fbpixel

Search icon
Search
O οίκος Chanel ανοίγει το πιο glamorous κατάστημά του στη Fifth Avenue
DESIGN NEWS

O οίκος Chanel ανοίγει το πιο glamorous κατάστημά του στη Fifth Avenue

Είναι αφιερωμένο στις πολυτελείς συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών του


Αυτήν την εβδομάδα εγκαινιάστηκε το πρώτο αυτόνομο κατάστημα στις ΗΠΑ που είναι αφιερωμένο στα ρολόγια και τα κοσμήματα του οίκου Chanel. Ο χώρος βρίσκεται στην 730 Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη και σχεδιάστηκε από τον Peter Marino, τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που έχει δώσει την υπογραφή σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Peek inside!
chanel-2-65c2abdf66190.jpg


To κατάστημα αυτό γιορτάζει το savoir-faire του οίκου, που έχει κυκλοφορήσει μέσα στα χρόνια μερικές από τις πιο iconic σειρές κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι, επίσης, ένας φόρος τιμής στην ίδια την Gabrielle "Coco" Chanel, η οποία άλλαξε μια για πάντα τον όρο «μόδα» - από αναφορές στον τυχερό της αριθμό πέντε μέχρι στοιχεία από τη θρυλική της κατοικία στο Παρίσι, στην 31 Rue Cambon.

Η διώροφη boutique βρίσκεται μέσα στο ιστορικό Crown Building, έναν ουρανοξύστη σε στιλ γαλλικής αναγέννησης που χτίστηκε το 1921 (την ίδια χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του το θρυλικό άρωμα, Chanel No. 5). Η εντυπωσιακή βιτρίνα του καταστήματος διαθέτει μαύρο γρανίτη, καθώς και μια ιδιαίτερη ολόχρυση κατασκευή, ενώ οι εσωτερικοί χώροι «πλημμυρίζονται» από αυτές τις δύο αποχρώσεις, η παρουσία των οποίων έχει ταιριάξει ονειρεμένα με τη φιλοσοφία του οίκου, καθώς και τις πολυτελείς συλλογές του.

chanel-4-hd-65c2abe04c6a2.jpg


Mε μια εντυπωσιακή παλέτα χρυσού και μαύρου, που ενισχύεται από πινελιές κρυστάλλινου πετρώματος - ένα αγαπημένο υλικό της Gabrielle. Ο Marino συνεργάστηκε με τη Chanel για να επιμεληθεί μια εξαιρετική συλλογή σύγχρονης τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται περιλαμβάνουν έργα του αείμνηστου André Dubreuil και του Ιρανοαμερικανού ζωγράφου Y.Z. Kami. Αντίκες, έπιπλα και φωτιστικά κατά παραγγελία ενισχύουν την ατμόσφαιρα σε όλο το κατάστημα, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα γκαλερί, τέσσερις ειδικούς χώρους κοσμημάτων (δύο από τους οποίους διαθέτουν ζωγραφισμένους στο χέρι τοίχους από λάκα σε στιλ coromandel, μια αναφορά στις οθόνες στο διαμέρισμα της Chanel στη Rue Cambon 31) κι ένα σαλόνι ρολογιών. 

Οι χρυσοποίκιλτοι τοίχοι ελκύουν τους περαστικούς που περνούν από τον πιο θρυλικό δρόμο της Νέας Υόρκης, «το κέντρο του κόσμου», όπως πολλοί το αποκαλούν. Καθώς εισέρχονται στο κατάστημα, σίγουρα θα μείνουν άκρως εντυπωσιασμένοι από τους θησαυρούς που πρωταγωνιστούν με τόσο κομψό τρόπο σε κάθε γωνία. Παράλληλα με τα high-end κι εκλεκτά κοσμήματα, τα ρολόγια και τη σειρά "Haute Horlogerie", θα εκτίθενται κομμάτια από τις εμβληματικές συλλογές του οίκου - όπως οι "J12", "Première", "Coco Crush", "Camélia" και "N°5". Ακόμα, μια μοναδική υπηρεσία χάραξης κατά παραγγελία για δαχτυλίδια από τη συλλογή "Coco Crush" θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη.

chanel-111-65c2abdbe0176.jpg


Oι εσωτερικοί χώροι του καταστήματος απηχούν την εμφάνιση του διαμερίσματος της Gabrielle Chanel στην 31 Rue Cambon, στο Παρίσι, όπως σε ένα από τα jewelry salons όπου υπάρχει ένα εντυπωσιακό γραφείο από εβονισμένο ξύλο. Το νέο κατάστημα Chanel στην εμβληματικό Fifth Avenue είναι το πρώτο στις ΗΠΑ που είναι αφιερωμένο στα κοσμήματα και τα ρολόγια. Οι εσωτερικοί χώροι, από τον Peter Marino, είναι εμπνευσμένοι από το ιστορικό εργαστήριο και τον χώρο λιανικής του οίκου στην Place Vendôme, στο Παρίσι. Φέρνει το joie de vivre του Παρισιού στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ - και σίγουρα πρόκειται για έναν πανέμορφο χώρο που αξίζει κάποια στιγμή να επισκεφθείτε.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της boutiqe!