fbpixel

Search icon
Search
Estée Lauder - Tom Ford: Η εξαγορά και το πρωτοφανές super-deal των 2.8 δισ. δολαρίων
FASHION NEWS

Estée Lauder - Tom Ford: Η εξαγορά και το πρωτοφανές super-deal των 2.8 δισ. δολαρίων

Μία συμφωνία που δημιουργεί νέα δεδομένα


Ήταν εδώ και καιρό γνωστό, πως η Estée Lauder είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε ένα ακόμη τεράστιο deal, μετά τη συμφωνία της με παγκοσμίως γνωστά brands καλλυντικών όπως η MAC, η Clinique και η Aveda. Κάπως έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, προέκυψε το χρυσό deal με την Tom Ford, που αποτελεί πλέον το ακριβότερο στην ιστορία του αμερικανικού iconic beauty brand που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και κάπως έτσι, ήρθε η ώρα να αλλάξουν όσα γνωρίζαμε. 

Μία νέα εποχή!

The big deal

shutterstock-1371575741-1.jpg

Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Estée Lauder κι η πιο σημαντική συμφωνία στην luxury industry γι' αυτή τη χρονιά, είναι γεγονός! Ο Αμερικανικός κολοσσός, προχώρησε στην εξαγορά της Tom Ford, με τις δύο πλευρές να φτάσουν σε μία συμφωνία που αγγίζει το ποσό των 2.8 δισ. δολαρίων, με την Estée Lauder να αποκτά με αυτόν τον τρόπο την κυριότητα της άδειας εκμετάλλευσης που είχε για την πώληση των αρωμάτων και των προϊόντων ομορφιάς της Tom Ford για σχεδόν δύο δεκαετίες. Η Estée Lauder είχε εδώ και καιρό την άδεια για την εμπορία και τη διανομή των προϊόντων ομορφιάς και αρωμάτων της Tom Ford και τώρα, ήρθε η στιγμή να καταβάλλει ένα αστρονομικό ποσό, για να εντάξει στο δυναμικό της διάσημο brand και όλη την πνευματική του ιδιοκτησία, χρηματοδοτώντας τη συμφωνία με μετρητά, δανεισμό και 300 εκατ. δολάρια προθεσμιακές πληρωμές.

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι για την επιτυχία της Tom Ford Beauty στον κόσμο των αρωμάτων και της ομορφιάς και για την αφοσίωση και τη διάθεσή του να δημιουργεί ακαταμάχητα, high-quality προϊόντα για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Fabrizio Freda, ο chief executive officer της Estée Lauder, που εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος με αυτό το deal, μιλώντας εκ μέρους όλων των ανθρώπων που έπαιξαν το δικό τους ρόλο, προκειμένου να υπάρξει ένα happy end. «Η εξαγορά θα ενισχύσει τα σχέδιά μας για την ανάπτυξη της Tom Ford Beauty και θα βοηθήσει επίσης να προωθήσουμε περαιτέρω τη δυναμική μας στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία προϊόντων ομορφιάς πολυτελείας μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η επόμενη μέρα

shutterstock-710696350.jpg

Η Tom Ford θα επεκτείνει τη μακροπρόθεσμη άδειά εκμετάλλευσης για την ανδρική και γυναικεία μόδα, τα αξεσουάρ, αλλά και άλλα products της, με την Ermenegildo Zegna για 20 χρόνια, με τον σχεδιαστή να έχει το ρόλο του δημιουργικού οραματιστή μέχρι το τέλος του 2023. Την ίδια στιγμή, σε πρώτη φάση η Estée Lauder αναμένει μείωση στα κέρδη της κυρίως εξαιτίας του εφάπαξ κόστους της εξαγοράς, ωστόσο, αναμφίβολα πρόκειται για μία συμφωνία που έχει τη δική της σημασία και παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Έφτασε η στιγμή της αλλαγής και γίνεται με εμφατικό τρόπο! «Συχνά σκέφτομαι τι έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια. Και μετά συνειδητοποιώ ότι έχω δημιουργήσει αυτό το brand κι έκανα παιδί και έκανα και δύο ταινίες. Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσουν να αρχειοθετούν και να προχωρούν, οπότε ήταν ωραίο να βάλω 15 χρόνια σε ένα βιβλίο και στην ηλικία των 60 ετών να προχωρήσω στο επόμενο κεφάλαιο», είχε αναφέρει ο Tom Ford, μιλώντας για τη συγγραφή του βιβλίου του πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η αγάπη του για τη μόδα είναι γνωστή, ενώ τα σαγηνευτικά αρώματα και τα ποιοτικά προϊόντα μακιγιάζ του αποτελούν εδώ και χρόνια σταθερή αξία για τους διάσημους celebrities και τις πιο γνωστές influencers. Ο Tom Ford είναι ένας άνθρωπος που δεν σταματά να ονειρεύεται και να πειραματίζεται και δε φοβάται να τολμήσει. Δημιούργησε το δικό του brand το 2005, έναν -μόλις- χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον οίκο Gucci και τώρα, προχώρησε στο next step, με την εξαγορά και το deal με την Estée Lauder να σηματοδοτεί μία νέα εποχή τόσο για τον ίδιο, όσο και συνολικά για τον beauty world, σε μία περίοδο όπου η ανασφάλεια κι η αμφισβήτηση κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα...