fbpixel

Search icon
Search
Ένα απαράμιλλης αισθητικής διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη μοιάζει να αιωρείται στον Θερμαϊκό
INTERIORS

Ένα απαράμιλλης αισθητικής διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη μοιάζει να αιωρείται στον Θερμαϊκό

Με τη σχεδιαστική υπογραφή της αρχιτέκτονα Κυράννας Σαμαρά


Η τοποθεσία είναι συγκλονιστική, αφού η κατοικία αυτή «αφουγκράζεται» τον παλμό της πόλης στο πιο γοητευτικό της σημείο, ακριβώς πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο, απολαμβάνοντας από ψηλά την πιο μαγευτική θέα του Θερμαϊκού. Η συνένωση των δύο προϋπαρχόντων διαμερισμάτων σε ένα χάρισε στο σπίτι απολαυστική άνεση, παρέχοντάς του εντυπωσιακές προοπτικές, τις οποίες με πολύ έξυπνο και ευρηματικό τρόπο η αρχιτέκτονας Κυράννα Σαμαρά κατάφερε στην πορεία να εκμεταλλευτεί.

kn-012-as.jpg
Το καθιστικό απαρτίζεται από καναπέδες της Minotti (Moda Bagno Concept Store) και τις δύο εμβληματικές δερμάτινες πολυθρόνες LC3 της Cassina (Δελούδης). Όλες οι επιλογές των αντικειμένων και των έργων τέχνης είναι από την Artion Gallery

Από τη νέα μελέτη, λοιπόν, προέκυψε ένας ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει το φιλόξενο καθιστικό της Minotti (Moda Bagno Concept Store), συνδυασμένο με δύο υπέροχες δερμάτινες πολυθρόνες της Cassina (Δελούδης). Επίσης, επιλέχθηκε μια μεταλλική brass τραπεζαρία της MDF με δερμάτινες καρέκλες και πάλι από την Cassina (Δελούδης) κι ένα custom-made γραφείο για τον ιδιοκτήτη, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα και υλοποιημένο από τη μοναδική κατασκευαστική ποιότητα του Γιώργου Αργυρόπουλου και συμπληρώνει μοναδικά το σύνολο, απογειώνοντάς το. Μια ειδική κατασκευή επιτρέπει στα κουφώματα ν’ ανοίγουν απ’ άκρη σε άκρη, κάτι που χαρίζει στον χώρο μοναδική αίσθηση ελευθερίας, καθώς το μέσα με το έξω περιβάλλον ενώνονται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Η άνετη βεράντα έχει «ντυθεί» με το ίδιο ξύλινο δάπεδο που υπάρχει και στο εσωτερικό, λειτουργώντας ως φυσική συνέχειά του είναι διακοσμημένη με εξαιρετικές επιλογές επίπλων (Moda Bagno Concept Store) ενώ η σκίαση της γίνεται με τελευταίας τεχνολογίας τέντες Γεράκης. Αυτή απολαμβάνει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κατοικίας: τη θέα προς τη θάλασσα, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, και τα χρώματα του ουρανού, που αλλάζουν διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε χώρο του, το διαμέρισμα «λούζεται» από το φυσικό φως και γίνεται «ένα» με την ομορφιά του τοπίου της Θεσσαλονίκης.

kn-033-as.jpg

Κάθε σημείο του σπιτιού μελετήθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή, ώστε να υπηρετεί με ακρίβεια και να συμπληρώνει με συνέπεια το μοναδικής αισθητικής σύνολο. Στο πίσω μέρος του καθιστικού, κατασκευάστηκε ένα ενεργειακό τζάκι, που συνδυάζει μαύρο μάρμαρο και ξύλο καρυδιάς, λειτουργώντας και σαν διαχωριστικό από την υπεράνετη κουζίνα, η οποία αναπτύσσεται στην άλλη πλευρά. 

kn-046-as.jpg

Η αγάπη του ιδιοκτήτη για τη μαγειρική ήταν και ο λόγος που η Scavolini κουζίνα απέκτησε τέτοια έκταση και δυναμική. Σε αυτόν τον χώρο, μια κεντρική νησίδα καταλήγει σε κυκλικό τραπέζι που περιτριγυρίζεται από τα “Air Swivel” stools (Moda Bagno Concept Store). Αντίστοιχα με το σαλόνι, η κουζίνα επεκτείνεται κι αυτή στο μπαλκόνι, όπου έχει διαμορφωθεί ένα υπαίθριο barbeque με κουζινάκι, καθιστικό και τραπέζι φαγητού. Μια σειρά από κατά παραγγελία κατασκευές από ξύλο καρυδιάς, που σχεδιάστηκαν από την αρχιτέκτονα και υλοποιήθηκαν άριστα, στολίζουν το σπίτι με εντυπωσιακό τρόπο και του προσδίδουν εξαιρετική ποιότητα και αίσθηση υπεροχής.

kn-051-as.jpg

Μια πόρτα συνδέει το κυρίως διαμέρισμα με την ιδιωτική ζώνη του, όπου φιλοξενούνται τα υπνοδωμάτια και οι βοηθητικοί χώροι. Το master bedroom είναι το μοναδικό με θέα στην Παραλία και διαθέτει εκτός από δικό του μπάνιο κι ένα εντυπωσιακό dressing room, κατασκευασμένο ειδικά, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Εδώ κάθε λεπτομέρεια αποδεικνύει τόσο τον άριστο σχεδιασμό όσο και την custom made απόδοση στην κατασκευή. Άλλα δύο υπνοδωμάτια είναι διαμορφωμένα επίσης με ξυλεπενδύσεις. Οι περίτεχνες ταπετσαρίες, τα υφάσματα, οι φίνες κουρτίνες και τα εντυπωσιακά αφράτα χαλιά είναι όλα από το Cripe, και συνδυασμένα με μια σειρά από φίνες λεπτομέρειες, ολοκληρώνουν όλους τους υπόλοιπους χώρους με μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας. Στα μπάνια δόθηκε εξίσου ιδιαίτερη προσοχή με εξαιρετικές επιλογές, που πραγματικά είναι one of a kind για το καθένα και φέρουν την υπογραφή των Material Projects. H μελέτη φωτισμού υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τον τρόπο που αναδεικνύονται οι interior συνθέσεις και έγινε από την κα Άννα Γερασίμου Δούφου. Η συνολική επιμέλεια ανήκει στην Boss Foss που πραγματικά έδωσε την τελική πινελιά ώστε να απογειωθεί κάθε χώρος με τρόπο μοναδικά ατμοσφαιρικό μέσα από επιλογές φωτιστικών που κάνουν τη διαφορά. Κι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με μαεστρία ακολουθώντας την άριστη μελέτη και τον συντονισμό της αρχιτέκτονα Κυράννας Σαμαρά και την άψογη συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο MD Architectural Office- Μαγκριώτης Σωτήρης, Μαγκριώτης Δημήτρης που ανέλαβε την κατασκευή. Το αποτέλεσμα, ένα πραγματικά ονειρεμένο σπίτι!

kn-006-as.jpg
Η αρχιτέκτονας Κυράννα Σαμαρά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ POV STUDIO EΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022