και καπέλα από τις κολεξιόν του, τζιν, μαχαιροπίρουνα και ένα σωρό άλλα designs, συνδυάζονται με μαλλιαρές στολές, ψηφιακά κατασκευάσματα, ψεύτικα λουλούδια και άλλα πολλά. Η νέα αυτή καμπάνια δημιουργήθηκε με στόχο να προωθήσει την SS23 collection του brand.