fbpixel

Search icon
Search
Chanel Couture '24: Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από τα "buttons"
TRENDS & CATWALKS

Chanel Couture '24: Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από τα "buttons"

Μια ωδή στην αγνή κομψότητα, τη διαφάνεια αλλά και το τούλι!


Η συλλογή υψηλής ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 που σχεδίασε η Virginie Viard παρουσιάστηκε στο Grand Palais Éphémère στο Παρίσι. Είναι αφιερωμένη στο κουμπί, ένα αντικείμενο τόσο χρηστικό, όσο και διακοσμητικό, στον κόσμο του μπαλέτου και του χορού.

69e2.jpg

Η ροζ και λευκή συλλογή αποκαλύπτει μια κλασική και ταυτόχρονα επίκαιρη φινέτσα. Τα μακριά φορέματα, οι κοντές ίσιες φούστες, οι ολόσωμες φόρμες, το τούλι, οι πιέτες, η δαντέλα, τα λουλούδια και οι φιόγκοι δίνουν το έναυσμα για μια αιθέρια και θηλυκή collection, που φοριέται πάνω από λευκά κορμάκια μπαλέτου και καλσόν και διανθίζεται με αναφορές στη σύγχρονη κουλτούρα.

Στο πρώτο look συναντήσαμε την ηθοποιό και πρέσβειρα του brand, Margaret Qualley, η οποία άνοιξε την επίδειξη με ένα κοντό κρεμ λευκό σακάκι Chanel με τέσσερα κουμπιά, που τελείωνε στο λαιμό με βολάν και ένα micro mini. Όπως σχεδόν όλα τα μοντέλα, φορούσε ασημί λευκό καλσόν, συνδυασμένο με διάφανη φούστα από λεπτό τούλι. 

1706009058-1706005828-is200991.webp

Με τη σειρά τους ήρθαν τα κλασικά καλοκαιρινά κοστούμια σε ροζ, λεμονί και βιολετί χρώμα που ολοκληρώθηκαν με τούλι στολισμένο με πέτρες, χάντρες και κρύσταλλα. Όσον αφορά τα βραδινά φορέματα είχαν μια daring λεπτομέρεια με ιδιαίτερα cuts. 

«Ήθελα κάτι καλοκαιρινό και ατμοσφαιρικό», είπε η Viard.

Το τούλι φαινόταν επίσης ιδανικό για το σκηνικό της Chanel. Mέσα στον εκθεσιακό χώρο Palais Royale Ephémère πίσω από τον Πύργο του Άιφελ, αυτή τη σεζόν ο χώρος έγινε μία κυκλική μεγάλη πασαρέλα, που οριοθετούταν με κουρτίνες από τούλι. Στο ταβάνι ξεχώρισε ένα κουμπί πλάτους 12 μέτρων, το οποίο έγειρε προς τα κάτω για να δείξει ότι το show ξεκίνησε. 

screenshot-2024-01-23-at-34638-pm.png
screenshot-2024-01-23-at-34740-pm.png

Η Chanel είχε παρουσιάσει το concept δύο ημέρες πριν από την επίδειξη σε ένα 3λεπτο βίντεο που ονομαζόταν επίσης The Button και στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Qualley, με ένα cameo της Naomi Campbell. Σκηνοθετημένο από τον Dave Free, με μουσική από τον Kendrick Lamar, πρωταγωνίστριά του ήταν μια νεαρή θαυμάστρια του οίκου, της οποίας το σακάκι Chanel είχε χάσει ένα κουμπί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ταξιδέψει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι, στην οδό Cambon 31. Εκεί όπου οδηγείται να δει την Coco Chanel - την οποία υποδύεται, με την πιο βαθιά φωνή, η Anna Mouglalis - η οποία της εξηγεί ότι η μητέρα της, μια γενιά πριν, δεν είχε ράψει επίτηδες το κουμπί σωστά, προκειμένου να έρθει και εκείνη να δουλέψει για την Coco. 

Πίσω στο catwalk, η Margaret Qualley οδήγησε το cast στο φινάλε με ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τη Viard, ο οίκος την λατρεύει. «Είναι μια σπουδαία ηθοποιός και πριν από αυτό ήταν χορεύτρια, κάτι που αποτέλεσε άλλη μια έμπνευση σε αυτό το show...»

Παρακολουθήστε το show παρακάτω: