Στο επεισόδιο 6 της σειράς 'Jamie's Food Escapes', ο Jamie Oliver έρχεται στην Αθήνα και εξερευνά την ελληνική γαστρονομία με αυθεντικό και προσωπικό τρόπο. Ξεκινάει με ψαροντούφεκο στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το βυθό και τη φύση, ενώ στη συνέχεια συναντά μελισσοκόμους που παράγουν εξαιρετικό μέλι και μοιράζονται ιστορίες για τη ζωή τους. Στη συνέχεια, μαθαίνει την τέχνη του τυροκόμου από έναν Ορθόδοξο ιερέα, δημιουργώντας παραδοσιακό κατσικίσιο τυρί. Ο Jamie προχωρά στην προετοιμασία μιας αυθεντικής ελληνικής σαλάτας, χρησιμοποιώντας φρέσκα τοπικά υλικά, και ετοιμάζει ένα γλυκό με μέλι και φιστίκι. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με τον chef να μαγειρεύει φρέσκο ψάρι και τόνο στην παραλία, απολαμβάνοντας την ελληνική φιλοξενία και την αυθεντική γεύση της χώρας.